Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мусака з баклажанами по-грецьки - рецепт

Мусака з баклажанами по-грецьки - рецепт

31-01-2016, 14:02
1 027
Мусака з баклажанами по-грецьки - рецепт
Сьогодні будемо готувати традиційне грецьке блюдо - мусаку за класичним рецептом. Запечені шарами з м'ясним фаршем баклажани і картоплю під найніжнішим соусом бешамель створюють неповторний смаковий букет, який не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана. Особливого шарму страви надають використовувані прянощі. Їх наявність можна регулювати по своєму смаку, замінюючи більш кращими.
Приготування мусака по-грецьки займає чимало часу, але результат повною мірою компенсує всі витрати і порадує відмінним смаком страви.

Рецепт мусака по-грецьки з баклажанами, картоплею і соусом бешамель


Інгредієнти:

  • м'ясний фарш – 850 г;

  • баклажани – 750 г;

  • бульби картоплі – 350 г;

  • твердий сир – 250 г;

  • цибуля ріпчаста – 75 г;

  • часник – 3 зубчики;

  • помідори свіжі – 250 г;

  • паста томатна – 75 г;

  • вино сухе – 155 мл;

  • яйце – 2 шт.;

  • вершкове масло – 45 г;

  • борошно пшеничне – 40 г;

  • молоко – 450 мл;

  • пряні трави – за смаком;

  • мускатний горіх – за смаком;

  • кориця мелена – на смак;

  • базилік сушений – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • чорний мелений перець – за смаком.


  • Приготування
    Спочатку займемося приготуванням соусу бешамель. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло, всипаємо борошно пшеничне і пасеруємо близько хвилини. Потім знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути. Разом з тим трохи прогріваємо молоко до температури, схожою з борошняною сумішшю.
    Знову визначаємо борошно з маслом на вогонь і тонкою цівкою вливаємо молоко і інтенсивно вимішуємо до однорідної маси. Залишимо приблизно сто мілілітрів молока для подальшого регулювання густоти соусу. Прогріваємо масу до кипіння і проварюємо протягом чотирьох хвилин.
    Потім додаємо пропущений через тертку сир твердий, залишивши п'ятдесят грам для верху страви, і перемішуємо безперервно до його повного розчинення в соусі. Потім додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, мускатний горіх і за бажанням пряні трави. Якщо соус вийшов дуже густим, доводимо його до потрібної консистенції, підливаючи залишене молоко, і даємо прокипіти ще хвилину. Потім знімаємо з вогню, збиваємо за допомогою віночка яйця і малими порціями вводимо в соус і перемішуємо до однорідності. Прикриваємо готовий соус харчовою плівкою, розташовуючи її прямо на його поверхні, і приступаємо до підготовки інших компонентів страви.
    Вимиті баклажани розрізаємо на гуртки або часточки товщиною до п'яти міліметрів, присипаємо сіллю, укладаємо на друшляк і залишаємо на тридцять хвилин. Потім промиваємо скибочки від солі, обсушуємо, промазуємо їх поверхню рослинним маслом і запікаємо в духовці або на сковороді гриль до м'якості.
    Бульби картоплі миємо, чистимо і шаткуємо гуртками по товщині як баклажановые шматочки і відварюємо у воді сім хвилин. Не забуваємо воду попередньо посолити.
    На сковороді з рослинним маслом підрум'янюємо нашатковану півкільцями ріпчасту цибулю і витягуємо його на тарілку за допомогою шумівки. На маслі обсмажуємо фарш, потім вливаємо вино і додаємо вже обсмажену цибулю, подрібнений часник, очищені від шкірки і нарізані дрібненькими кубиками помідори. Приправляємо масу сіллю, меленим чорним перцем, меленою корицею і сушеним базиліком і протушиваем на
    Мусака з баклажанами по-грецьки - рецепт
    помірному вогні, помішуючи, поки випарується вся рідина.
    Всі підготовлені компоненти, формуємо мусаку. Першим шаром на дно форми для запікання викладаємо картоплю. Потім йде шар баклажанів і фарш, потім знову баклажани, заливаємо все соусом бешамель і притрушиваем тертим сиром.
    Визначаємо блюдо в попередньо прогрітий до 195 градусів духовку на сорок хвилин.
    По готовності даємо мусаки охолонути протягом двадцяти хвилин і можемо подавати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати мусаку з баклажанами і фаршем – рецепт
    Як приготувати мусаку з баклажанами і фаршем – рецепт
    Традиційне грецьке блюдо - мусака, дуже відоме на теренах нашої країни і його цілком успішно готують у багатьох будинках. Це страва многосоставное,
    Як приготувати мусаку?
    Як приготувати мусаку?
    Традиційну грецьку мусаку зробити зовсім не складно, знаючи нюанси її приготування, адже страва многосоставное і заміна якого-небудь компонента може
    Мусака з баклажанами і картоплею - рецепт
    Мусака з баклажанами і картоплею - рецепт
    Приготувати грецьку мусаку не так клопітно, як може здатися спочатку, адже більшу частину сил і часу займає підготовка компонентів. Пропонуємо два
    Мусака - рецепт
    Мусака - рецепт
    Традиційної грецької мусака існує кілька варіацій, але їх всіх об'єднує основний склад і спосіб приготування. Основними компонентами страви є
    Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
    Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
    Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,
    Мусака з баклажанами
    Мусака з баклажанами
    Мусака - це блюдо, яке прийшло до нас з Близького Сходу та Балкан. Воно схоже на нашу запіканку. В обов'язковому порядку в ньому повинні бути