Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мусака з баклажанами і картоплею - рецепт

Мусака з баклажанами і картоплею - рецепт

31-01-2016, 14:02
932
Мусака з баклажанами і картоплею - рецепт
Мусака являє собою тонкі запечені скибочки баклажанів з м'ясним прошарком і овочами. Рецептів цього блюда багато і ми з радістю розповімо вам, як приготувати мусаку з баклажанів і картоплі.

Мусака з баклажанами і картоплею в духовці


Інгредієнти:

  • м'ясний фарш – 200 г;

  • баклажан – 2 шт.;

  • картопля – 2 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • помідор – 1 шт.;

  • паста томатна – 1 ст. ложка;

  • олія оливкова – 3 ст. ложки;

  • сир – 100 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування мусака баклажани і картоплю промиваємо і очищаємо від шкірки. Потім нарізаємо овочі кружальцями, а цибулю шаткуємо півкільцями. Далі обсмажуємо їх на рослинному маслечко, до підрум'янення, і викладаємо в тарілку. Після цього додаємо фарш, ретельно перемішуємо і підсолюємо за смаком. Помідор промиваємо, натираємо на тертці і виливаємо суміш у сковорідку. Додаємо томатну натуральну пасту, спеції за смаком і добре перемішати. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою ще 10 хвилин. Форму покриваємо папером, викладаємо шарами картоплю, баклажани і зверху заливаємо соусом зі сковороди. Посипаємо тертим сиром і відправляємо грецьку мусаку з баклажанами і картоплею на півгодини в духовку.

    Мусака з баклажанами і картоплею - рецепт


    Інгредієнти:

  • баклажани – 500 г;

  • кабачок – 1 шт.;

  • картопля – 2 шт.;

  • фарш домашній – 500 г;

  • цибулина – 1 шт.;

  • паста томатна – 1 ст. ложка;

  • спеції;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • часник – 1 зубчик.


  • Для соусу:

  • яйце – 2 шт.;

  • сіль дрібна;

  • сир – 100 г;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • сметана нежирна – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Баклажани промиваємо, обробляємо і нарізаємо тонкими кружальцями. Потім підсолюємо і залишаємо на півгодини. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо, а через землянку часник подрібнюємо. Виставляємо мультиварку в режим «Випічка», промазуємо чашу вершковим маслом, кидаємо цибулька, часник і
    Мусака з баклажанами і картоплею - рецепт
    пасеруємо до рум'яного кольору. Після цього додаємо картоплю з кабачком - очищені і подрібнені кубиками. М'ясний фарш приправляємо спеціями, викладаємо до обжарке і залишаємо ще на 20 хвилин. Потім додаємо томатну пасту, перемішуємо, закриваємо кришкою і готуємо 10 хвилин.
    Тим часом замішуємо соус: яйця збиваємо з сіллю, кладемо сметану, додаємо тертий сир, борошно і ретельно все перемішуємо до однорідної маси. Баклажани акуратно розподіляємо поверх фаршу, заливаємо соусом і випікаємо мусаку з картоплею, кабачками і баклажанами в мультиварці ще 20 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мусака з баклажанами по-грецьки - рецепт
    Мусака з баклажанами по-грецьки - рецепт
    Традиційне грецьке блюдо - мусака, давно відомо в багатьох країнах. Приготувати її не складно, хоча і доведеться витратити достатньо часу на
    Як приготувати мусаку з баклажанами і фаршем – рецепт
    Як приготувати мусаку з баклажанами і фаршем – рецепт
    Традиційне грецьке блюдо - мусака, дуже відоме на теренах нашої країни і його цілком успішно готують у багатьох будинках. Це страва многосоставное,
    Як приготувати мусаку?
    Як приготувати мусаку?
    Традиційну грецьку мусаку зробити зовсім не складно, знаючи нюанси її приготування, адже страва многосоставное і заміна якого-небудь компонента може
    Мусака - рецепт
    Мусака - рецепт
    Традиційної грецької мусака існує кілька варіацій, але їх всіх об'єднує основний склад і спосіб приготування. Основними компонентами страви є
    Рагу з баклажанів
    Рагу з баклажанів
    Літо - пора свіжих соковитих сезонних овочів. Саме час для корисних страв, наприклад, рагу. Приготувати його можна з різного набору овочів. І
    Мусака з баклажанами
    Мусака з баклажанами
    Мусака - це блюдо, яке прийшло до нас з Близького Сходу та Балкан. Воно схоже на нашу запіканку. В обов'язковому порядку в ньому повинні бути