Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з лисичками

Пиріг з лисичками

21-09-2016, 10:06
244
Пиріг з лисичками
Пиріг з лисичками – це не тільки смачно, але й дуже смачно. Цікаві рецепти цієї страви чекають вас нижче.

Пиріг з лисичками з листкового тіста


Інгредієнти:

  • цибуля – 200 г;

  • лисички – 400 г;

  • масло вершкове – 40 г;

  • сметана – 2 ст. ложки;

  • яйця – 2 шт.;

  • твердий сир – 60 г;

  • борошно пшеничне – 75 г;

  • чорний мелений перець;

  • тісто готове листкове – 450 р.


  • Приготування
    Тісто розморожуємо в природних умовах. Готуємо грибну начинку: лисички миємо й чистимо. Гриби дрібно нарізаємо, а цибулю шаткуємо тонкими четвертинками. У розтоплене на сковороді вершкове масло кладемо цибулю і тушкуємо до м'якості. Додаємо лисички. Обсмажуємо гриби до випаровування всієї рідини. Підсолюємо, перчимо і розмішуємо, поки гриби з цибулею остигають, готуємо заливку. Змішуємо сире яйце з сиром, подрібненим на дрібній тертці, додаємо борошно і сметану.
    Тепер збираємо пиріг: поверхня для розкачування тіста присипаємо борошном. Кладемо половину тіста, розкачуємо за розмірами форми для запікання так, щоб тіста вистачило для бортиків. Викладаємо остиглі гриби, заливаємо яєчною масою. Розкачуємо тісто. Закриваємо їм начинку. На поверхні робимо кілька отворів, щоб пара, що утворюється виходив. Духовку нагріваємо до 220 градусів. Зверху пиріг змащуємо збитим яйцем. Випікаємо близько півгодини.

    Відкритий пиріг з лисичками - рецепт


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • жовток – 1 жовток;

  • сметана – 2 ст. ложки;

  • пшеничне борошно – 170 г;

  • сода – щіпка;

  • сіль – щіпка;

  • масло вершкове натуральне – 80 г;

  • куркума – щіпка.


  • Для начинки:

  • сир – 150 г;

  • відварені лисички – 350 г;

  • сметана – 300 г;

  • цибуля – 170 г;

  • цукіні – 1 шт.;

  • сіль;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • перець.


  • Приготування
    Всипаємо просіяне борошно в миску, кладемо вершкове масло прямо з холодильника і руками розтираємо це все до крихти. Кладемо спеції, додаємо жовток, сметану і соду, гашену оцтом. Замішуємо тісто, формуємо з нього кулю, загорнути плівкою і прибираємо в холод. Невеликими шматочками шаткуємо цибулю. В розігрітому рослинному маслі пасеруємо цибулю. Попередньо вимиті і очищені лисички відварюємо в підсоленій воді. Коли цибуля злегка підсмажився, кладемо на сковороду гриби на середньому вогні доводимо до рум'яності. Кладемо сметану, розмішуємо і витримуємо ще пару хвилин на вогні. Окремо збиваємо яйця, підсолюємо і перчимо. Тремо на тертці сир і змішуємо з яйцями. Отриману масу з'єднайте з грибами.
    Тепер охолоджене тісто розгортаємо за розміром форми, враховуючи бортики. Переносимо його в форму, викладаємо начинку. Випікаємо 40 хвилин при 190 градусах. Коли відкритий пиріг з лисичками трохи охолоне, розрізаємо на шматочки і починаємо ласувати.

    Пиріг з лисичками і куркою


    Інгредієнти:

  • лисички – 300 г;

  • філе курки – 300 г;

  • картопля – 300 г;

  • масло вершкове – 100 г;

  • крижана вода – 50 мл;

  • цибуля – 170 г;

  • борошно – 400 г;

  • перець – щіпка;

  • сіль.


  • Приготування
    Грибочки добре промиваємо. Для тіста борошно висипаємо в глибоку мисочку, кладемо щіпку солі і подрібнене кубиками масло. Все це розминаємо в крихту, всипаємо по дрібці куркуми і перцю. Поступово вливаємо крижану воду і замішуємо тісто. Формуємо з нього кулю і ставимо в холод на півгодини. Гриби обсушуємо. Цибулю чистимо і ріжемо кубиками. Очищену картоплю також подрібнюємо невеликими кубиками. На сковороду наливаємо трохи олії, кладемо туди нарізане куряче філе. До появи золотистої скоринки смажимо на середньому вогні. Картоплю відварюємо до напівготовності, а потім воду зливаємо. Окремо смажимо гриби і цибулю.
    Розкачуємо тісто Тоненько. Відщипуємо від нього приблизно третину. Інше тісто покласти у форму і розрівнюємо, формуючи бортики. У середину кладемо гриби з цибулею, картоплю і курку. Залишки рідини з грибочків виливаємо зверху. Зверху викладаємо тоненько розкатане інше тісто і защипуємо краю. Пиріг з лисичками, куркою та картоплею випікаємо до рум'яності в нагрітій духовці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Паста з лисичками
    Паста з лисичками
    Прекрасну варіацію італійської пасти розповімо в цьому матеріалі. Спробуйте приготувати її з грибами, тільки не із звичними печерицями або вешенками,
    Цибульний пиріг – рецепт з плавленим сиром
    Цибульний пиріг – рецепт з плавленим сиром
    Сьогодні ми розглянемо цибульний пиріг з плавленим сирком. Цей рецепт напевно сподобається господиням, оскільки він простий у приготуванні і не займе
    Пиріг з брокколі
    Пиріг з брокколі
    Брокколі - рекордсмен за наявність корисних речовин. З неї готують смачні супи, запіканки. А ми сьогодні розповімо, як зробити дивовижний пиріг з
    Пиріг з грибами і картоплею
    Пиріг з грибами і картоплею
    Пиріг з грибами і картоплею - смачне і ситне блюдо, яке чудово підійде для сімейного обіду у вихідний день. У нашій статті ми зібрали кілька
    Лоранський пиріг з грибами
    Лоранський пиріг з грибами
    Лоранський пиріг - це відкрита випічка з несолодкої начинкою, яка заливається яєчно-сирною сумішшю. І зараз ми розповімо, як його приготувати з