Мусака - рецепт

Рецепт мусака з баклажанами і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Пропонуємо вам простий рецепт приготування мусака. Баклажан промиваємо, нарізаємо кружальцями, підсолюємо з кожної сторони і залишаємо на 20 хвилин. Картоплю чистимо, шаткуємо скибочками, підсолюємо і обсмажуємо на сковороді в маслі. Потім перекладаємо його в форму для випічки. Цибулю очищаємо від лушпиння, подрібнюємо кубиками і пасеруємо до м'якості. Болгарський перець обробляємо, виймаємо насіння, ріжемо й додаємо до цибулі. Перемішуємо овочі і тушкуємо 5 хвилин. Після цього викладаємо м'ясний фарш, подрібнені помідори, підсолюємо і перемішуємо. Через 15 хвилин додаємо рубану зелень і викладаємо масу поверх картоплі. Баклажани витираємо серветкою і обсмажуємо до готовності, а потім викладаємо верхнім шаром, поливаємо соусом і посипаємо тертим сиром. Відправляємо форму в духовку і запікаємо 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Класичний рецепт мусака
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Ще один цікавий і смачний рецепт приготування мусака. Баклажани чистимо і шаткуємо смужками. Зелень обполіскуємо і рубаємо ножем. Кабачки нарізаємо кубиками, кидаємо в чашу мультиварки і пасеруємо на режимі «Смаження» до готовності, а потім викладаємо в миску. У фарш додаємо спеції, перемішуємо і обсмажуємо на тому ж режимі. Помідори перетворюємо за допомогою блендера в пюре і за 5 хвилин до готовності фаршу, додаємо в чашу. Після звукового сигналу перекладаємо м'ясо в іншу тарілку. В мультиварку знову наливаємо олію, викладаємо баклажани і випікаємо їх 20 хвилин на програмі «Випічка». Одночасно з цим готуємо соус: на сковорідці розтоплюємо масло, додаємо борошно, вливаємо молоко і варимо до загустіння.
Коли всі інгредієнти готові, починаємо збирати мусаку: на дно викладаємо баклажани, потім кабачки, трохи м'ясного фаршу і томатне пюре. Поливаємо молочним соусом, знову кладемо фарш і залишилися баклажани. Присипаємо страву зеленню, посипаємо панірувальними сухарями і виставляємо програму «Випічка» на 1 годину.
Рецепт грецьку мусака
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Баклажани промиваємо, нарізаємо скибочками, викладаємо на деко і скроплюємо оливковою олією. Відправляємо в духовку і запікаємо 30 хвилин. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо до прозорості. Свинину і яловичину перекручуємо через м'ясорубку і додаємо до цибулі. Через 10 хвилин вливаємо склянку сухого вина і тушкуємо,

Рекомендуємо добрі рецепти

Мусака з баклажанами по-грецьки - рецепт
Традиційне грецьке блюдо - мусака, давно відомо в багатьох країнах. Приготувати її не складно, хоча і доведеться витратити достатньо часу на

Як приготувати мусаку з баклажанами і фаршем – рецепт
Традиційне грецьке блюдо - мусака, дуже відоме на теренах нашої країни і його цілком успішно готують у багатьох будинках. Це страва многосоставное,

Як приготувати мусаку?
Традиційну грецьку мусаку зробити зовсім не складно, знаючи нюанси її приготування, адже страва многосоставное і заміна якого-небудь компонента може

Мусака з баклажанами і картоплею - рецепт
Приготувати грецьку мусаку не так клопітно, як може здатися спочатку, адже більшу частину сил і часу займає підготовка компонентів. Пропонуємо два

Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
Баклажани широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Вони за формою і змістом чудово підходять для фарширування. Начинка для них може

Мусака з баклажанами
Мусака - це блюдо, яке прийшло до нас з Близького Сходу та Балкан. Воно схоже на нашу запіканку. В обов'язковому порядку в ньому повинні бути