Мусака являє собою тонкі запечені скибочки баклажанів з м'ясним прошарком і овочами. Рецептів цього блюда багато і ми з радістю розповімо вам, як приготувати мусаку з баклажанів і картоплі.
Мусака з баклажанами і картоплею в духовці
Інгредієнти: м'ясний фарш – 200 г; баклажан – 2 шт.; картопля – 2 шт.; цибулина – 1 шт.; помідор – 1 шт.; паста томатна – 1 ст. ложка; олія оливкова – 3 ст. ложки; сир – 100 г; спеції. Приготування Для приготування мусака баклажани і картоплю промиваємо і очищаємо від шкірки. Потім нарізаємо овочі кружальцями, а цибулю шаткуємо півкільцями. Далі обсмажуємо їх на рослинному маслечко, до підрум'янення, і викладаємо в тарілку. Після цього додаємо фарш, ретельно перемішуємо і підсолюємо за смаком. Помідор промиваємо, натираємо на тертці і виливаємо суміш у сковорідку. Додаємо томатну натуральну пасту, спеції за смаком і добре перемішати. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою ще 10 хвилин. Форму покриваємо папером, викладаємо шарами картоплю, баклажани і зверху заливаємо соусом зі сковороди. Посипаємо тертим сиром і відправляємо грецьку мусаку з баклажанами і картоплею на півгодини в духовку.
Мусака з баклажанами і картоплею - рецепт
Інгредієнти: баклажани – 500 г; кабачок – 1 шт.; картопля – 2 шт.; фарш домашній – 500 г; цибулина – 1 шт.; паста томатна – 1 ст. ложка; спеції; масло рослинне – 2 ст. ложки; часник – 1 зубчик. Для соусу:
яйце – 2 шт.; сіль дрібна; сир – 100 г; борошно – 2 ст. ложки; сметана нежирна – 2 ст. ложки. Приготування Баклажани промиваємо, обробляємо і нарізаємо тонкими кружальцями. Потім підсолюємо і залишаємо на півгодини. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо, а через землянку часник подрібнюємо. Виставляємо мультиварку в режим «Випічка», промазуємо чашу вершковим маслом, кидаємо цибулька, часник і
пасеруємо до рум'яного кольору. Після цього додаємо картоплю з кабачком - очищені і подрібнені кубиками. М'ясний фарш приправляємо спеціями, викладаємо до обжарке і залишаємо ще на 20 хвилин. Потім додаємо томатну пасту, перемішуємо, закриваємо кришкою і готуємо 10 хвилин.
Тим часом замішуємо соус: яйця збиваємо з сіллю, кладемо сметану, додаємо тертий сир, борошно і ретельно все перемішуємо до однорідної маси. Баклажани акуратно розподіляємо поверх фаршу, заливаємо соусом і випікаємо мусаку з картоплею, кабачками і баклажанами в мультиварці ще 20 хвилин.