Запечені мідії можна доповнювати найрізноманітнішими топпінг: соусами, сирами, ароматним маслом і овочами. Про деяких найсмачніших варіаціях цієї гарячої закуски ми поговоримо далі.
Запечені мідії з сиром – рецепт
Як не дивно, молюски складають хорошу компанію навіть благородних сирів з вираженим смаком. На доказ наводимо цей простий рецепт, в рамках якого мідії покриваються шаром пармезану, з хлібною крихтою, маслом і свіжою зеленню.
Інгредієнти: мідії – 20 шт.; хлібна крихта – 35 г; вершкове масло – 25 г; пармезан – 45 г; часникові зубки – 2 шт.; зелень петрушки – 3 ст. ложки. Приготування Мідії додайте на сковороду, влийте туди ж близько чверті склянки води і залиште під кришкою, поки раковини не розкриються. З готових мідій зніміть одну стулку і розкладіть частину з м'якоттю на деку.
Розтопивши масло, обсмажте на ньому хлібну крихту до зарум'янювання, а потім змішайте її з пучкою солі і зеленню петрушки. Розподіліть крихту по раковинам з мідіями, а потім посипте все сиром. Залиште раковини під грилем до повного розплавлення сиру.
Мідії, запечені з сиром і часником в раковинах
Інгредієнти: мідії – 14 шт.; майонез – 65 г; сир – 45 г; сік лайма – 10 мл; зубок часнику; гострий соус – по смаку. Приготування Залиште мідії готуватися на сковороді до розкриття раковин. Видаліть порожню стулку.
Приготуйте соус, змішавши майонез з соком лайма, пюрированным часником і гострим соусом. Покрийте отриманою сумішшю мідії в раковинах, а потім посипте тертим сиром. Запікайте мідії при 180 градусах до повного розплавлення сиру.
Як приготувати мідії, запечені в духовці?
Додати мідіям легкий часниковий аромат і соковитість допоможе часникове масло. Взявши за основу цей рецепт, ви зможете доповнювати домашнє масло добавками на свій розсуд, з разу в раз модифікуючи рецепт.
Інгредієнти: мідії – 540 г; вершкове масло – 35 г; часникові зубки – 3 шт.; гострий перець – за смаком; жменя коріандру для подачі. Приготування Очищені від однієї зі стулок мідії викладіть на деко. Приготуйте ароматне масло, змішавши саме м'яке масло з пюрированным часником і невеликою кількістю солі. Покладіть по шматочку гострого перцю на кожну з мідій, а зверху розмажте щедру порцію вершкового масла. Залиште мідії запікати протягом 8 хвилин, а відразу після готовності подавайте, посипавши подрібненою коріандром.