Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як готувати свіжі мідії в мушлях?

Як готувати свіжі мідії в мушлях?

10-08-2016, 20:20
1 607
Як готувати свіжі мідії в мушлях?
Про користь мідій багато говорять, і, зізнатися, зовсім небезпідставно. Регулярне вживання молюсків поза всяких сумнівів поліпшить самопочуття і благотворно позначиться на функціонуванні всіх систем організму. Цього цілком сприятиме значне вміст у м'ясі даного морепродукта левової частки найрізноманітніших вітамінів, мінералів і елементів, а також поліненасичених жирних кислот.
Далі ми розповімо скільки варити і як правильно готувати свіжі морські мідії в мушлях, щоб максимально зберегти їх цінність, і разом з тим тонко підкреслити і без того чудові смакові якості молюска.

Як готувати сирі мідії в черепашці в соусі?


Інгредієнти:

  • сирі мідії в мушлі – 350 г;

  • часникові зубці – 4-5 шт.;

  • масло вершкове – 60 г;

  • вершки жирністю більше 33% – 140 мл;

  • гілочки свіжої петрушки;

  • лимон;

  • морська сіль і мелений перець.


  • Приготування
    Перед приготуванням ретельно миємо раковини мідій, ретельно очищаючи їх від піску та інших забруднень. Тепер поміщаємо продукт в холодну воду і ставимо на конфорки плити, налаштувавши її на середній вогонь. Прогріваємо молюсків до того моменту, поки вони почнуть розкриватися. Відразу ж витягаємо мідії з води і відокремлюємо від кожної по одній стулці. Розкрилися особини безжально викидаємо, їх вживати в їжу не можна. Тепер розпускаємо в сковороді вершкове масло, наливаємо до нього третину склянки води і викладаємо туди ж мідії раковиною вниз. Тепер підсолюємо їх, перчимо і прогріваємо не більше хвилини, після чого додаємо нарізаний часник, вливаємо вершки, кидаємо нарізану зелень петрушки і витримуємо на вогні ще пару хвилин до загустіння соусу з вершків, який при необхідності ще підсолимо і приправимо перчиком.
    Подаємо мідії разом з соусом, доповнивши страва часточками лимона і гілочками петрушки.

    Як готувати свіжі мідії в мушлях в духовці?


    Інгредієнти:

  • сирі мідії в мушлі – 950 г;

  • часникові зубці – 4-5 шт.;

  • олія оливкова – 45 мл;

  • сир швейцарський – 55 г;

  • базилік зелений свіжий – 10 г;

  • голки розмарину свіжі – 025 ст. ложки;

  • сухий білий хліб – 60 г;

  • лимон – 140 г;

  • морська сіль і мелений перець – за смаком.
  • Як готувати свіжі мідії в мушлях?


    Приготування
    Ретельно вимиті раковини мідій позбавляємо від однієї стулки і розкладаємо на деко одним шаром. У ємність блендера поміщаємо сухий хліб, очищені часникові зубці, зелений базилік і розмарин, вливаємо туди ж трохи оливкової олії, додаємо сіль морську і швейцарський сир. Пробиваємо компоненти до отримання невеликої крихти і посипаємо нею мідії в раковинах на деку. Тепер залишилося тільки запекти мідії в прогрітій до 180 градусів духовці протягом п'ятнадцяти хвилин і можемо подавати страву до столу, доповнивши його нарізаним лимоном.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запечені мідії
    Запечені мідії
    Якщо ви стали щасливим володарем щедрою порції мідій, то неодмінно запечіть хоча б частину з них. Приготовлені таким способом молюски виходять дивно
    Як приготувати мідії в домашніх умовах?
    Як приготувати мідії в домашніх умовах?
    Зараз немає необхідності жити безпосередньо біля моря для того, щоб насолоджуватися стравами з мідій. Цих молюсків зараз можна знайти серед
    Як смачно приготувати мідії?
    Як смачно приготувати мідії?
    Сьогодні купити мідії зовсім не складно. Тому не засмучуйтеся, якщо немає можливості приготувати і покуштувати свіжих молюсків, тільки виловлених. Як
    Мариновані мідії
    Мариновані мідії
    У продажу є декілька варіантів маринованих мідій, але не поспішайте купувати заповітну баночку цього делікатесу. Далі розповімо, як власноруч
    Як правильно їсти мідії?
    Як правильно їсти мідії?
    Мідії, безсумнівно, люблять багато, але деякі любителі морепродуктів просто бояться їх пробувати, не знаючи, як правильно їх їсти. Щоб без побоювання
    Мідії у вершковому соусі
    Мідії у вершковому соусі
    Мідії у вершковому соусі - вишукана і смачна страва, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Його можна чудово зробити в домашніх умовах,