Вернуться назад Распечатать

Як приготувати мідії в домашніх умовах?

Як приготувати мідії в домашніх умовах?
Кожен зможе знайти мідії на свій смак: в раковинах або очищених, свіжих або заморожених. Який з варіантів ви б не обрали, у цьому матеріалі ми детально розповімо про те, як приготувати мідії в домашніх умовах.

Як смачно приготувати очищені заморожені мідії?


Багато з тих, хто скаржиться на якість очищених мідій, або не вміють їх вибирати, чи правильно готувати. Смачні мідії не повинні бути покриті кіркою льоду, краще купувати герметично упакованих молюсків і готувати по представленому нижче рецептом. Ідеальна закуска до келиху гарантована.
Інгредієнти:

  • мідії – 640 г;

  • борошно – 75 г;

  • світле пиво – 45 мл;

  • рослинна олія для фритюру.


  • Приготування
    Очищених і розморожених молюсків добре обсушити. Приготуйте простий кляр, змішавши борошно з пучкою солі, а потім збивши з крижаним світлим пивом (чим холодніше буде пиво, тим більше хрусткою в підсумку вийде і сам кляр). Змішайте мідії з отриманим кляром, а потім порціями дістаючи їх і даючи надлишків стекти, обсмажте у фритюрі до зарум'янювання. Перед сервіровкою молюсків обсушують на паперових рушниках.

    Як приготувати свіжі мідії в домашніх умовах?


    Свіжі мідії гарні самі по собі, але якщо від чистого смаку продукту ви втомилися, то здобріть молюсків ароматними травами, часником і невеликою кількістю пива.
    Інгредієнти:

  • бекон – 35 г;

  • шалот – 45 г;

  • часник – 2 зубки;

  • гілочки розмарину, чебрецю – по 2 шт.;

  • вершки – 45 мл;

  • вершкове масло – 15 г;

  • мідії – 11 кг;

  • пиво світле – 115 мл


  • Приготування
    Підготуйте мідії, ретельно вичистивши «борідки», сполоснувши зачистивши і раковини.
    Покладіть бекон на розігріту сковороду і дочекайтеся витоплювання жиру. Підрум'янені шматочки бекону зніміть з вогню, а в гарячому жиру спасеруйте нарізану цибулю з часником. Покладіть свіжі трави, всипте мідії і залийте все пивом. Дочекайтеся розкриття раковин, а в самому кінці здобріть всі шматочком масла і невеликою кількістю вершків. Подавайте мідії з залишками соусу на сковороді, попередньо видаливши гілочки розмарину і чебрецю.

    Як правильно приготувати річкові мідії в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • мідії – 18 кг;

  • часник – 4 зубки;

  • томати консервовані – 620 г;

  • сухе біле вино – 95 мл;

  • жменя зелені петрушки для сервірування.


  • Приготування
    Максимально ретельно очистіть молюсків і добре промийте їх. Розігрів оливкову олію, покладіть в нього часточки часнику, а через півхвилини влийте біле вино. Коли рідина випарується наполовину, додайте томати і дочекайтеся закипання соусу. Покладіть мідії в гарячий соус, накрийте і залиште до розкриття раковин.

    Як приготувати мідії, заморожені в мушлях?


    Класичне блюдо з мідіями в складі – іспанська паелья, яка здатна з лишком окупити всі ваші старання приголомшливим смаком. У цій страві можна спокійно поєднувати будь-які доступні у ваших краях морепродукти.
    Інгредієнти:

  • куряче філе – 190 г;

  • стручкова квасоля – 115 г;

  • брокколі – 115 г;

  • мідії – 12 шт.;

  • томатний соус – 65 мл;

  • креветки – 310 г;

  • курячий бульйон – 330 мл;

  • рис – 1 ст.;
  • Як приготувати мідії в домашніх умовах?

  • біле вино – 330 мл;

  • чорізо – 115 г;

  • часник – 1 зубок;

  • копчена паприка – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Бланшируйте овочі. Курятину і ковбаски обсмажте до зарум'янювання. Покладіть до обсмаженим продуктам овочі, всипте рис, додайте часник з паприкою і залийте все сумішшю вина і бульйону з томатним соусом. Коли рис вбере половину рідини, покладіть та морепродукти. Накрийте все кришкою і проваріть до повної готовності рису і розкриття раковин мідій.