Вернуться назад Распечатать

Пиріг з абрикосами на кефірі

Пиріг з абрикосами на кефірі
Випічка з фруктами виходить неймовірно смачною і ароматною. Побалуйте себе і домашніх і приготуйте пиріг з абрикосами на кефірі. Цікаві рецепти його приготування ми вам розповімо нижче.

Рецепт пирога з абрикосами на кефірі


Інгредієнти:

  • абрикоси дрібні очищені – 12 шт.;

  • кефір – 1/4 склянки;

  • яйця – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 1/2 склянки;

  • пшеничне борошно – 500 г;

  • сіль – 1 щіпка;

  • вершкове масло 73% жирності розтоплене – 70 г;

  • розпушувач – 5 г;

  • ванілін – 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    При випічці пирога з абрикосами будемо використовувати форму із знімними бортами діаметром 19 див. Змащуємо її маслом, а покриваємо дно пергаментом. Заздалегідь до 200 градусів нагріваємо духовку. Розбиваємо в глибоку миску яйця, підсолюємо їх, всипаємо цукор і все це збиваємо міксером. Вливаємо попередньо розтоплене і обов'язково охолоджене вершкове масло. Додаємо ванілін і добре розмішуємо. З'єднуємо розпушувач з борошном і всипаємо суху суміш в яєчну масу. Перемішуємо, щоб вийшло густе тісто. Покласти тісто у форму, на нього розкладаємо половинки абрикосів, злегка їх вдавлюємо і випікаємо 40 хвилин.
    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • цукор – 1 склянка;

  • кефір жирний – 1 склянка;

  • борошно – 1 склянка;

  • сода харчова – 5 г;

  • олія рослинна рафінована – 130 мл;

  • абрикоси – 300 г;

  • пудра цукрова.


  • Приготування
    Добре збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера. Тонкою цівкою вливаємо олію без запаху, кефір і знову добре перемішуємо. Додаємо соду, гашену оцтом, борошно і замішуємо тісто, яке виходить середньої густоти. Додаємо половинки почищених абрикосів і акуратно, намагаючись не пошкодити фрукти, перемішуємо. Форму застеляємо пергаментом, виливаємо в неї тісто і відправляємо в розігріту духовку. Готовий пиріг злегка притрушиваем цукровою пудрою.
    А щоб пиріг вийшов не надто вологим і важким, абрикоси краще брати трохи зеленуваті.

    Заливний пиріг з абрикосами на кефірі


    Інгредієнти:

  • яйця курячі – 3 шт.;

  • кефір 32% жирності – 1 стакан;

  • пшеничне борошно – 700 г;

  • цукор – 1 склянка;

  • масло вершкове 73%-ної жирності – 90 г;

  • ванілін – 5 г;

  • сода харчова – 5 г;

  • абрикоси – 450 р.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром, вливаємо кефір, додаємо соду, розм'якшене масло, ванілін і всипаємо борошно. Замішуємо тісто. Виливаємо у форму половину тіста. Зверху розміщуємо очищені від кісточок абрикоси. Зверху заливаємо рештою тестом. Ставимо форму в духовку, яку попередньо прогріли до температури 180 градусів, і залишаємо на 45 хвилин.

    Пиріг на кефірі з абрикосом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 2 склянки;

  • цукор – 1 склянка;

  • харчова сода – 5 г;

  • жирний кефір – 1 склянка;

  • ванільний цукор – 1 пакетик;

  • курячі яйця великі – 3 шт.;

  • абрикоси – 300 р.


  • Приготування
    Кефір, нагрітий до кімнатної температури, вливаємо в глибоку ємність, додаємо соду і перемішуємо. В іншому посуді
    Пиріг з абрикосами на кефірі
    яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром. Добре збиваємо масу віночком. Вливаємо кефір, всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Змащуємо маслом мультиварочную каструлю і вливаємо тісто. Зверху викладаємо половинки абрикосів. А можна, навпаки, спочатку викласти фрукти, а потім вже залити їх тестом. До речі, для випічки цілком підійдуть і заморожені фрукти. Готуємо в режимі «Випічка» 90 хвилин. Якщо це мультиварка «Панасонік», то виставляємо в даному режимі 60 хвилин і після сигналу додаємо ще 30 хвилин. Готовий пиріг витягуємо за допомогою кошика-пароварки, остуджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо до столу з чаєм чи компотом. Приємного апетиту!