Кожен зможе знайти мідії на свій смак: в раковинах або очищених, свіжих або заморожених. Який з варіантів ви б не обрали, у цьому матеріалі ми детально розповімо про те, як приготувати мідії в домашніх умовах.
Як смачно приготувати очищені заморожені мідії?
Багато з тих, хто скаржиться на якість очищених мідій, або не вміють їх вибирати, чи правильно готувати. Смачні мідії не повинні бути покриті кіркою льоду, краще купувати герметично упакованих молюсків і готувати по представленому нижче рецептом. Ідеальна закуска до келиху гарантована.
Інгредієнти: мідії – 640 г; борошно – 75 г; світле пиво – 45 мл; рослинна олія для фритюру. Приготування Очищених і розморожених молюсків добре обсушити. Приготуйте простий кляр, змішавши борошно з пучкою солі, а потім збивши з крижаним світлим пивом (чим холодніше буде пиво, тим більше хрусткою в підсумку вийде і сам кляр). Змішайте мідії з отриманим кляром, а потім порціями дістаючи їх і даючи надлишків стекти, обсмажте у фритюрі до зарум'янювання. Перед сервіровкою молюсків обсушують на паперових рушниках.
Як приготувати свіжі мідії в домашніх умовах?
Свіжі мідії гарні самі по собі, але якщо від чистого смаку продукту ви втомилися, то здобріть молюсків ароматними травами, часником і невеликою кількістю пива.
Інгредієнти: бекон – 35 г; шалот – 45 г; часник – 2 зубки; гілочки розмарину, чебрецю – по 2 шт.; вершки – 45 мл; вершкове масло – 15 г; мідії – 11 кг; пиво світле – 115 мл Приготування Підготуйте мідії, ретельно вичистивши «борідки», сполоснувши зачистивши і раковини.
Покладіть бекон на розігріту сковороду і дочекайтеся витоплювання жиру. Підрум'янені шматочки бекону зніміть з вогню, а в гарячому жиру спасеруйте нарізану цибулю з часником. Покладіть свіжі трави, всипте мідії і залийте все пивом. Дочекайтеся розкриття раковин, а в самому кінці здобріть всі шматочком масла і невеликою кількістю вершків. Подавайте мідії з залишками соусу на сковороді, попередньо видаливши гілочки розмарину і чебрецю.
Як правильно приготувати річкові мідії в домашніх умовах?
Інгредієнти: мідії – 18 кг; часник – 4 зубки; томати консервовані – 620 г; сухе біле вино – 95 мл; жменя зелені петрушки для сервірування. Приготування Максимально ретельно очистіть молюсків і добре промийте їх. Розігрів оливкову олію, покладіть в нього часточки часнику, а через півхвилини влийте біле вино. Коли рідина випарується наполовину, додайте томати і дочекайтеся закипання соусу. Покладіть мідії в гарячий соус, накрийте і залиште до розкриття раковин.
Як приготувати мідії, заморожені в мушлях?
Класичне блюдо з мідіями в складі – іспанська паелья, яка здатна з лишком окупити всі ваші старання приголомшливим смаком. У цій страві можна спокійно поєднувати будь-які доступні у ваших краях морепродукти.
Інгредієнти: куряче філе – 190 г; стручкова квасоля – 115 г; брокколі – 115 г; мідії – 12 шт.; томатний соус – 65 мл; креветки – 310 г; курячий бульйон – 330 мл; рис – 1 ст.; біле вино – 330 мл; чорізо – 115 г; часник – 1 зубок; копчена паприка – 1 ч. ложка. Приготування Бланшируйте овочі. Курятину і ковбаски обсмажте до зарум'янювання. Покладіть до обсмаженим продуктам овочі, всипте рис, додайте часник з паприкою і залийте все сумішшю вина і бульйону з томатним соусом. Коли рис вбере половину рідини, покладіть та морепродукти. Накрийте все кришкою і проваріть до повної готовності рису і розкриття раковин мідій.