Жульєн з лисичок
Рекомендуємо для домашнього приготування рецепти неймовірно смачного жульєна з лисичок. Доповнивши страва куркою і пряними травами і спеціями, отримуємо ще більш гармонійний і насичений смак і божественний аромат. Страву можна приготувати як на плиті в сковороді з подальшим запіканням в духовці, так і скориставшись мультиварка.
Інгредієнти:
філе курки – 310 г;
лисички – 310 г;
ріпчаста цибулина – 90 г;
сметана жирністю 25% – 205 г;
вершки жирністю не менше 20% – 205 мл;
борошно пшеничне – 30 г;
олія рафінована оливкова – 30 мл;
пікантний твердий сир – 70 г;
суміш прованських сушених трав – 1 щіпка;
майоран сушений – 1 щіпка;
чорний свіжозмелену перець – 1 невелика щіпка;
кам'яна велика сіль – за смаком.
Приготування
Якщо лисички, використовувані для приготування жульєна, невеликі і молоденькі, то попередньо відварювати їх не потрібно. Більш зрілі та старі екземпляри краще витримати в трохи підсоленій киплячій воді, поки вони не осядуть на дно. Не забуваємо попередньо помити і розрізати великі особини на кілька частин або нашаткувати їх скибочками бажаного розміру.
Крім грибів необхідно також підготувати належним чином філе з курки. Його необхідно сполоснути і нарізати невеликими скибочками. Шаткуємо також як можна дрібніше очищену цибулину, перетираємо через тертку сир і поміщаємо тимчасово в миску.
На сковорідку з прогрітим оливковою олією викладаємо цибульну масу, даємо їй трохи обсмажитися, і доповнюємо куркою. Витримуємо компоненти сковороди на помірному вогні хвилин сім-вісім, після чого викладаємо в посудину підготовлені лисички і смажимо до випаровування всієї вологи. Присмачую масу сіллю, перцем чорним свежесмолотым, сушеним майораном і сумішшю прованських трав і перемішуємо. На даному етапі з'єднуємо в мисці вершки, сметану, борошно, перемішуємо і виливаємо в сковороду з куркою і лисичками. Припускаємо вміст десять хвилин при періодичному помішуванні. Розкладаємо приготований на сковороді жульєн з лисичок по кокотницях або формочках, притрушиваем страву зверху сирної стружкою і маємо під грилем хвилини на три або до розплавлення сиру і легкого підрум'янення.
Інгредієнти:
філе курки (з грудки або стегна) – 310 г;
лисички свіжі – 310 г;
ріпчаста цибулина – 90 г;
сметана жирністю 25% – 205 г;
борошно пшеничне – 30 г;
масло селянське вершкове – 60 г;
пікантний сир твердий – 185 г;
суміш прованських сушених трав – 1 щіпка;
мускатний горіх – 1 щіпка;
чорний свіжозмелену перець – 1 невелика щіпка;
кам'яна велика сіль – за смаком.
Приготування
Лисички перед приготуванням жульєна необхідно попередньо відварити до того моменту, поки вони осядуть на дно. Не забуваємо грибочки спочатку перебрати і ретельно промити. Куряче м'ясо (м'якоть) при необхідності відокремлюємо від кісток, нарізаємо дрібненькими шматочками і подрібнюємо також очищений ріпчасту цибулину.
У мультикастрюле розпускаємо вершкове селянське масло, встановивши прилад на функцію «Випічка» або «Смаження», і викладаємо в нього цибульну масу. Після того як скибочки стануть напівпрозорими, додаємо курку і смажимо ще хвилин десять. Тепер викладаємо лисички відварені, витримуємо компоненти в тому ж режимі ще хвилин десять, після чого додаємо змішану зі сметаною борошно, приправляємо страву сіллю, перцем, мускатним горіхом і прованськими травами і перемішуємо. Хвилин через п'ять томління притрушиваем жульєн сиром і залишаємо в мультиварці під кришкою ще на двадцять хвилин.
Жульєн з грибами лисичками і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Якщо лисички, використовувані для приготування жульєна, невеликі і молоденькі, то попередньо відварювати їх не потрібно. Більш зрілі та старі екземпляри краще витримати в трохи підсоленій киплячій воді, поки вони не осядуть на дно. Не забуваємо попередньо помити і розрізати великі особини на кілька частин або нашаткувати їх скибочками бажаного розміру.
Крім грибів необхідно також підготувати належним чином філе з курки. Його необхідно сполоснути і нарізати невеликими скибочками. Шаткуємо також як можна дрібніше очищену цибулину, перетираємо через тертку сир і поміщаємо тимчасово в миску.
На сковорідку з прогрітим оливковою олією викладаємо цибульну масу, даємо їй трохи обсмажитися, і доповнюємо куркою. Витримуємо компоненти сковороди на помірному вогні хвилин сім-вісім, після чого викладаємо в посудину підготовлені лисички і смажимо до випаровування всієї вологи. Присмачую масу сіллю, перцем чорним свежесмолотым, сушеним майораном і сумішшю прованських трав і перемішуємо. На даному етапі з'єднуємо в мисці вершки, сметану, борошно, перемішуємо і виливаємо в сковороду з куркою і лисичками. Припускаємо вміст десять хвилин при періодичному помішуванні. Розкладаємо приготований на сковороді жульєн з лисичок по кокотницях або формочках, притрушиваем страву зверху сирної стружкою і маємо під грилем хвилини на три або до розплавлення сиру і легкого підрум'янення.
Як приготувати жульєн з лисичок зі сметаною в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Лисички перед приготуванням жульєна необхідно попередньо відварити до того моменту, поки вони осядуть на дно. Не забуваємо грибочки спочатку перебрати і ретельно промити. Куряче м'ясо (м'якоть) при необхідності відокремлюємо від кісток, нарізаємо дрібненькими шматочками і подрібнюємо також очищений ріпчасту цибулину.
У мультикастрюле розпускаємо вершкове селянське масло, встановивши прилад на функцію «Випічка» або «Смаження», і викладаємо в нього цибульну масу. Після того як скибочки стануть напівпрозорими, додаємо курку і смажимо ще хвилин десять. Тепер викладаємо лисички відварені, витримуємо компоненти в тому ж режимі ще хвилин десять, після чого додаємо змішану зі сметаною борошно, приправляємо страву сіллю, перцем, мускатним горіхом і прованськими травами і перемішуємо. Хвилин через п'ять томління притрушиваем жульєн сиром і залишаємо в мультиварці під кришкою ще на двадцять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лисички – рецепти приготування
Серед усіх лісових грибів, лисички вважаються найбільш доступними і поширеними. Крім іншого, нейтральний смак і простота в приготуванні роблять такі
Жульєн з куркою і грибами в духовці
Вельми популярне блюдо жульєн звичайно готують саме з курятини з грибами. Тому страва у всіх господинь виходить неймовірно смачним. Пропонуємо
Жульєн - класичний рецепт
Знамените блюдо з грибів - жульєн, сьогодні вміє готувати кожна господиня, напевно, має свій оригінальний рецепт. Далі спробуємо розібратися, який же
Як приготувати жульєн з куркою і грибами?
Досить популярне блюдо «Жульєн» готують у багатьох будинках і тому існує багато варіантів. Рецепти представлені далі трохи відрізняються від
Грибний суп з лисичок
У розпал сезону масового збирання грибів саме час побалувати себе смачними супами. Ці перші страви завжди виходять чудово ароматними, а
Лисички з вершками - рецепт
Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів