Рекомендуємо для домашнього приготування рецепти неймовірно смачного жульєна з лисичок. Доповнивши страва куркою і пряними травами і спеціями, отримуємо ще більш гармонійний і насичений смак і божественний аромат. Страву можна приготувати як на плиті в сковороді з подальшим запіканням в духовці, так і скориставшись мультиварка.
Жульєн з грибами лисичками і куркою
Інгредієнти: філе курки – 310 г; лисички – 310 г; ріпчаста цибулина – 90 г; сметана жирністю 25% – 205 г; вершки жирністю не менше 20% – 205 мл; борошно пшеничне – 30 г; олія рафінована оливкова – 30 мл; пікантний твердий сир – 70 г; суміш прованських сушених трав – 1 щіпка; майоран сушений – 1 щіпка; чорний свіжозмелену перець – 1 невелика щіпка; кам'яна велика сіль – за смаком. Приготування Якщо лисички, використовувані для приготування жульєна, невеликі і молоденькі, то попередньо відварювати їх не потрібно. Більш зрілі та старі екземпляри краще витримати в трохи підсоленій киплячій воді, поки вони не осядуть на дно. Не забуваємо попередньо помити і розрізати великі особини на кілька частин або нашаткувати їх скибочками бажаного розміру.
Крім грибів необхідно також підготувати належним чином філе з курки. Його необхідно сполоснути і нарізати невеликими скибочками. Шаткуємо також як можна дрібніше очищену цибулину, перетираємо через тертку сир і поміщаємо тимчасово в миску.
На сковорідку з прогрітим оливковою олією викладаємо цибульну масу, даємо їй трохи обсмажитися, і доповнюємо куркою. Витримуємо компоненти сковороди на помірному вогні хвилин сім-вісім, після чого викладаємо в посудину підготовлені лисички і смажимо до випаровування всієї вологи. Присмачую масу сіллю, перцем чорним свежесмолотым, сушеним майораном і сумішшю прованських трав і перемішуємо. На даному етапі з'єднуємо в мисці вершки, сметану, борошно, перемішуємо і виливаємо в сковороду з куркою і лисичками. Припускаємо вміст десять хвилин при періодичному помішуванні. Розкладаємо приготований на сковороді жульєн з лисичок по кокотницях або формочках, притрушиваем страву зверху сирної стружкою і маємо під грилем хвилини на три або до розплавлення сиру і легкого підрум'янення.
Як приготувати жульєн з лисичок зі сметаною в мультиварці?
Інгредієнти: філе курки (з грудки або стегна) – 310 г; лисички свіжі – 310 г; ріпчаста цибулина – 90 г; сметана жирністю 25% – 205 г; борошно пшеничне – 30 г; масло селянське вершкове – 60 г; пікантний сир твердий – 185 г; суміш прованських сушених трав – 1 щіпка; мускатний горіх – 1 щіпка; чорний свіжозмелену перець – 1 невелика щіпка; кам'яна велика сіль – за смаком. Приготування Лисички перед приготуванням жульєна необхідно попередньо відварити до того моменту, поки вони осядуть на дно. Не забуваємо грибочки спочатку перебрати і ретельно промити. Куряче м'ясо (м'якоть) при необхідності відокремлюємо від кісток, нарізаємо дрібненькими шматочками і подрібнюємо також очищений ріпчасту цибулину.
У мультикастрюле розпускаємо вершкове селянське масло, встановивши прилад на функцію «Випічка» або «Смаження», і викладаємо в нього цибульну масу. Після того як скибочки стануть напівпрозорими, додаємо курку і смажимо ще хвилин десять. Тепер викладаємо лисички відварені, витримуємо компоненти в тому ж режимі ще хвилин десять, після чого додаємо змішану зі сметаною борошно, приправляємо страву сіллю, перцем, мускатним горіхом і прованськими травами і перемішуємо. Хвилин через п'ять томління притрушиваем жульєн сиром і залишаємо в мультиварці під кришкою ще на двадцять хвилин.