Як приготувати мусаку?
Не багато знають, як приготувати грецьке блюдо мусаку з баклажанів в духовці. А адже це дуже смачне і оригінальне страву зможе урізноманітнити й прикрасити будь-який стіл і здивувати гостей.
Приготуйте цю чудову запіканку за нашим рецептом, і ви неодмінно будете приємно здивовані отриманим результатом.
Інгредієнти:
м'ясний фарш – 900 г;
баклажани – 850 г;
бульби картоплі – 420 г;
твердий сир – 275 г;
цибуля ріпчаста – 95 г;
помідори – 275 г;
томатна паста – 85 м;
вино сухе червоне – 145 мл;
яйце – 2 шт.;
масло вершкове – 50 г;
борошно – 45 г;
молоко – 475 мл;
пряні трави – за смаком;
горіх мускатний, мелений – за смаком;
кориця – за смаком;
базилік – за смаком;
сіль – за смаком;
чорний мелений перець – за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Очищаємо, дрібно шаткуємо цибулю і часник і пасеруємо на рослинній олії до прозорості. Потім закладаємо м'ясний фарш і також трохи обсмажуємо. Далі додаємо перетерті свіжі помідори, томатну пасту, вливаємо вино, приправляємо масу сіллю, меленим чорним перцем, присмачую корицею і базиліком і припускаємо на помірному вогні, помішуючи, до випаровування вологи.
Тим часом моєму і шаткуємо гуртками або поздовжніми слайсами баклажани, пересипаємо сіллю і залишаємо хвилин на двадцять. Потім сіль змиваємо, скибочки обсушуємо і запікаємо в духовці до м'якості, попередньо промазав поверхню олією. Бульби картоплі миємо, чистимо, ріжемо кружальцями і відварюємо до напівготовності.
Для соусу бешамель у сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і обсмажуємо приблизно хвилину. Потім вливаємо тонким струмком, прогріту до кипіння молоко і безперервно заважаємо до загустіння соусу. Додаємо двісті грам натертого сиру, сіль, мускатний горіх, мелений чорний перець, пряні трави і знімаємо з вогню. Потім збиваємо до пишноти яйця і невеликими порціями, помішуючи, вводимо у готовий гарячий соус.
Промасливаем трохи дно форми для запікання і укладаємо шар з гуртків картоплі. Далі розподіляємо половину баклажановых слайсів, покриваємо їх шаром фаршу і знову баклажани. Щедро присмачую блюдо соусом бешамель, притрушиваем залишилися натертим твердим сиром і відправляємо запікатися в попередньо розігріту до 190 градусів духовку. Через сорок п'ять-п'ятдесят хвилин мусака буде готова. Даємо їй трохи охолонути і настоятися протягом двадцяти-тридцяти хвилин і можемо подавати.
Приготуйте цю чудову запіканку за нашим рецептом, і ви неодмінно будете приємно здивовані отриманим результатом.
Як приготувати в духовці мусаку по-грецьки з баклажанами і фаршем?
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо, дрібно шаткуємо цибулю і часник і пасеруємо на рослинній олії до прозорості. Потім закладаємо м'ясний фарш і також трохи обсмажуємо. Далі додаємо перетерті свіжі помідори, томатну пасту, вливаємо вино, приправляємо масу сіллю, меленим чорним перцем, присмачую корицею і базиліком і припускаємо на помірному вогні, помішуючи, до випаровування вологи.
Тим часом моєму і шаткуємо гуртками або поздовжніми слайсами баклажани, пересипаємо сіллю і залишаємо хвилин на двадцять. Потім сіль змиваємо, скибочки обсушуємо і запікаємо в духовці до м'якості, попередньо промазав поверхню олією. Бульби картоплі миємо, чистимо, ріжемо кружальцями і відварюємо до напівготовності.
Для соусу бешамель у сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і обсмажуємо приблизно хвилину. Потім вливаємо тонким струмком, прогріту до кипіння молоко і безперервно заважаємо до загустіння соусу. Додаємо двісті грам натертого сиру, сіль, мускатний горіх, мелений чорний перець, пряні трави і знімаємо з вогню. Потім збиваємо до пишноти яйця і невеликими порціями, помішуючи, вводимо у готовий гарячий соус.
Промасливаем трохи дно форми для запікання і укладаємо шар з гуртків картоплі. Далі розподіляємо половину баклажановых слайсів, покриваємо їх шаром фаршу і знову баклажани. Щедро присмачую блюдо соусом бешамель, притрушиваем залишилися натертим твердим сиром і відправляємо запікатися в попередньо розігріту до 190 градусів духовку. Через сорок п'ять-п'ятдесят хвилин мусака буде готова. Даємо їй трохи охолонути і настоятися протягом двадцяти-тридцяти хвилин і можемо подавати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мусака з баклажанами по-грецьки - рецепт
Традиційне грецьке блюдо - мусака, давно відомо в багатьох країнах. Приготувати її не складно, хоча і доведеться витратити достатньо часу на
Як приготувати мусаку з баклажанами і фаршем – рецепт
Традиційне грецьке блюдо - мусака, дуже відоме на теренах нашої країни і його цілком успішно готують у багатьох будинках. Це страва многосоставное,
Мусака з баклажанами і картоплею - рецепт
Приготувати грецьку мусаку не так клопітно, як може здатися спочатку, адже більшу частину сил і часу займає підготовка компонентів. Пропонуємо два
Мусака - рецепт
Традиційної грецької мусака існує кілька варіацій, але їх всіх об'єднує основний склад і спосіб приготування. Основними компонентами страви є
Картопляна запіканка з фаршем в духовці
Щоб приготувати картопляну запіканку не потрібно мати спеціальних кулінарних здібностей, тому страва настільки популярне серед недосвідчених
Мусака з баклажанами
Мусака - це блюдо, яке прийшло до нас з Близького Сходу та Балкан. Воно схоже на нашу запіканку. В обов'язковому порядку в ньому повинні бути