Як приготувати мусаку з баклажанами і фаршем – рецепт
Навіть ті, хто не дуже прихильно ставиться до баклажанів і страв з них, при дегустації страви грецької - мусака приходять в невимовний захват. У поєднанні з м'ясним фаршем, картоплею і соусом бешамель цей овоч перетворюється до невпізнання і створює дуже смачна страва.
Ми сьогодні розповімо в нашому рецепті, як приготувати ніжну, ароматну мусаку з баклажанами і курячим фаршем.
Інгредієнти:
фарш з курячого філе – 750 г;
баклажани – 650 г;
бульби картоплі – 300 г;
твердий сир – 220 г;
цибуля ріпчаста – 85 м;
помідори свіжі – 450 г;
вино червоне сухе – 125 мл;
часник – 3 зубчики;
сухарі панірувальні – 50 г;
кориця мелена – 5-7 г;
мелена гвоздика або сушений базилік – за смаком;
свіжа зелень орегано і петрушки – за смаком;
сіль – за смаком;
чорний мелений перець – за смаком;
оливкова олія;
соус бешамель.
Приготування
Спочатку опрацюємо належним чином баклажани. Промиваємо плоди, розрізаємо на круглі або довгасті скибочки товщиною приблизно п'ять міліметрів, присипаємо сіллю і визначаємо в друшляк на тридцять хвилин, щоб позбутися від зайвої вологи і гіркоти. Потім промиваємо їх в холодній воді й обсушуємо. Змащуємо поверхню кожного баклажанового шматочка оливковим маслом і запікаємо в духовці або на сковороді гриль до м'якості.
Тим часом чистимо і шаткуємо цибулю і часник і пасеруємо на оливковій олії до прозорості. Потім закладаємо фарш, і витримуємо на вогні, помішуючи, до зміни кольору. Тепер кидаємо перетерті помідори без шкірки, вливаємо вино, приправляємо масу корицею, гвоздикою або базиліком, меленим перцем, сіллю, додаємо столову ложку подрібненої зелені орегано і приблизно половину склянки рубаною свіжої петрушки. Припускаємо м'ясний соус, помішуючи, на помірному вогні приблизно двадцять-тридцять хвилин або до загустіння, прикривши ємність кришкою.
Дно промасленим форми покриваємо гуртками попередньо очищеного і нарізаного картоплі, зверху розподіляємо половину скибочок баклажана і викладаємо м'ясний соус. Далі розміщуємо шар залишилися баклажан, притрушиваем половиною пропущеного через тертку сиру і заливаємо соусом бешамель, присипаємо панірувальними сухарями і завершуємо шаром сиру.
Визначаємо блюдо в прогріту до 160 градусів духовку і витримуємо протягом години. Потім даємо страві охолонути протягом тридцяти хвилин і можемо подавати до столу, розрізаємо на порційні шматки.
Ми сьогодні розповімо в нашому рецепті, як приготувати ніжну, ароматну мусаку з баклажанами і курячим фаршем.
Рецепт мусака з баклажанами і курячим фаршем
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку опрацюємо належним чином баклажани. Промиваємо плоди, розрізаємо на круглі або довгасті скибочки товщиною приблизно п'ять міліметрів, присипаємо сіллю і визначаємо в друшляк на тридцять хвилин, щоб позбутися від зайвої вологи і гіркоти. Потім промиваємо їх в холодній воді й обсушуємо. Змащуємо поверхню кожного баклажанового шматочка оливковим маслом і запікаємо в духовці або на сковороді гриль до м'якості.
Тим часом чистимо і шаткуємо цибулю і часник і пасеруємо на оливковій олії до прозорості. Потім закладаємо фарш, і витримуємо на вогні, помішуючи, до зміни кольору. Тепер кидаємо перетерті помідори без шкірки, вливаємо вино, приправляємо масу корицею, гвоздикою або базиліком, меленим перцем, сіллю, додаємо столову ложку подрібненої зелені орегано і приблизно половину склянки рубаною свіжої петрушки. Припускаємо м'ясний соус, помішуючи, на помірному вогні приблизно двадцять-тридцять хвилин або до загустіння, прикривши ємність кришкою.
Дно промасленим форми покриваємо гуртками попередньо очищеного і нарізаного картоплі, зверху розподіляємо половину скибочок баклажана і викладаємо м'ясний соус. Далі розміщуємо шар залишилися баклажан, притрушиваем половиною пропущеного через тертку сиру і заливаємо соусом бешамель, присипаємо панірувальними сухарями і завершуємо шаром сиру.
Визначаємо блюдо в прогріту до 160 градусів духовку і витримуємо протягом години. Потім даємо страві охолонути протягом тридцяти хвилин і можемо подавати до столу, розрізаємо на порційні шматки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мусака з баклажанами по-грецьки - рецепт
Традиційне грецьке блюдо - мусака, давно відомо в багатьох країнах. Приготувати її не складно, хоча і доведеться витратити достатньо часу на
Як приготувати мусаку?
Традиційну грецьку мусаку зробити зовсім не складно, знаючи нюанси її приготування, адже страва многосоставное і заміна якого-небудь компонента може
Мусака з баклажанами і картоплею - рецепт
Приготувати грецьку мусаку не так клопітно, як може здатися спочатку, адже більшу частину сил і часу займає підготовка компонентів. Пропонуємо два
Мусака - рецепт
Традиційної грецької мусака існує кілька варіацій, але їх всіх об'єднує основний склад і спосіб приготування. Основними компонентами страви є
Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
Баклажани широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Вони за формою і змістом чудово підходять для фарширування. Начинка для них може
Мусака з баклажанами
Мусака - це блюдо, яке прийшло до нас з Близького Сходу та Балкан. Воно схоже на нашу запіканку. В обов'язковому порядку в ньому повинні бути