Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати мідії в домашніх умовах?

Як приготувати мідії в домашніх умовах?

10-08-2016, 20:14
2 646
Як приготувати мідії в домашніх умовах?
Кожен зможе знайти мідії на свій смак: в раковинах або очищених, свіжих або заморожених. Який з варіантів ви б не обрали, у цьому матеріалі ми детально розповімо про те, як приготувати мідії в домашніх умовах.

Як смачно приготувати очищені заморожені мідії?


Багато з тих, хто скаржиться на якість очищених мідій, або не вміють їх вибирати, чи правильно готувати. Смачні мідії не повинні бути покриті кіркою льоду, краще купувати герметично упакованих молюсків і готувати по представленому нижче рецептом. Ідеальна закуска до келиху гарантована.
Інгредієнти:

  • мідії – 640 г;

  • борошно – 75 г;

  • світле пиво – 45 мл;

  • рослинна олія для фритюру.


  • Приготування
    Очищених і розморожених молюсків добре обсушити. Приготуйте простий кляр, змішавши борошно з пучкою солі, а потім збивши з крижаним світлим пивом (чим холодніше буде пиво, тим більше хрусткою в підсумку вийде і сам кляр). Змішайте мідії з отриманим кляром, а потім порціями дістаючи їх і даючи надлишків стекти, обсмажте у фритюрі до зарум'янювання. Перед сервіровкою молюсків обсушують на паперових рушниках.

    Як приготувати свіжі мідії в домашніх умовах?


    Свіжі мідії гарні самі по собі, але якщо від чистого смаку продукту ви втомилися, то здобріть молюсків ароматними травами, часником і невеликою кількістю пива.
    Інгредієнти:

  • бекон – 35 г;

  • шалот – 45 г;

  • часник – 2 зубки;

  • гілочки розмарину, чебрецю – по 2 шт.;

  • вершки – 45 мл;

  • вершкове масло – 15 г;

  • мідії – 11 кг;

  • пиво світле – 115 мл


  • Приготування
    Підготуйте мідії, ретельно вичистивши «борідки», сполоснувши зачистивши і раковини.
    Покладіть бекон на розігріту сковороду і дочекайтеся витоплювання жиру. Підрум'янені шматочки бекону зніміть з вогню, а в гарячому жиру спасеруйте нарізану цибулю з часником. Покладіть свіжі трави, всипте мідії і залийте все пивом. Дочекайтеся розкриття раковин, а в самому кінці здобріть всі шматочком масла і невеликою кількістю вершків. Подавайте мідії з залишками соусу на сковороді, попередньо видаливши гілочки розмарину і чебрецю.

    Як правильно приготувати річкові мідії в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • мідії – 18 кг;

  • часник – 4 зубки;

  • томати консервовані – 620 г;

  • сухе біле вино – 95 мл;

  • жменя зелені петрушки для сервірування.


  • Приготування
    Максимально ретельно очистіть молюсків і добре промийте їх. Розігрів оливкову олію, покладіть в нього часточки часнику, а через півхвилини влийте біле вино. Коли рідина випарується наполовину, додайте томати і дочекайтеся закипання соусу. Покладіть мідії в гарячий соус, накрийте і залиште до розкриття раковин.

    Як приготувати мідії, заморожені в мушлях?


    Класичне блюдо з мідіями в складі – іспанська паелья, яка здатна з лишком окупити всі ваші старання приголомшливим смаком. У цій страві можна спокійно поєднувати будь-які доступні у ваших краях морепродукти.
    Інгредієнти:

  • куряче філе – 190 г;

  • стручкова квасоля – 115 г;

  • брокколі – 115 г;

  • мідії – 12 шт.;

  • томатний соус – 65 мл;

  • креветки – 310 г;

  • курячий бульйон – 330 мл;

  • рис – 1 ст.;
  • Як приготувати мідії в домашніх умовах?

  • біле вино – 330 мл;

  • чорізо – 115 г;

  • часник – 1 зубок;

  • копчена паприка – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Бланшируйте овочі. Курятину і ковбаски обсмажте до зарум'янювання. Покладіть до обсмаженим продуктам овочі, всипте рис, додайте часник з паприкою і залийте все сумішшю вина і бульйону з томатним соусом. Коли рис вбере половину рідини, покладіть та морепродукти. Накрийте все кришкою і проваріть до повної готовності рису і розкриття раковин мідій.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як готувати свіжі мідії в мушлях?
    Як готувати свіжі мідії в мушлях?
    Спробуйте приготувати дивовижно смачне, абсолютно незвичайне блюдо на вечерю. Далі розповімо, як вразити улюблених чудовим частуванням зі свіжих
    Як приготувати річкові мідії?
    Як приготувати річкові мідії?
    Річкові мідії або беззубка - досить поширений молюск, який так само їстівний, як і його однойменний морський делікатес. Але в процесі їх приготування
    Запечені мідії
    Запечені мідії
    Якщо ви стали щасливим володарем щедрою порції мідій, то неодмінно запечіть хоча б частину з них. Приготовлені таким способом молюски виходять дивно
    Як смачно приготувати мідії?
    Як смачно приготувати мідії?
    Сьогодні купити мідії зовсім не складно. Тому не засмучуйтеся, якщо немає можливості приготувати і покуштувати свіжих молюсків, тільки виловлених. Як
    Як правильно їсти мідії?
    Як правильно їсти мідії?
    Мідії, безсумнівно, люблять багато, але деякі любителі морепродуктів просто бояться їх пробувати, не знаючи, як правильно їх їсти. Щоб без побоювання
    Як приготувати заморожені очищені мідії?
    Як приготувати заморожені очищені мідії?
    В наш час, для того щоб насолоджуватися стравами з морепродуктів не обов'язково жити біля моря. Практично в будь-якому супермаркеті можна купити