Мусака з баклажанами по-грецьки - рецепт

Приготування мусака по-грецьки займає чимало часу, але результат повною мірою компенсує всі витрати і порадує відмінним смаком страви.
Рецепт мусака по-грецьки з баклажанами, картоплею і соусом бешамель
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку займемося приготуванням соусу бешамель. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло, всипаємо борошно пшеничне і пасеруємо близько хвилини. Потім знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути. Разом з тим трохи прогріваємо молоко до температури, схожою з борошняною сумішшю.
Знову визначаємо борошно з маслом на вогонь і тонкою цівкою вливаємо молоко і інтенсивно вимішуємо до однорідної маси. Залишимо приблизно сто мілілітрів молока для подальшого регулювання густоти соусу. Прогріваємо масу до кипіння і проварюємо протягом чотирьох хвилин.
Потім додаємо пропущений через тертку сир твердий, залишивши п'ятдесят грам для верху страви, і перемішуємо безперервно до його повного розчинення в соусі. Потім додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, мускатний горіх і за бажанням пряні трави. Якщо соус вийшов дуже густим, доводимо його до потрібної консистенції, підливаючи залишене молоко, і даємо прокипіти ще хвилину. Потім знімаємо з вогню, збиваємо за допомогою віночка яйця і малими порціями вводимо в соус і перемішуємо до однорідності. Прикриваємо готовий соус харчовою плівкою, розташовуючи її прямо на його поверхні, і приступаємо до підготовки інших компонентів страви.
Вимиті баклажани розрізаємо на гуртки або часточки товщиною до п'яти міліметрів, присипаємо сіллю, укладаємо на друшляк і залишаємо на тридцять хвилин. Потім промиваємо скибочки від солі, обсушуємо, промазуємо їх поверхню рослинним маслом і запікаємо в духовці або на сковороді гриль до м'якості.
Бульби картоплі миємо, чистимо і шаткуємо гуртками по товщині як баклажановые шматочки і відварюємо у воді сім хвилин. Не забуваємо воду попередньо посолити.
На сковороді з рослинним маслом підрум'янюємо нашатковану півкільцями ріпчасту цибулю і витягуємо його на тарілку за допомогою шумівки. На маслі обсмажуємо фарш, потім вливаємо вино і додаємо вже обсмажену цибулю, подрібнений часник, очищені від шкірки і нарізані дрібненькими кубиками помідори. Приправляємо масу сіллю, меленим чорним перцем, меленою корицею і сушеним базиліком і протушиваем на

Всі підготовлені компоненти, формуємо мусаку. Першим шаром на дно форми для запікання викладаємо картоплю. Потім йде шар баклажанів і фарш, потім знову баклажани, заливаємо все соусом бешамель і притрушиваем тертим сиром.
Визначаємо блюдо в попередньо прогрітий до 195 градусів духовку на сорок хвилин.
По готовності даємо мусаки охолонути протягом двадцяти хвилин і можемо подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати мусаку з баклажанами і фаршем – рецепт
Традиційне грецьке блюдо - мусака, дуже відоме на теренах нашої країни і його цілком успішно готують у багатьох будинках. Це страва многосоставное,

Як приготувати мусаку?
Традиційну грецьку мусаку зробити зовсім не складно, знаючи нюанси її приготування, адже страва многосоставное і заміна якого-небудь компонента може

Мусака з баклажанами і картоплею - рецепт
Приготувати грецьку мусаку не так клопітно, як може здатися спочатку, адже більшу частину сил і часу займає підготовка компонентів. Пропонуємо два

Мусака - рецепт
Традиційної грецької мусака існує кілька варіацій, але їх всіх об'єднує основний склад і спосіб приготування. Основними компонентами страви є

Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,

Мусака з баклажанами
Мусака - це блюдо, яке прийшло до нас з Близького Сходу та Балкан. Воно схоже на нашу запіканку. В обов'язковому порядку в ньому повинні бути