Пиріг з абрикосами на кефірі
Випічка з фруктами виходить неймовірно смачною і ароматною. Побалуйте себе і домашніх і приготуйте пиріг з абрикосами на кефірі. Цікаві рецепти його приготування ми вам розповімо нижче.
Інгредієнти:
абрикоси дрібні очищені – 12 шт.;
кефір – 1/4 склянки;
яйця – 3 шт.;
цукровий пісок – 1/2 склянки;
пшеничне борошно – 500 г;
сіль – 1 щіпка;
вершкове масло 73% жирності розтоплене – 70 г;
розпушувач – 5 г;
ванілін – 1/4 ч. ложки.
Приготування
При випічці пирога з абрикосами будемо використовувати форму із знімними бортами діаметром 19 див. Змащуємо її маслом, а покриваємо дно пергаментом. Заздалегідь до 200 градусів нагріваємо духовку. Розбиваємо в глибоку миску яйця, підсолюємо їх, всипаємо цукор і все це збиваємо міксером. Вливаємо попередньо розтоплене і обов'язково охолоджене вершкове масло. Додаємо ванілін і добре розмішуємо. З'єднуємо розпушувач з борошном і всипаємо суху суміш в яєчну масу. Перемішуємо, щоб вийшло густе тісто. Покласти тісто у форму, на нього розкладаємо половинки абрикосів, злегка їх вдавлюємо і випікаємо 40 хвилин.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.;
цукор – 1 склянка;
кефір жирний – 1 склянка;
борошно – 1 склянка;
сода харчова – 5 г;
олія рослинна рафінована – 130 мл;
абрикоси – 300 г;
пудра цукрова.
Приготування
Добре збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера. Тонкою цівкою вливаємо олію без запаху, кефір і знову добре перемішуємо. Додаємо соду, гашену оцтом, борошно і замішуємо тісто, яке виходить середньої густоти. Додаємо половинки почищених абрикосів і акуратно, намагаючись не пошкодити фрукти, перемішуємо. Форму застеляємо пергаментом, виливаємо в неї тісто і відправляємо в розігріту духовку. Готовий пиріг злегка притрушиваем цукровою пудрою.
А щоб пиріг вийшов не надто вологим і важким, абрикоси краще брати трохи зеленуваті.
Інгредієнти:
яйця курячі – 3 шт.;
кефір 32% жирності – 1 стакан;
пшеничне борошно – 700 г;
цукор – 1 склянка;
масло вершкове 73%-ної жирності – 90 г;
ванілін – 5 г;
сода харчова – 5 г;
абрикоси – 450 р.
Приготування
Яйця збиваємо з цукром, вливаємо кефір, додаємо соду, розм'якшене масло, ванілін і всипаємо борошно. Замішуємо тісто. Виливаємо у форму половину тіста. Зверху розміщуємо очищені від кісточок абрикоси. Зверху заливаємо рештою тестом. Ставимо форму в духовку, яку попередньо прогріли до температури 180 градусів, і залишаємо на 45 хвилин.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 2 склянки;
цукор – 1 склянка;
харчова сода – 5 г;
жирний кефір – 1 склянка;
ванільний цукор – 1 пакетик;
курячі яйця великі – 3 шт.;
абрикоси – 300 р.
Приготування
Кефір, нагрітий до кімнатної температури, вливаємо в глибоку ємність, додаємо соду і перемішуємо. В іншому посуді яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром. Добре збиваємо масу віночком. Вливаємо кефір, всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Змащуємо маслом мультиварочную каструлю і вливаємо тісто. Зверху викладаємо половинки абрикосів. А можна, навпаки, спочатку викласти фрукти, а потім вже залити їх тестом. До речі, для випічки цілком підійдуть і заморожені фрукти. Готуємо в режимі «Випічка» 90 хвилин. Якщо це мультиварка «Панасонік», то виставляємо в даному режимі 60 хвилин і після сигналу додаємо ще 30 хвилин. Готовий пиріг витягуємо за допомогою кошика-пароварки, остуджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо до столу з чаєм чи компотом. Приємного апетиту!
