Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Запечені мідії

Запечені мідії

10-08-2016, 20:14
966
Запечені мідії
Запечені мідії можна доповнювати найрізноманітнішими топпінг: соусами, сирами, ароматним маслом і овочами. Про деяких найсмачніших варіаціях цієї гарячої закуски ми поговоримо далі.

Запечені мідії з сиром – рецепт


Як не дивно, молюски складають хорошу компанію навіть благородних сирів з вираженим смаком. На доказ наводимо цей простий рецепт, в рамках якого мідії покриваються шаром пармезану, з хлібною крихтою, маслом і свіжою зеленню.
Інгредієнти:

  • мідії – 20 шт.;

  • хлібна крихта – 35 г;

  • вершкове масло – 25 г;

  • пармезан – 45 г;

  • часникові зубки – 2 шт.;

  • зелень петрушки – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Мідії додайте на сковороду, влийте туди ж близько чверті склянки води і залиште під кришкою, поки раковини не розкриються. З готових мідій зніміть одну стулку і розкладіть частину з м'якоттю на деку.
    Розтопивши масло, обсмажте на ньому хлібну крихту до зарум'янювання, а потім змішайте її з пучкою солі і зеленню петрушки. Розподіліть крихту по раковинам з мідіями, а потім посипте все сиром. Залиште раковини під грилем до повного розплавлення сиру.

    Мідії, запечені з сиром і часником в раковинах


    Інгредієнти:

  • мідії – 14 шт.;

  • майонез – 65 г;

  • сир – 45 г;

  • сік лайма – 10 мл;

  • зубок часнику;

  • гострий соус – по смаку.


  • Приготування
    Залиште мідії готуватися на сковороді до розкриття раковин. Видаліть порожню стулку.
    Приготуйте соус, змішавши майонез з соком лайма, пюрированным часником і гострим соусом. Покрийте отриманою сумішшю мідії в раковинах, а потім посипте тертим сиром. Запікайте мідії при 180 градусах до повного розплавлення сиру.

    Як приготувати мідії, запечені в духовці?


    Додати мідіям легкий часниковий аромат і соковитість допоможе часникове масло. Взявши за основу цей рецепт, ви зможете доповнювати домашнє масло добавками на свій розсуд, з разу в раз модифікуючи рецепт.
    Інгредієнти:
    Запечені мідії

  • мідії – 540 г;

  • вершкове масло – 35 г;

  • часникові зубки – 3 шт.;

  • гострий перець – за смаком;

  • жменя коріандру для подачі.


  • Приготування
    Очищені від однієї зі стулок мідії викладіть на деко. Приготуйте ароматне масло, змішавши саме м'яке масло з пюрированным часником і невеликою кількістю солі. Покладіть по шматочку гострого перцю на кожну з мідій, а зверху розмажте щедру порцію вершкового масла. Залиште мідії запікати протягом 8 хвилин, а відразу після готовності подавайте, посипавши подрібненою коріандром.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як готувати свіжі мідії в мушлях?
    Як готувати свіжі мідії в мушлях?
    Спробуйте приготувати дивовижно смачне, абсолютно незвичайне блюдо на вечерю. Далі розповімо, як вразити улюблених чудовим частуванням зі свіжих
    Як приготувати мідії в домашніх умовах?
    Як приготувати мідії в домашніх умовах?
    Зараз немає необхідності жити безпосередньо біля моря для того, щоб насолоджуватися стравами з мідій. Цих молюсків зараз можна знайти серед
    Як смачно приготувати мідії?
    Як смачно приготувати мідії?
    Сьогодні купити мідії зовсім не складно. Тому не засмучуйтеся, якщо немає можливості приготувати і покуштувати свіжих молюсків, тільки виловлених. Як
    Як правильно їсти мідії?
    Як правильно їсти мідії?
    Мідії, безсумнівно, люблять багато, але деякі любителі морепродуктів просто бояться їх пробувати, не знаючи, як правильно їх їсти. Щоб без побоювання
    Смажені мідії
    Смажені мідії
    Часом навіть початківцям кулинаркам так хочеться побалувати близьких вишуканим блюдом, але досвіду і знань часто не вистачає. Якщо ви загорілися
    Мідії у вершковому соусі
    Мідії у вершковому соусі
    Мідії у вершковому соусі - вишукана і смачна страва, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Його можна чудово зробити в домашніх умовах,