Макарони з фаршем і томатною пастою
Якщо смак макаронів підкреслити томатом з доповненням улюбленого виду фаршу, то така страва стане тріумфальним частуванням вашого домашнього меню.
Інгредієнти:
макаронні вироби – 250 г;
курячий фарш – 350-400 г;
часник – 1 зубок;
ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.;
томатна паста – 3 десертної ложки;
кухонна сіль – за смаком;
соняшникова олія – 4-5 ст. ложок.
Приготування
Наливаємо в каструльку воду, яку ставимо для закипання на конфорки плити. Після, висипаємо в неї наявний у вас вид макаронних виробів і, прочитавши на упаковці час їх приготування, варимо до готовності. Відкидаємо на друшляк і гарненько промиваємо великою кількістю прохолодної води.
У великій сковороді раскаливаем до серпанок мало соняшнику і викладаємо в нього кубики, дрібно порізаного ріпчастої цибулі. Як тільки побачимо, що цибулька вже просмажився і став м'яким додаємо до нього буквально зубок пропущеного через прес часнику. Тепер викладаємо в сковороду свіжий фарш з курки і, не відходячи від нього, постійно помішуємо, поки м'ясо добре не обсмажиться. В 1/2 склянки питної води ретельно розмішуємо томатну пасту, а після виливаємо її в обсмажений фарш на сковорідці. Тушкуємо під закритою кришкою нашу томатну піджарку близько 3-4 хвилин. Потім викладаємо сюди відварені макарони, перемішуємо, знову закриваємо кришкою і хоча б ще 5 хвилин все тушкуємо.
Інгредієнти:
макарони (великі пір'я) – 400 г;
свинячий фарш – 450 г;
томатна паста – 35 ст. ложки;
помідори (великі) – 2 шт.;
твердий сир – 140 г;
кухонна сіль – за смаком;
суміш перців – за смаком;
масло соняшнику – 50 мл
Приготування
У добре підсоленій воді до повної готовності відварюємо макаронні вироби. Переміщаємо їх в друшляк і під струменем холодної води з крана промиваємо їх.
Фарш викладаємо в сковороду з киплячим олією і постійно перемішуємо його, поки не википить виділився сік. Присипаємо фарш кухонною сіллю і сумішшю різних перців. Далі доводимо м'ясо до повної готовності, але вже з додаванням до нього потрібної кількості томатної пасти. Тепер викладаємо в сковороду нарізані досить великими кубиками помідори, ретельно перемішуємо їх з обсмаженою в пасті фаршем і, накривши кришкою тушкуємо до м'якості помідора.
У глибоку, трохи промаслений форму рівномірно викладаємо раніше відварені макарони. Зверху закриваємо їх вміст сковороди, а його в свою чергу покриваємо хорошим шаром тертого сиру. У вже прогріту до 180 градусної температури духовку ставимо форму з нашим стравою і запікаємо його всього лише 15 хвилин.
Макарони з курячим фаршем і томатною пастою - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Наливаємо в каструльку воду, яку ставимо для закипання на конфорки плити. Після, висипаємо в неї наявний у вас вид макаронних виробів і, прочитавши на упаковці час їх приготування, варимо до готовності. Відкидаємо на друшляк і гарненько промиваємо великою кількістю прохолодної води.
У великій сковороді раскаливаем до серпанок мало соняшнику і викладаємо в нього кубики, дрібно порізаного ріпчастої цибулі. Як тільки побачимо, що цибулька вже просмажився і став м'яким додаємо до нього буквально зубок пропущеного через прес часнику. Тепер викладаємо в сковороду свіжий фарш з курки і, не відходячи від нього, постійно помішуємо, поки м'ясо добре не обсмажиться. В 1/2 склянки питної води ретельно розмішуємо томатну пасту, а після виливаємо її в обсмажений фарш на сковорідці. Тушкуємо під закритою кришкою нашу томатну піджарку близько 3-4 хвилин. Потім викладаємо сюди відварені макарони, перемішуємо, знову закриваємо кришкою і хоча б ще 5 хвилин все тушкуємо.
Запіканка з макаронів з фаршем і томатом
Інгредієнти:
Приготування
У добре підсоленій воді до повної готовності відварюємо макаронні вироби. Переміщаємо їх в друшляк і під струменем холодної води з крана промиваємо їх.
Фарш викладаємо в сковороду з киплячим олією і постійно перемішуємо його, поки не википить виділився сік. Присипаємо фарш кухонною сіллю і сумішшю різних перців. Далі доводимо м'ясо до повної готовності, але вже з додаванням до нього потрібної кількості томатної пасти. Тепер викладаємо в сковороду нарізані досить великими кубиками помідори, ретельно перемішуємо їх з обсмаженою в пасті фаршем і, накривши кришкою тушкуємо до м'якості помідора.
У глибоку, трохи промаслений форму рівномірно викладаємо раніше відварені макарони. Зверху закриваємо їх вміст сковороди, а його в свою чергу покриваємо хорошим шаром тертого сиру. У вже прогріту до 180 градусної температури духовку ставимо форму з нашим стравою і запікаємо його всього лише 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Макарони з томатною пастою
Спробуйте урізноманітнити смак неабиякого страви, використовуючи запропоновані у статті цікаві рецепти. Далі підкажемо, як зробити чудове блюдо з
Запіканка з макаронами і фаршем в духовці
Макаронна запіканка - це чудовий спосіб розправитися з залишками вчорашнього вечері, не викидаючи його. Доповнивши блюдо м'ясними компонентами у вас
Макарони з помідорами
Макарони з помідорами - класичне блюдо, яке виручить вас в будь-який момент, коли не вистачає часу на приготування обіду або вечері. Давайте
Макаронна запіканка з фаршем
Пізно повернулися з роботи, втомилися, а тут ще й улюблене сімейство годувати треба? Не біда - вас виручить запіканка з фаршем, зробити яку можна з
Гнізда з макаронів з фаршем
Макарони - це такий смачний продукт, який обожнюють багато без перебільшення. Страв з їх використанням досить багато. І сьогодні ми приготуємо не
Макарони в мікрохвильовці
Ми звикли до того, що в мікрохвильовці зручно розігрівати готові страви, але адже їх можна там і готувати, хоч і не всі, але багато. І сьогодні ми