Мусака з баклажанами і картоплею - рецепт
Мусака являє собою тонкі запечені скибочки баклажанів з м'ясним прошарком і овочами. Рецептів цього блюда багато і ми з радістю розповімо вам, як приготувати мусаку з баклажанів і картоплі.
Інгредієнти:
м'ясний фарш – 200 г;
баклажан – 2 шт.;
картопля – 2 шт.;
цибулина – 1 шт.;
помідор – 1 шт.;
паста томатна – 1 ст. ложка;
олія оливкова – 3 ст. ложки;
сир – 100 г;
спеції.
Приготування
Для приготування мусака баклажани і картоплю промиваємо і очищаємо від шкірки. Потім нарізаємо овочі кружальцями, а цибулю шаткуємо півкільцями. Далі обсмажуємо їх на рослинному маслечко, до підрум'янення, і викладаємо в тарілку. Після цього додаємо фарш, ретельно перемішуємо і підсолюємо за смаком. Помідор промиваємо, натираємо на тертці і виливаємо суміш у сковорідку. Додаємо томатну натуральну пасту, спеції за смаком і добре перемішати. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою ще 10 хвилин. Форму покриваємо папером, викладаємо шарами картоплю, баклажани і зверху заливаємо соусом зі сковороди. Посипаємо тертим сиром і відправляємо грецьку мусаку з баклажанами і картоплею на півгодини в духовку.
Інгредієнти:
баклажани – 500 г;
кабачок – 1 шт.;
картопля – 2 шт.;
фарш домашній – 500 г;
цибулина – 1 шт.;
паста томатна – 1 ст. ложка;
спеції;
масло рослинне – 2 ст. ложки;
часник – 1 зубчик.
Для соусу:
яйце – 2 шт.;
сіль дрібна;
сир – 100 г;
борошно – 2 ст. ложки;
сметана нежирна – 2 ст. ложки.
Приготування
Баклажани промиваємо, обробляємо і нарізаємо тонкими кружальцями. Потім підсолюємо і залишаємо на півгодини. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо, а через землянку часник подрібнюємо. Виставляємо мультиварку в режим «Випічка», промазуємо чашу вершковим маслом, кидаємо цибулька, часник і пасеруємо до рум'яного кольору. Після цього додаємо картоплю з кабачком - очищені і подрібнені кубиками. М'ясний фарш приправляємо спеціями, викладаємо до обжарке і залишаємо ще на 20 хвилин. Потім додаємо томатну пасту, перемішуємо, закриваємо кришкою і готуємо 10 хвилин.
Тим часом замішуємо соус: яйця збиваємо з сіллю, кладемо сметану, додаємо тертий сир, борошно і ретельно все перемішуємо до однорідної маси. Баклажани акуратно розподіляємо поверх фаршу, заливаємо соусом і випікаємо мусаку з картоплею, кабачками і баклажанами в мультиварці ще 20 хвилин.
Мусака з баклажанами і картоплею в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування мусака баклажани і картоплю промиваємо і очищаємо від шкірки. Потім нарізаємо овочі кружальцями, а цибулю шаткуємо півкільцями. Далі обсмажуємо їх на рослинному маслечко, до підрум'янення, і викладаємо в тарілку. Після цього додаємо фарш, ретельно перемішуємо і підсолюємо за смаком. Помідор промиваємо, натираємо на тертці і виливаємо суміш у сковорідку. Додаємо томатну натуральну пасту, спеції за смаком і добре перемішати. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою ще 10 хвилин. Форму покриваємо папером, викладаємо шарами картоплю, баклажани і зверху заливаємо соусом зі сковороди. Посипаємо тертим сиром і відправляємо грецьку мусаку з баклажанами і картоплею на півгодини в духовку.
Мусака з баклажанами і картоплею - рецепт
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Баклажани промиваємо, обробляємо і нарізаємо тонкими кружальцями. Потім підсолюємо і залишаємо на півгодини. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо, а через землянку часник подрібнюємо. Виставляємо мультиварку в режим «Випічка», промазуємо чашу вершковим маслом, кидаємо цибулька, часник і пасеруємо до рум'яного кольору. Після цього додаємо картоплю з кабачком - очищені і подрібнені кубиками. М'ясний фарш приправляємо спеціями, викладаємо до обжарке і залишаємо ще на 20 хвилин. Потім додаємо томатну пасту, перемішуємо, закриваємо кришкою і готуємо 10 хвилин.
Тим часом замішуємо соус: яйця збиваємо з сіллю, кладемо сметану, додаємо тертий сир, борошно і ретельно все перемішуємо до однорідної маси. Баклажани акуратно розподіляємо поверх фаршу, заливаємо соусом і випікаємо мусаку з картоплею, кабачками і баклажанами в мультиварці ще 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мусака з баклажанами по-грецьки - рецепт
Традиційне грецьке блюдо - мусака, давно відомо в багатьох країнах. Приготувати її не складно, хоча і доведеться витратити достатньо часу на
Як приготувати мусаку з баклажанами і фаршем – рецепт
Традиційне грецьке блюдо - мусака, дуже відоме на теренах нашої країни і його цілком успішно готують у багатьох будинках. Це страва многосоставное,
Як приготувати мусаку?
Традиційну грецьку мусаку зробити зовсім не складно, знаючи нюанси її приготування, адже страва многосоставное і заміна якого-небудь компонента може
Мусака - рецепт
Традиційної грецької мусака існує кілька варіацій, але їх всіх об'єднує основний склад і спосіб приготування. Основними компонентами страви є
Рагу з баклажанів
Літо - пора свіжих соковитих сезонних овочів. Саме час для корисних страв, наприклад, рагу. Приготувати його можна з різного набору овочів. І
Мусака з баклажанами
Мусака - це блюдо, яке прийшло до нас з Близького Сходу та Балкан. Воно схоже на нашу запіканку. В обов'язковому порядку в ньому повинні бути