Про користь мідій багато говорять, і, зізнатися, зовсім небезпідставно. Регулярне вживання молюсків поза всяких сумнівів поліпшить самопочуття і благотворно позначиться на функціонуванні всіх систем організму. Цього цілком сприятиме значне вміст у м'ясі даного морепродукта левової частки найрізноманітніших вітамінів, мінералів і елементів, а також поліненасичених жирних кислот.
Далі ми розповімо скільки варити і як правильно готувати свіжі морські мідії в мушлях, щоб максимально зберегти їх цінність, і разом з тим тонко підкреслити і без того чудові смакові якості молюска.
Як готувати сирі мідії в черепашці в соусі?
Інгредієнти: сирі мідії в мушлі – 350 г; часникові зубці – 4-5 шт.; масло вершкове – 60 г; вершки жирністю більше 33% – 140 мл; гілочки свіжої петрушки; лимон; морська сіль і мелений перець. Приготування Перед приготуванням ретельно миємо раковини мідій, ретельно очищаючи їх від піску та інших забруднень. Тепер поміщаємо продукт в холодну воду і ставимо на конфорки плити, налаштувавши її на середній вогонь. Прогріваємо молюсків до того моменту, поки вони почнуть розкриватися. Відразу ж витягаємо мідії з води і відокремлюємо від кожної по одній стулці. Розкрилися особини безжально викидаємо, їх вживати в їжу не можна. Тепер розпускаємо в сковороді вершкове масло, наливаємо до нього третину склянки води і викладаємо туди ж мідії раковиною вниз. Тепер підсолюємо їх, перчимо і прогріваємо не більше хвилини, після чого додаємо нарізаний часник, вливаємо вершки, кидаємо нарізану зелень петрушки і витримуємо на вогні ще пару хвилин до загустіння соусу з вершків, який при необхідності ще підсолимо і приправимо перчиком.
Подаємо мідії разом з соусом, доповнивши страва часточками лимона і гілочками петрушки.
Як готувати свіжі мідії в мушлях в духовці?
Інгредієнти: сирі мідії в мушлі – 950 г; часникові зубці – 4-5 шт.; олія оливкова – 45 мл; сир швейцарський – 55 г; базилік зелений свіжий – 10 г; голки розмарину свіжі – 025 ст. ложки; сухий білий хліб – 60 г; лимон – 140 г; морська сіль і мелений перець – за смаком. Приготування Ретельно вимиті раковини мідій позбавляємо від однієї стулки і розкладаємо на деко одним шаром. У ємність блендера поміщаємо сухий хліб, очищені часникові зубці, зелений базилік і розмарин, вливаємо туди ж трохи оливкової олії, додаємо сіль морську і швейцарський сир. Пробиваємо компоненти до отримання невеликої крихти і посипаємо нею мідії в раковинах на деку. Тепер залишилося тільки запекти мідії в прогрітій до 180 градусів духовці протягом п'ятнадцяти хвилин і можемо подавати страву до столу, доповнивши його нарізаним лимоном.