Порадуємо любителів цікавих страв. У цій статті вас чекають рецепти баклажанів з соєвим соусом.
Смажені баклажани з соєвим соусом і часником
Інгредієнти: баклажан — 1 шт.; олія рафінована рослинна — 25 мл; лимон — половинка; перець чорний мелений — щіпка; часник — 3-4 зубчики; соєвий соус — 3 ч. ложки; зелень петрушки. Приготування Нарізаємо великими брусочками баклажани. В рослинному маслі обсмажуємо їх. Вливаємо соєвий соус, свіжовичавлений сік лимона і спеції. Тушкуємо 5 хвилин. А подрібнений часник додаємо вже в кінці приготування. Баклажани в соєвому соусі подаємо, притрусивши зернами кунжуту і дрібно рубаним зеленим луком.
Баклажани в соєвому соусі по-китайськи
Інгредієнти: баклажани невеликого розміру — 4-5 шт.; крохмаль — 100 г; часник — 5 зубчиків; перець солодкий — 2 шт.; масло рафіновано рослинне — 80 мл; цукор — 20 г; порошок імбиру — щіпка; соус соєвий — 2 ст. ложки. Приготування У воке нагріваємо олію. Закладаємо туди нарізані скибочками баклажани, обкачані в крохмалі. Помішуючи, обсмажуємо до рум'яності. Потім зливаємо масло, додаємо солодкий перець, вливаємо соєвий соус, дрібненько рубаний часник, порошок імбиру і цукор. Хвилин 5 тушкуємо під кришкою. Якщо соус виходить дуже рідким, знімаємо кришку і уварюємо до бажаної густоти. Найкращим гарніром буде відварений рис.
Баклажани з кунжутом і соєвим соусом
Інгредієнти: баклажан великий — 1 шт.; насіння кунжуту; соєвий соус — 20 мл; подрібнена зелень кінзи; часник — 1-2 зубчики; сметана 15% жирності — 80 мл; масло для смаження рафінована. Приготування Шаткуємо баклажан кружечками товщиною до 4 мм На сковороді нагріваємо 1 столову ложу рослинної олії з подрібненим часником. Потім часник витягаємо, а на сковороду викладаємо кружечки баклажанів. За потреби додаємо рослинне масло. Обсмажуємо, після цього перевертаємо, притрушиваем зернами кунжуту. Змішуємо соєвий соус зі сметаною і подрібненої кінзою і баклажани до столу подаємо з соусом.
Баклажани з медом і соєвим соусом
Інгредієнти: баклажани — 5 шт.; синій базилік — 1 пучок; кріп — 1 пучок; соєвий соус — 70 мл; кінза — 1 пучок; натуральний мед — 15 г; свіжовичавлений сік лимона — 15 мл; часник — 3-4 зубчики. Приготування Баклажани нарізаємо товстими кружальцями, покласти в ємність і посипаємо сіллю. На півгодинки залишаємо. Всю зелень подрібнюємо. Баклажани промиваємо, даємо обсохнути і до рум'яності обсмажуємо на олії. Поміщаємо готові баклажани в ємність, пересипаючи кожен шар подрібненої зеленню. З'єднуємо соєвий соус з дрібно рубаним часником, медом, соком лимона, перцем і поливаємо баклажани отриманою сумішшю. Даємо постояти хвилин 30 і починаємо ласувати.