Як доповнення до пасти цілком підійде соус з баклажанами: цей овоч цілком доступний і має соковитим насиченим смаком. При додаванні спецій та інших інгредієнтів страва вийде чудово смачним.
Паста з куркою і баклажанами
Якщо ви або члени вашої родини не дуже любите овочі, цей рецепт як раз для вас. Блюдо виходить легким, ситним і не залишає відчуття тяжкості в шлунку. До того ж цю пасту з баклажанами часто готують в ніжному вершковому соусі, який робить її надзвичайно ніжною.
Інгредієнти: відварена паста (будь-які макаронні вироби); солодка мелена паприка – 15 ст. ложки; куряче філе – 600 г; чорний мелений перець – 05 ч. ложки; приправа для курки – 15 ч. ложки; помідор середньої величини – 2 шт. баклажан – 2 шт.; пшеничне борошно – 2 ст. ложки; вершки підвищеної жирності – 120 мл; сіль – 15 ч. ложки; часник – 3 зубчики; соєвий соус -15 ст. ложки; червоний пекучий перець, соняшникова олія – за смаком; петрушка – 1 пучок. Приготування Промийте філе і наріжте його тонкими довгими смугами. На сковорідці добре прогрійте соняшникову олію і максимально швидко обсмажте м'ясо, чергуючи сильний та помірний вогонь. В кінці смаження посоліть, посипте перцем, додайте паприку і приправу для курки, все добре перемішайте і відставте сковорідку після появи скоринки золотистого кольору.
Одночасно займіться баклажанами. Промийте їх, видаліть хвостики, порізати спочатку гуртками, а потім соломкою за типом філе. Викладіть овочі в глибоку миску і змішайте скибочки баклажанів з борошном так, щоб кожен шматочок був присипаний нею. Підсмажте на сковорідці до готовності: придбання скибочками золотистого відтінку. Перемішуйте акуратно, щоб не розламати шматочки: для цієї пасти з баклажанами та помідорами це дуже важливо. Посоліть вміст сковорідки, притрусіть перцем і засипте залишилася паприку.
Промийте і наріжте соломкою томати. У глибокій сковорідці змішайте курятину, баклажани і помідори, перемішайте, додайте трохи масла і при закритій кришці тушкуйте до повної м'якості помідорів.
В цей же час приготуйте соус. Натріть часник допомогою дрібної терки, змішайте його з сіллю, соєвим соусом і вершками, добре перемішайте. Приблизно за три хвилини до закінчення гасіння залийте все соусом і посипте дрібно нарубаної петрушкою. Доповнюйте цим чудовим соусом вже готові макаронні вироби.
Так само можна зробити і пасту з баклажанами і кабачками, взявши овочі у співвідношенні 1:1. Якщо необхідно, в самому кінці процесу підсолити закуску ще.
Паста з баклажанами і грибами по-італійськи
В Італії таке блюдо є дуже популярним, але, за нашим рецептом, ви приготуєте смачну закуску не гірше шеф-кухаря в Римі.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля – 1 шт.; спагетті – 300 г; баклажани – 1 шт.; печериці – 100 г; часник – 2 зубчики; спагетті – 300 г; сіль, оливкова олія і чорний мелений перець – за смаком; помідори – 250 г; сир пармезан – 140 р. Приготування Налийте на сковорідку трохи оливкової олії і добре прогрійте його. Викладіть туди очищені зубці часнику цілком і розігрівайте їх до придбання золотистого відтінку, а потім приберіть їх звідти. Цибулю наріжте
півкільцями і покладіть на сковорідку. Поріжте невеликими брусочками баклажани і додайте його до цибулі. Обсмажуйте всі не довше кількох хвилин.
Печериці порізати маленькими пластинками і додайте до овочів. Продовжуйте тушкувати вміст сковорідки ще 8-10 хвилин. Одночасно відваріть спагетті в злегка підсоленій воді. Томати помістіть в блендер і подрібніть до стану пюре, посоліть і посипте перцем. Залийте овочі з грибами томатним соусом і половиною відвару від спагетті. Засипте відварені спагетті, добре перемішайте, щільно накрийте кришкою на кілька хвилин і дайте вмісту сковорідки прогрітися. Посипте пасту зверху сиром, натертим на дрібній тертці.