Вернуться назад Распечатать

Запечені мідії

Запечені мідії
Запечені мідії можна доповнювати найрізноманітнішими топпінг: соусами, сирами, ароматним маслом і овочами. Про деяких найсмачніших варіаціях цієї гарячої закуски ми поговоримо далі.

Запечені мідії з сиром – рецепт


Як не дивно, молюски складають хорошу компанію навіть благородних сирів з вираженим смаком. На доказ наводимо цей простий рецепт, в рамках якого мідії покриваються шаром пармезану, з хлібною крихтою, маслом і свіжою зеленню.
Інгредієнти:

  • мідії – 20 шт.;

  • хлібна крихта – 35 г;

  • вершкове масло – 25 г;

  • пармезан – 45 г;

  • часникові зубки – 2 шт.;

  • зелень петрушки – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Мідії додайте на сковороду, влийте туди ж близько чверті склянки води і залиште під кришкою, поки раковини не розкриються. З готових мідій зніміть одну стулку і розкладіть частину з м'якоттю на деку.
    Розтопивши масло, обсмажте на ньому хлібну крихту до зарум'янювання, а потім змішайте її з пучкою солі і зеленню петрушки. Розподіліть крихту по раковинам з мідіями, а потім посипте все сиром. Залиште раковини під грилем до повного розплавлення сиру.

    Мідії, запечені з сиром і часником в раковинах


    Інгредієнти:

  • мідії – 14 шт.;

  • майонез – 65 г;

  • сир – 45 г;

  • сік лайма – 10 мл;

  • зубок часнику;

  • гострий соус – по смаку.


  • Приготування
    Залиште мідії готуватися на сковороді до розкриття раковин. Видаліть порожню стулку.
    Приготуйте соус, змішавши майонез з соком лайма, пюрированным часником і гострим соусом. Покрийте отриманою сумішшю мідії в раковинах, а потім посипте тертим сиром. Запікайте мідії при 180 градусах до повного розплавлення сиру.

    Як приготувати мідії, запечені в духовці?


    Додати мідіям легкий часниковий аромат і соковитість допоможе часникове масло. Взявши за основу цей рецепт, ви зможете доповнювати домашнє масло добавками на свій розсуд, з разу в раз модифікуючи рецепт.
    Інгредієнти:
    Запечені мідії

  • мідії – 540 г;

  • вершкове масло – 35 г;

  • часникові зубки – 3 шт.;

  • гострий перець – за смаком;

  • жменя коріандру для подачі.


  • Приготування
    Очищені від однієї зі стулок мідії викладіть на деко. Приготуйте ароматне масло, змішавши саме м'яке масло з пюрированным часником і невеликою кількістю солі. Покладіть по шматочку гострого перцю на кожну з мідій, а зверху розмажте щедру порцію вершкового масла. Залиште мідії запікати протягом 8 хвилин, а відразу після готовності подавайте, посипавши подрібненою коріандром.