Навіть ті, хто не дуже прихильно ставиться до баклажанів і страв з них, при дегустації страви грецької - мусака приходять в невимовний захват. У поєднанні з м'ясним фаршем, картоплею і соусом бешамель цей овоч перетворюється до невпізнання і створює дуже смачна страва.
Ми сьогодні розповімо в нашому рецепті, як приготувати ніжну, ароматну мусаку з баклажанами і курячим фаршем.
Рецепт мусака з баклажанами і курячим фаршем
Інгредієнти: фарш з курячого філе – 750 г; баклажани – 650 г; бульби картоплі – 300 г; твердий сир – 220 г; цибуля ріпчаста – 85 м; помідори свіжі – 450 г; вино червоне сухе – 125 мл; часник – 3 зубчики; сухарі панірувальні – 50 г; кориця мелена – 5-7 г; мелена гвоздика або сушений базилік – за смаком; свіжа зелень орегано і петрушки – за смаком; сіль – за смаком; чорний мелений перець – за смаком; оливкова олія; соус бешамель. Приготування Спочатку опрацюємо належним чином баклажани. Промиваємо плоди, розрізаємо на круглі або довгасті скибочки товщиною приблизно п'ять міліметрів, присипаємо сіллю і визначаємо в друшляк на тридцять хвилин, щоб позбутися від зайвої вологи і гіркоти. Потім промиваємо їх в холодній воді й обсушуємо. Змащуємо поверхню кожного баклажанового шматочка оливковим маслом і запікаємо в духовці або на сковороді гриль до м'якості.
Тим часом чистимо і шаткуємо цибулю і часник і пасеруємо на оливковій олії до прозорості. Потім закладаємо фарш, і витримуємо на вогні, помішуючи, до зміни кольору. Тепер кидаємо перетерті помідори без шкірки, вливаємо вино, приправляємо масу корицею, гвоздикою або базиліком, меленим перцем, сіллю, додаємо столову ложку подрібненої зелені орегано і приблизно половину склянки рубаною свіжої петрушки. Припускаємо м'ясний соус, помішуючи, на помірному вогні приблизно двадцять-тридцять хвилин або до загустіння, прикривши ємність
кришкою.
Дно промасленим форми покриваємо гуртками попередньо очищеного і нарізаного картоплі, зверху розподіляємо половину скибочок баклажана і викладаємо м'ясний соус. Далі розміщуємо шар залишилися баклажан, притрушиваем половиною пропущеного через тертку сиру і заливаємо соусом бешамель, присипаємо панірувальними сухарями і завершуємо шаром сиру.
Визначаємо блюдо в прогріту до 160 градусів духовку і витримуємо протягом години. Потім даємо страві охолонути протягом тридцяти хвилин і можемо подавати до столу, розрізаємо на порційні шматки.