Як приготувати мусаку з баклажанами і фаршем – рецепт

Ми сьогодні розповімо в нашому рецепті, як приготувати ніжну, ароматну мусаку з баклажанами і курячим фаршем.
Рецепт мусака з баклажанами і курячим фаршем
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку опрацюємо належним чином баклажани. Промиваємо плоди, розрізаємо на круглі або довгасті скибочки товщиною приблизно п'ять міліметрів, присипаємо сіллю і визначаємо в друшляк на тридцять хвилин, щоб позбутися від зайвої вологи і гіркоти. Потім промиваємо їх в холодній воді й обсушуємо. Змащуємо поверхню кожного баклажанового шматочка оливковим маслом і запікаємо в духовці або на сковороді гриль до м'якості.
Тим часом чистимо і шаткуємо цибулю і часник і пасеруємо на оливковій олії до прозорості. Потім закладаємо фарш, і витримуємо на вогні, помішуючи, до зміни кольору. Тепер кидаємо перетерті помідори без шкірки, вливаємо вино, приправляємо масу корицею, гвоздикою або базиліком, меленим перцем, сіллю, додаємо столову ложку подрібненої зелені орегано і приблизно половину склянки рубаною свіжої петрушки. Припускаємо м'ясний соус, помішуючи, на помірному вогні приблизно двадцять-тридцять хвилин або до загустіння, прикривши ємність

Дно промасленим форми покриваємо гуртками попередньо очищеного і нарізаного картоплі, зверху розподіляємо половину скибочок баклажана і викладаємо м'ясний соус. Далі розміщуємо шар залишилися баклажан, притрушиваем половиною пропущеного через тертку сиру і заливаємо соусом бешамель, присипаємо панірувальними сухарями і завершуємо шаром сиру.
Визначаємо блюдо в прогріту до 160 градусів духовку і витримуємо протягом години. Потім даємо страві охолонути протягом тридцяти хвилин і можемо подавати до столу, розрізаємо на порційні шматки.
Рекомендуємо добрі рецепти

Мусака з баклажанами по-грецьки - рецепт
Традиційне грецьке блюдо - мусака, давно відомо в багатьох країнах. Приготувати її не складно, хоча і доведеться витратити достатньо часу на

Як приготувати мусаку?
Традиційну грецьку мусаку зробити зовсім не складно, знаючи нюанси її приготування, адже страва многосоставное і заміна якого-небудь компонента може

Мусака з баклажанами і картоплею - рецепт
Приготувати грецьку мусаку не так клопітно, як може здатися спочатку, адже більшу частину сил і часу займає підготовка компонентів. Пропонуємо два

Мусака - рецепт
Традиційної грецької мусака існує кілька варіацій, але їх всіх об'єднує основний склад і спосіб приготування. Основними компонентами страви є

Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
Баклажани широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Вони за формою і змістом чудово підходять для фарширування. Начинка для них може

Мусака з баклажанами
Мусака - це блюдо, яке прийшло до нас з Близького Сходу та Балкан. Воно схоже на нашу запіканку. В обов'язковому порядку в ньому повинні бути