» » Мусака - рецепт

Мусака - рецепт

Мусака - рецепт
Мусака – традиційне блюдо середземноморської кухні. Готують її завжди по-різному і їдять не тільки як гаряче блюдо, але і подають в якості холодного салату. Пропонуємо вам кілька рецептів приготування мусака.

Рецепт мусака з баклажанами і картоплею


Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;

  • баклажан – 2 шт.;

  • фарш яловичий – 300 г;

  • помідори – 1 шт.;

  • перець болгарський червоний – 1 шт.;

  • олія оливкова;

  • соус бешамель ;

  • спеції.


  • Приготування
    Пропонуємо вам простий рецепт приготування мусака. Баклажан промиваємо, нарізаємо кружальцями, підсолюємо з кожної сторони і залишаємо на 20 хвилин. Картоплю чистимо, шаткуємо скибочками, підсолюємо і обсмажуємо на сковороді в маслі. Потім перекладаємо його в форму для випічки. Цибулю очищаємо від лушпиння, подрібнюємо кубиками і пасеруємо до м'якості. Болгарський перець обробляємо, виймаємо насіння, ріжемо й додаємо до цибулі. Перемішуємо овочі і тушкуємо 5 хвилин. Після цього викладаємо м'ясний фарш, подрібнені помідори, підсолюємо і перемішуємо. Через 15 хвилин додаємо рубану зелень і викладаємо масу поверх картоплі. Баклажани витираємо серветкою і обсмажуємо до готовності, а потім викладаємо верхнім шаром, поливаємо соусом і посипаємо тертим сиром. Відправляємо форму в духовку і запікаємо 45 хвилин при температурі 180 градусів.

    Класичний рецепт мусака


    Інгредієнти:

  • фарш м'ясний – 500 г;

  • кабачки – 2 шт.;

  • баклажани – 2 шт.;

  • свіжа зелень;

  • помідори – 3 шт.;

  • сухарі панірувальні – 3 щіпки;

  • олія оливкова – 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • масло вершкове – 20 г;

  • молоко – 200 мл;

  • борошно – 50 р.


  • Приготування
    Ще один цікавий і смачний рецепт приготування мусака. Баклажани чистимо і шаткуємо смужками. Зелень обполіскуємо і рубаємо ножем. Кабачки нарізаємо кубиками, кидаємо в чашу мультиварки і пасеруємо на режимі «Смаження» до готовності, а потім викладаємо в миску. У фарш додаємо спеції, перемішуємо і обсмажуємо на тому ж режимі. Помідори перетворюємо за допомогою блендера в пюре і за 5 хвилин до готовності фаршу, додаємо в чашу. Після звукового сигналу перекладаємо м'ясо в іншу тарілку. В мультиварку знову наливаємо олію, викладаємо баклажани і випікаємо їх 20 хвилин на програмі «Випічка». Одночасно з цим готуємо соус: на сковорідці розтоплюємо масло, додаємо борошно, вливаємо молоко і варимо до загустіння.
    Коли всі інгредієнти готові, починаємо збирати мусаку: на дно викладаємо баклажани, потім кабачки, трохи м'ясного фаршу і томатне пюре. Поливаємо молочним соусом, знову кладемо фарш і залишилися баклажани. Присипаємо страву зеленню, посипаємо панірувальними сухарями і виставляємо програму «Випічка» на 1 годину.

    Рецепт грецьку мусака


    Інгредієнти:

  • баклажани – 600 г;

  • олія оливкова – 80 мл;

  • цибулина – 1 шт.;

  • свинина – 350 г;

  • яловичина – 350 г;

  • сухе біле вино – 200 мл;

  • помідори – 400 р;

  • сіль морська – 1 ч. ложка.


  • Для соусу:

  • масло вершкове – 50 г;

  • борошно – 50 р;

  • тертий мускатний горіх – щіпка;

  • молоко – 500 мл;

  • кориця – щіпка;

  • коричневий цукор – щіпка;

  • спеції.


  • Приготування
    Баклажани промиваємо, нарізаємо скибочками, викладаємо на деко і скроплюємо оливковою олією. Відправляємо в духовку і запікаємо 30 хвилин. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо до прозорості. Свинину і яловичину перекручуємо через м'ясорубку і додаємо до цибулі. Через 10 хвилин вливаємо склянку сухого вина і тушкуємо,
    Мусака - рецепт
    помішуючи, 20 хвилин. Помідори ошпарюємо, знімаємо шкірку, нарізаємо м'якоть кубиками і додаємо до фаршу, подсаливая його за смаком. Картоплю чистимо, розрізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо на іншій сковороді до напівготовності. Тепер беремо форму, промазуємо її олією, викладаємо картоплю, потім шар фаршу і розрівнюємо його ложкою. На самий верх кладемо баклажани, заливаємо соусом і відправляємо страву в розігріту духовку на 45 хвилин. Для приготування соусу борошно пасеруємо з вершковим маслом, вливаємо молоко і нагріваємо суміш до загустіння. В самому кінці приправляємо його спеціями і перемішуємо.
    Додав: admin | 31-01-2016, 14:02
    Переглядів: 436