Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з щавлем на кефірі

Пиріг з щавлем на кефірі

19-07-2016, 20:03
699
Пиріг з щавлем на кефірі
Свіжа зелень багата вітамінами і мікроелементами, тому в сезон бажано вживати її в їжу якомога частіше. Зазвичай зелень додають у салати та перші страви, проте не менш смачні і дуже корисні пироги з зеленню. Розповімо, як приготувати пиріг з щавлем на кефірі.
Швидкий пиріг
Найпростіше приготувати заливний пиріг з щавлем на кефірі. У мережі трапляються рецепти і зі сметаною, однак таке тісто виходить занадто важким і нерідко не пропікається, тому рекомендуємо пекти пиріг зі щавлем, використовуючи рецепт тесту на кефірі.
Інгредієнти:

  • щавель або суміш щавлю з іншою зеленню (цибулею, кропом, шпинатом) – 3 великі жмені;

  • сіль кухонна йодована – 1 ч. ложка + 05 ч. ложки;

  • якісне борошно з пшениці твердих сортів – 2 склянки;

  • нежирний (15%) кефір – 15 склянки;

  • харчова сода/розпушувач – 1/3 ч. ложки/1 ч. ложка;

  • яйце велике свіже – 3 шт.;

  • цукор білий (пісок) – 1 ст. ложка;

  • олія рафінована соняшникова олія – 2-3 ст. ложки.


  • Приготування
    Щоб підготувати начинку, промиваємо зелень, обдаємо її окропом, даємо стекти воді і дрібно шаткуємо. Якщо хочемо отримати більш ситний варіант, готуємо пиріг з щавлем і яйцями на кефірі. Яйця відварюємо, знімаємо шкірку і дрібно ріжемо. Солимо, перемішуємо.
    Приступаємо до приготування тіста. Яйця з'єднайте з сіллю, цукром і кефіром. Використовуючи міксер або блендер, збиваємо в пишну однорідну масу, доливаємо рослинне масло, потім акуратно вмішуємо ложкою або виделкою, але не швидко, просіяне борошно. Якщо користуємося содою, додаємо її разом з кефіром, розпушувач зазвичай додають в борошно просівають всі разом. Тісто має постояти близько чверті години. Форму з силікону протираємо і вливаємо в неї половину тесту, на неї розподіляємо начинку. Якщо зелень без яєць, просто акуратно притапливаем її в тесті, більш щільна яєчна начинка потоне сама. Накриваємо Начинку тістом, що залишилося і випікаємо наш пиріг близько 40 хвилин.
    Використовуємо сучасні гаджети
    Можна спекти пиріг з щавлем в мультиварці на кефірі. Однак тут уважно ознайомтеся з інструкцією до вашої моделі. Якщо вона дає температуру вище 180 градусів, сміливо печіть за попереднім рецептом, встановивши режим «Випічка». А от якщо температура нижча, то пиріг не пропечеться – скористайтесь або духовою шафою, або мікрохвильовою піччю. Рецепт тесту буде таким же, а начинку формуйте по своєму смаку. Не дуже смачним вийде здобний пиріг на кефірі з щавлю. Все ж здобне тісто краще поєднується з солодкими начинками: варенням, шоколадом, фруктами або ягодами.
    Варіант для гурманів
    Можна спекти пиріг з щавлем на кефірі, використовуючи пісочне тісто.
    Інгредієнти:

  • готове пісочне тісто – 05 кг;
  • Пиріг з щавлем на кефірі

  • щавель – 200 г;

  • кефір жирний 32% мінімум – 1 склянка;

  • яйце – 3-4 шт.


  • Приготування
    У форму розподіляємо підкладку з пісочного тіста, формуючи кошичок, застеляємо пергаментом, насипаємо в неї сухий горох і відправляємо в прогрітий духова шафа приблизно на 10 хвилин. Тим часом швидко моєму і шаткуємо щавель, змішуємо кефір з яйцями і добре збиваємо. Прибираємо горох і пергамент, кошик з пісочного тіста кладемо зелень, заливаємо сумішшю і печемо близько півгодини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Швидкий заливний капустяний пиріг
    Швидкий заливний капустяний пиріг
    Спробуйте на швидку руку спорудити дивовижний закусочний пиріг. Несолодка випічка чудово замінює шматочок звичного хліба і здатна перетворити навіть
    Заливний пиріг з куркою
    Заливний пиріг з куркою
    Найпростішим варіантом домашньої несолодкої випічки можна з упевненістю назвати заливний пиріг. І варіантів його наповнення існує не один десяток,
    Пиріг з абрикосами на кефірі
    Пиріг з абрикосами на кефірі
    Коли терміново треба придумати що-небудь солоденьке до незапланованого чаювання, то рецепти пирогів на основі кефіру завжди прекрасно виручають.
    Рибний пиріг на кефірі
    Рибний пиріг на кефірі
    Про користь риби для нашого харчування говорять багато лікарі і дієтологи. Щоб урізноманітнити ваше меню пропонуємо кілька цікавих рецептів рибного
    Пиріг з щавлю
    Пиріг з щавлю
    Пиріг з щавлю - смачна і оригінальна випічка, яка неодмінно порадує ваших близьких і гостей. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш незвичайних