Не багато знають, як приготувати грецьке блюдо мусаку з баклажанів в духовці. А адже це дуже смачне і оригінальне страву зможе урізноманітнити й прикрасити будь-який стіл і здивувати гостей.
Приготуйте цю чудову запіканку за нашим рецептом, і ви неодмінно будете приємно здивовані отриманим результатом.
Як приготувати в духовці мусаку по-грецьки з баклажанами і фаршем?
Інгредієнти: м'ясний фарш – 900 г; баклажани – 850 г; бульби картоплі – 420 г; твердий сир – 275 г; цибуля ріпчаста – 95 г; помідори – 275 г; томатна паста – 85 м; вино сухе червоне – 145 мл; яйце – 2 шт.; масло вершкове – 50 г; борошно – 45 г; молоко – 475 мл; пряні трави – за смаком; горіх мускатний, мелений – за смаком; кориця – за смаком; базилік – за смаком; сіль – за смаком; чорний мелений перець – за смаком; рослинне масло. Приготування Очищаємо, дрібно шаткуємо цибулю і часник і пасеруємо на рослинній олії до прозорості. Потім закладаємо м'ясний фарш і також трохи обсмажуємо. Далі додаємо перетерті свіжі помідори, томатну пасту, вливаємо вино, приправляємо масу сіллю, меленим чорним перцем, присмачую корицею і базиліком і припускаємо на помірному вогні, помішуючи, до випаровування вологи.
Тим часом моєму і шаткуємо гуртками або поздовжніми слайсами баклажани, пересипаємо сіллю і залишаємо хвилин на двадцять. Потім сіль змиваємо, скибочки обсушуємо і запікаємо в духовці до м'якості, попередньо промазав поверхню олією. Бульби картоплі миємо, чистимо, ріжемо кружальцями і відварюємо до напівготовності.
Для соусу бешамель у сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і обсмажуємо приблизно хвилину. Потім вливаємо тонким струмком, прогріту до кипіння молоко і безперервно заважаємо до загустіння соусу. Додаємо двісті грам натертого сиру, сіль, мускатний горіх, мелений чорний перець, пряні трави і знімаємо з вогню. Потім
збиваємо до пишноти яйця і невеликими порціями, помішуючи, вводимо у готовий гарячий соус.
Промасливаем трохи дно форми для запікання і укладаємо шар з гуртків картоплі. Далі розподіляємо половину баклажановых слайсів, покриваємо їх шаром фаршу і знову баклажани. Щедро присмачую блюдо соусом бешамель, притрушиваем залишилися натертим твердим сиром і відправляємо запікатися в попередньо розігріту до 190 градусів духовку. Через сорок п'ять-п'ятдесят хвилин мусака буде готова. Даємо їй трохи охолонути і настоятися протягом двадцяти-тридцяти хвилин і можемо подавати.