Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баклажани в соєвому соусі

Баклажани в соєвому соусі

21-09-2016, 09:52
5 160
Баклажани в соєвому соусі
Порадуємо любителів цікавих страв. У цій статті вас чекають рецепти баклажанів з соєвим соусом.

Смажені баклажани з соєвим соусом і часником


Інгредієнти:

  • баклажан — 1 шт.;

  • олія рафінована рослинна — 25 мл;

  • лимон — половинка;

  • перець чорний мелений — щіпка;

  • часник — 3-4 зубчики;

  • соєвий соус — 3 ч. ложки;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Нарізаємо великими брусочками баклажани. В рослинному маслі обсмажуємо їх. Вливаємо соєвий соус, свіжовичавлений сік лимона і спеції. Тушкуємо 5 хвилин. А подрібнений часник додаємо вже в кінці приготування. Баклажани в соєвому соусі подаємо, притрусивши зернами кунжуту і дрібно рубаним зеленим луком.

    Баклажани в соєвому соусі по-китайськи


    Інгредієнти:

  • баклажани невеликого розміру — 4-5 шт.;

  • крохмаль — 100 г;

  • часник — 5 зубчиків;

  • перець солодкий — 2 шт.;

  • масло рафіновано рослинне — 80 мл;

  • цукор — 20 г;

  • порошок імбиру — щіпка;

  • соус соєвий — 2 ст. ложки.


  • Приготування
    У воке нагріваємо олію. Закладаємо туди нарізані скибочками баклажани, обкачані в крохмалі. Помішуючи, обсмажуємо до рум'яності. Потім зливаємо масло, додаємо солодкий перець, вливаємо соєвий соус, дрібненько рубаний часник, порошок імбиру і цукор. Хвилин 5 тушкуємо під кришкою. Якщо соус виходить дуже рідким, знімаємо кришку і уварюємо до бажаної густоти. Найкращим гарніром буде відварений рис.

    Баклажани з кунжутом і соєвим соусом


    Інгредієнти:

  • баклажан великий — 1 шт.;

  • насіння кунжуту;

  • соєвий соус — 20 мл;

  • подрібнена зелень кінзи;

  • часник — 1-2 зубчики;

  • сметана 15% жирності — 80 мл;

  • масло для смаження рафінована.


  • Приготування
    Шаткуємо баклажан кружечками товщиною до 4 мм На сковороді нагріваємо 1 столову ложу рослинної олії з подрібненим часником. Потім часник витягаємо, а на сковороду викладаємо кружечки баклажанів. За потреби додаємо рослинне масло. Обсмажуємо, після цього перевертаємо, притрушиваем зернами кунжуту. Змішуємо соєвий соус зі сметаною і подрібненої кінзою і баклажани до столу подаємо з соусом.

    Баклажани з медом і соєвим соусом


    Інгредієнти:

  • баклажани — 5 шт.;

  • синій базилік — 1 пучок;

  • кріп — 1 пучок;

  • соєвий соус — 70 мл;

  • кінза — 1 пучок;

  • натуральний мед — 15 г;

  • свіжовичавлений сік лимона — 15 мл;

  • часник — 3-4 зубчики.


  • Приготування
    Баклажани нарізаємо товстими кружальцями, покласти в ємність і посипаємо сіллю. На півгодинки залишаємо. Всю зелень подрібнюємо. Баклажани промиваємо, даємо обсохнути і до рум'яності обсмажуємо на олії. Поміщаємо готові баклажани в ємність, пересипаючи кожен шар подрібненої зеленню. З'єднуємо соєвий соус з дрібно рубаним часником, медом, соком лимона, перцем і поливаємо баклажани отриманою сумішшю. Даємо постояти хвилин 30 і починаємо ласувати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Баклажани з м'ясом - рецепти
    Баклажани з м'ясом - рецепти
    Баклажани з м'ясом - чудова закуска, яку в залежності від подачі можна подати і на повсякденний вечерю, і на святкове торжество. Розглянемо кілька
    Смажені баклажани
    Смажені баклажани
    Баклажан - дивовижний продукт, який широко застосовується в кулінарії різних кухонь світу. І сьогодні ми поговоримо про найбільш простих варіантах
    Баклажани з горіхами
    Баклажани з горіхами
    Горіхи завжди надають будь-якої страви новий смак і текстуру. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити баклажани з горіхами - оригінальне і незвичайне
    Баклажани з грибами
    Баклажани з грибами
    Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
    Печені баклажани
    Печені баклажани
    Баклажани, запечені в духовці, можна подавати до столу як самостійне блюдо, так і додавати їх різні салати і закуски. Давайте розглянемо кілька
    Баклажани по-китайськи
    Баклажани по-китайськи
    Баклажани - дивовижні овочі, які широко застосовуються в кулінарії різних країн. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як їх зробити по-китайськи.