Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати річкові мідії?

Як приготувати річкові мідії?

10-01-2021, 18:06
18 942
Як приготувати річкові мідії?
Напевно, багато хто хоча б раз бачили в річці молюска схожого на мідію – це перлівниця, або як ще кажуть беззубка. Це цілком їстівний молюск, що живе в прісній воді і може бути досить великим-до 20 см в довжину. За деякими даними у ньому знайдені речовини, які подовжують життя, тому якщо вам пощастило зібрати достатню кількість таких черепашок ми навчимо, як приготувати річкові мідії в домашніх умовах на прикладі конкретних рецептів.

Як правильно приготувати річкові мідії вдома?


Треба відразу зауважити, що для приготування і вживання в їжу придатні тільки щільно закриті мідії, т. к. розкриті раковини означають, що молюск вже помер.
Інгредієнти:

  • річкові мідії;

  • оливкова олія;

  • сіль, лимонний сік, часник, чебрець.


  • Приготування
    Для початку потрібно добре почистити мідії, тобто помити черепашки зверху, бажано навіть зі щіткою. Потім висипаємо їх у киплячу воду і проварюємо 10 хвилин, за цей час раковини розкриються, підніметься піна і вода стане білою і каламутною, як ніби у неї додали молоко. Цю воду зливаємо і промиваємо чистою. Потім потрібно витягти з мушлі самого молюска, після варіння це виходить досить легко. Важливо позбутися жорсткої плівки, якою він кріпиться до раковини, тому що в ній якраз і збирається увесь бруд і сміття. Щоб остаточно очистити мідії посипаємо їх дрібною сіллю, збризкуємо лимонним соком і трохи перетираємо, а потім добре промиваємо.
    На сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо чисту м'якоть обсмажуємо на невеликому вогні 5 хвилин, потім додаємо трохи часнику, подрібненого в пресі і листочки чебрецю і готуємо ще 5 хвилин. Взагалі ви можете експериментувати зі спеціями, т. к. це базовий рецепт, а все інше-справа смаку. Можна навіть додати вершків і отримати чудовий соус до спагетті, можна також обсмажити разом з овочами і т. д.

    Як смачно приготувати річкових мідій на вогнищі?


    Для того щоб ситно попоїсти доведеться назбирати дуже багато мідій, але, щоб просто поласувати делікатесом досить і тієї кількості, про який розповість рецепт нижче.
    Інгредієнти:

  • мідії – 30 шт.;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • петрушка – 5 гілочок;

  • соєвий соус – 60 мл;

  • часник сухий – 10 г;
  • Як приготувати річкові мідії?

  • приправа каррі – 5 гр.


  • Приготування
    Природно приготування починаємо з очищення і розкриття раковин з допомогою окропу, як ми розповідали в попередньому рецепті. Коли у вас готова чиста м'якоть заливаємо її соєвим соусом, лимонним соком і заправляємо спеціями, залишаємо так маринуватися хоча б на годинку. Потім нанизуємо на шпажки і готуємо на вугіллі як звичайний шашлик, тільки по часу це буде не більше 10 хвилин, інакше делікатес зовсім висохне.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як готувати свіжі мідії в мушлях?
    Як готувати свіжі мідії в мушлях?
    Спробуйте приготувати дивовижно смачне, абсолютно незвичайне блюдо на вечерю. Далі розповімо, як вразити улюблених чудовим частуванням зі свіжих
    Запечені мідії
    Запечені мідії
    Якщо ви стали щасливим володарем щедрою порції мідій, то неодмінно запечіть хоча б частину з них. Приготовлені таким способом молюски виходять дивно
    Як приготувати мідії в домашніх умовах?
    Як приготувати мідії в домашніх умовах?
    Зараз немає необхідності жити безпосередньо біля моря для того, щоб насолоджуватися стравами з мідій. Цих молюсків зараз можна знайти серед
    Як смачно приготувати мідії?
    Як смачно приготувати мідії?
    Сьогодні купити мідії зовсім не складно. Тому не засмучуйтеся, якщо немає можливості приготувати і покуштувати свіжих молюсків, тільки виловлених. Як
    Як правильно їсти мідії?
    Як правильно їсти мідії?
    Мідії, безсумнівно, люблять багато, але деякі любителі морепродуктів просто бояться їх пробувати, не знаючи, як правильно їх їсти. Щоб без побоювання
    Як чистити мідії?
    Як чистити мідії?
    На наші столи мідії потрапляють нечасто, тому далеко не всі господині знають, як правильно чистити цей продукт. Так і ви напевно зустрічали в