Рецепт пирога з абрикосами на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
При випічці пирога з абрикосами будемо використовувати форму із знімними бортами діаметром 19 див. Змащуємо її маслом, а покриваємо дно пергаментом. Заздалегідь до 200 градусів нагріваємо духовку. Розбиваємо в глибоку миску яйця, підсолюємо їх, всипаємо цукор і все це збиваємо міксером. Вливаємо попередньо розтоплене і обов'язково охолоджене вершкове масло. Додаємо ванілін і добре розмішуємо. З'єднуємо розпушувач з борошном і всипаємо суху суміш в яєчну масу. Перемішуємо, щоб вийшло густе тісто. Покласти тісто у форму, на нього розкладаємо половинки абрикосів, злегка їх вдавлюємо і випікаємо 40 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Добре збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера. Тонкою цівкою вливаємо олію без запаху, кефір і знову добре перемішуємо. Додаємо соду, гашену оцтом, борошно і замішуємо тісто, яке виходить середньої густоти. Додаємо половинки почищених абрикосів і акуратно, намагаючись не пошкодити фрукти, перемішуємо. Форму застеляємо пергаментом, виливаємо в неї тісто і відправляємо в розігріту духовку. Готовий пиріг злегка притрушиваем цукровою пудрою.
А щоб пиріг вийшов не надто вологим і важким, абрикоси краще брати трохи зеленуваті.
Заливний пиріг з абрикосами на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром, вливаємо кефір, додаємо соду, розм'якшене масло, ванілін і всипаємо борошно. Замішуємо тісто. Виливаємо у форму половину тіста. Зверху розміщуємо очищені від кісточок абрикоси. Зверху заливаємо рештою тестом. Ставимо форму в духовку, яку попередньо прогріли до температури 180 градусів, і залишаємо на 45 хвилин.
Пиріг на кефірі з абрикосом в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Кефір, нагрітий до кімнатної температури, вливаємо в глибоку ємність, додаємо соду і перемішуємо. В іншому посуді яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром. Добре збиваємо масу віночком. Вливаємо кефір, всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Змащуємо маслом мультиварочную каструлю і вливаємо тісто. Зверху викладаємо половинки абрикосів. А можна, навпаки, спочатку викласти фрукти, а потім вже залити їх тестом. До речі, для випічки цілком підійдуть і заморожені фрукти. Готуємо в режимі «Випічка» 90 хвилин. Якщо це мультиварка «Панасонік», то виставляємо в даному режимі 60 хвилин і після сигналу додаємо ще 30 хвилин. Готовий пиріг витягуємо за допомогою кошика-пароварки, остуджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо до столу з чаєм чи компотом. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісочний пиріг з абрикосами
Найпростіший спосіб пригостити смачненьким несподіваних гостей - це приготувати найпростіший пісочний пиріг. Для начинки або доповнення пропонуємо
Пиріг з абрикосами на швидку руку
Серед неймовірного розмаїття рецептів домашньої випічки, варіанти на швидку руку користуються найбільшою популярністю. Адже на їх створення йдуть
Заливний пиріг з абрикосами
Заливні пироги відрізняються своєю легкістю і простотою виконання, як раз те що потрібно влітку. А головне, в сезон його можна доповнювати свіжими
Пиріг з абрикосами
Сезон абрикосів почався, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цих солодких і ніжних плодів. У цій статті ми поділимося з вами
Рецепти з абрикосами
Абрикос - смачний і корисний фрукт, з якого можна приготувати багато чудових страв. І сьогодні ми детально розберемося, як спекти шарлотку і сирний
Шарлотка на кефірі - рецепт
Шарлотка - це дивовижний пиріг з начинкою. У традиційному варіанті він робиться з яблуками. Але в даний час її готують з різними фруктами і ягодами.