Випічка з фруктами виходить неймовірно смачною і ароматною. Побалуйте себе і домашніх і приготуйте пиріг з абрикосами на кефірі. Цікаві рецепти його приготування ми вам розповімо нижче.
Рецепт пирога з абрикосами на кефірі
Інгредієнти: абрикоси дрібні очищені – 12 шт.; кефір – 1/4 склянки; яйця – 3 шт.; цукровий пісок – 1/2 склянки; пшеничне борошно – 500 г; сіль – 1 щіпка; вершкове масло 73% жирності розтоплене – 70 г; розпушувач – 5 г; ванілін – 1/4 ч. ложки. Приготування При випічці пирога з абрикосами будемо використовувати форму із знімними бортами діаметром 19 див. Змащуємо її маслом, а покриваємо дно пергаментом. Заздалегідь до 200 градусів нагріваємо духовку. Розбиваємо в глибоку миску яйця, підсолюємо їх, всипаємо цукор і все це збиваємо міксером. Вливаємо попередньо розтоплене і обов'язково охолоджене вершкове масло. Додаємо ванілін і добре розмішуємо. З'єднуємо розпушувач з борошном і всипаємо суху суміш в яєчну масу. Перемішуємо, щоб вийшло густе тісто. Покласти тісто у форму, на нього розкладаємо половинки абрикосів, злегка їх вдавлюємо і випікаємо 40 хвилин.
Інгредієнти: яйця – 3 шт.; цукор – 1 склянка; кефір жирний – 1 склянка; борошно – 1 склянка; сода харчова – 5 г; олія рослинна рафінована – 130 мл; абрикоси – 300 г; пудра цукрова. Приготування Добре збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера. Тонкою цівкою вливаємо олію без запаху, кефір і знову добре перемішуємо. Додаємо соду, гашену оцтом, борошно і замішуємо тісто, яке виходить середньої густоти. Додаємо половинки почищених абрикосів і акуратно, намагаючись не пошкодити фрукти, перемішуємо. Форму застеляємо пергаментом, виливаємо в неї тісто і відправляємо в розігріту духовку. Готовий пиріг злегка притрушиваем цукровою пудрою.
А щоб пиріг вийшов не надто вологим і важким, абрикоси краще брати трохи зеленуваті.
Заливний пиріг з абрикосами на кефірі
Інгредієнти: яйця курячі – 3 шт.; кефір 32% жирності – 1 стакан; пшеничне борошно – 700 г; цукор – 1 склянка; масло вершкове 73%-ної жирності – 90 г; ванілін – 5 г; сода харчова – 5 г; абрикоси – 450 р. Приготування Яйця збиваємо з цукром, вливаємо кефір, додаємо соду, розм'якшене масло, ванілін і всипаємо борошно. Замішуємо тісто. Виливаємо у форму половину тіста. Зверху розміщуємо очищені від кісточок абрикоси. Зверху заливаємо рештою тестом. Ставимо форму в духовку, яку попередньо прогріли до температури 180 градусів, і залишаємо на 45 хвилин.
Пиріг на кефірі з абрикосом в мультиварці
Інгредієнти: борошно пшеничне – 2 склянки; цукор – 1 склянка; харчова сода – 5 г; жирний кефір – 1 склянка; ванільний цукор – 1 пакетик; курячі яйця великі – 3 шт.; абрикоси – 300 р. Приготування Кефір, нагрітий до кімнатної температури, вливаємо в глибоку ємність, додаємо соду і перемішуємо. В іншому посуді
яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром. Добре збиваємо масу віночком. Вливаємо кефір, всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Змащуємо маслом мультиварочную каструлю і вливаємо тісто. Зверху викладаємо половинки абрикосів. А можна, навпаки, спочатку викласти фрукти, а потім вже залити їх тестом. До речі, для випічки цілком підійдуть і заморожені фрукти. Готуємо в режимі «Випічка» 90 хвилин. Якщо це мультиварка «Панасонік», то виставляємо в даному режимі 60 хвилин і після сигналу додаємо ще 30 хвилин. Готовий пиріг витягуємо за допомогою кошика-пароварки, остуджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо до столу з чаєм чи компотом. Приємного апетиту!