» » Осетинський пиріг з зеленню і сиром

Осетинський пиріг з зеленню і сиром

Осетинський пиріг з зеленню і сиром
Пироги – одне з улюблених страв на Русі. Але сьогодні великою популярністю користуються не тільки традиційні рецепти, але і національні страви різних країн. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати справжній осетинський пиріг зі свіжою зеленню і сиром, який нагадує закриту піцу, наповнену соковитою і смачною начинкою.

Рецепт осетинського пирога з сиром і зеленню


Інгредієнти:
Для тіста:

  • сухі розчинні дріжджі – 20 г;

  • молоко – 135 мл;

  • масло рослинне – 15 мл;

  • борошно – 255 г;

  • цукор – 5 г;

  • сіль – щіпка.


  • Для начинки:

  • зелені пір'я цибулі – 35 г;

  • сметана – 55 мл;

  • масло вершкове – 35 г;

  • сир сулугуні - 305 м;

  • свіжий кріп – 30 р.


  • Приготування
    Дріжджі і цукор заливаємо невеликою кількістю тепленького молока, швиденько розмішуємо і залишаємо хвилин на 10. В отриману опару додаємо порціями просіяне борошно і виливаємо решту холодне молоко. Кидаємо сіль, додаємо рослинне масло і вимішуємо некруте рідкувате тісто. Прикриваємо його рушником і залишаємо на 35 хвилин.
    Для приготування начинки сир шаткуємо на дрібній тертці, а цибулю нарізаємо кільцями. Змішуємо в мисці сир зі сметаною, додаємо цибулю і рубаний кріп.
    Начинку злегка розминаємо чистими руками, щоб зелень виділила сік. Після цього скачуємо масу в кульку.
    Із підійшов тіста формуємо коржик і викладаємо на середину кулька зеленої начинки. Защипуємо краю зверху, акуратно розгортаємо заготівлю долонями, рівномірно розподіляючи начинку. В центрі робимо невелику проріз, щоб виходила пара, і викладаємо пиріг з сиром сулугуні і зеленню на промаслений лист. Запікаємо страву в розігрітій до 185 градусів духовці 25 хвилин. Перед подачею промазуємо верхівку пирога розтопленим вершковим маслом.

    Рецепт пирога з сиром і зеленню


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • цукор – 10 г;

  • сухі дріжджі – 10 г;

  • борошно – 505 г;

  • масло рослинне – 10 мл;

  • вода – 205 мл


  • Для начинки:

  • свіжий шпинат – 355 г;

  • сир адигейський - 205 г;

  • масло вершкове – 105 г;

  • цибуля зелена – 65 г;

  • кінза свіжа – 75 г;

  • кріп – 70 р.
  • Осетинський пиріг з зеленню і сиром


    Приготування
    Для приготування начинки подрібнюємо кінзу, зелену цибулю, шпинат і кріп. Викладаємо зелень в миску, вершкове масло і тертий сир дрібно.
    З води, масла, цукру, дріжджів і просіяного борошна замішуємо тісто і наполягаємо його близько 35 хвилин. Далі розгортаємо в коржик, викладаємо начинку і збираємо краї тіста нагорі. Придавлюємо заготівлю руками, робимо в центрі невеликий отвір і випікаємо дріжджовий пиріг з сиром і зеленню в духовій шафі 15 хвилин при 220 градусах.
    Додав: admin | 3-07-2016, 21:46
    Переглядів: 447