Якщо смак макаронів підкреслити томатом з доповненням улюбленого виду фаршу, то така страва стане тріумфальним частуванням вашого домашнього меню.
Макарони з курячим фаршем і томатною пастою - рецепт
Інгредієнти: макаронні вироби – 250 г; курячий фарш – 350-400 г; часник – 1 зубок; ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.; томатна паста – 3 десертної ложки; кухонна сіль – за смаком; соняшникова олія – 4-5 ст. ложок. Приготування Наливаємо в каструльку воду, яку ставимо для закипання на конфорки плити. Після, висипаємо в неї наявний у вас вид макаронних виробів і, прочитавши на упаковці час їх приготування, варимо до готовності. Відкидаємо на друшляк і гарненько промиваємо великою кількістю прохолодної води.
У великій сковороді раскаливаем до серпанок мало соняшнику і викладаємо в нього кубики, дрібно порізаного ріпчастої цибулі. Як тільки побачимо, що цибулька вже просмажився і став м'яким додаємо до нього буквально зубок пропущеного через прес часнику. Тепер викладаємо в сковороду свіжий фарш з курки і, не відходячи від нього, постійно помішуємо, поки м'ясо добре не обсмажиться. В 1/2 склянки питної води ретельно розмішуємо томатну пасту, а після виливаємо її в обсмажений фарш на сковорідці. Тушкуємо під закритою кришкою нашу томатну піджарку близько 3-4 хвилин. Потім викладаємо сюди відварені макарони, перемішуємо, знову закриваємо кришкою і хоча б ще 5 хвилин все тушкуємо.
Запіканка з макаронів з фаршем і томатом
Інгредієнти: макарони (великі пір'я) – 400 г; свинячий фарш – 450 г; томатна паста – 35 ст. ложки; помідори (великі) – 2 шт.; твердий сир – 140 г; кухонна сіль – за смаком; суміш перців – за смаком; масло соняшнику – 50 мл Приготування У добре підсоленій воді до повної готовності відварюємо макаронні вироби. Переміщаємо їх в друшляк і під струменем холодної води з крана промиваємо їх.
Фарш викладаємо в сковороду з киплячим олією і постійно перемішуємо його, поки не википить виділився сік. Присипаємо фарш кухонною сіллю і сумішшю різних перців. Далі доводимо м'ясо до
повної готовності, але вже з додаванням до нього потрібної кількості томатної пасти. Тепер викладаємо в сковороду нарізані досить великими кубиками помідори, ретельно перемішуємо їх з обсмаженою в пасті фаршем і, накривши кришкою тушкуємо до м'якості помідора.
У глибоку, трохи промаслений форму рівномірно викладаємо раніше відварені макарони. Зверху закриваємо їх вміст сковороди, а його в свою чергу покриваємо хорошим шаром тертого сиру. У вже прогріту до 180 градусної температури духовку ставимо форму з нашим стравою і запікаємо його всього лише 15 хвилин.