Пиріг з сиром і зеленню
Подібні пироги популярні давно, відповідно і способів їх приготування безліч. Тому пропонуємо вам три абсолютно різних рецепти їх приготування для різноманітності вашого столу.
Інгредієнти:
борошно – 06 кг;
дріжджі сухі – 1 ст. ложка;
сметана – 20 мл;
яйце – 1 шт.;
сіль – 10 г;
вода – 380 г;
масло рослинне – 130 мл;
бадилля буряка;
сир напівтвердий – 200 г;
масло вершкове.
Приготування
Спочатку поставте підігріти воду до 35-40 градусів, щоб дріжджі швидше заробили і відповідно швидше підійшло тісто. У заздалегідь просіяне борошно додайте цукор, дріжджі, сіль і перемішайте руками. Після цього вводьте яйце і сметану, вони зроблять це тісто більш ніжним і смачним. Тепер ретельно перетирайте тісто і поступово вводите теплу воду. Потім, коли ви доведете його до однорідності, можна вливати олію, вимішувати і перетирати руками тісто ви повинні поки не підуть у ньому всі грудочки. Тісто зобов'язана вийде дуже еластичним, адже особливість цих пирогів в тому, що начинка за обсягом відповідає обсягу тесту. Залиште його на 60-90 хвилин, коли воно збільшиться вдвічі, розділіть на 3 однакові частини і злегка обваляйте в борошні, після зробіть з них кульки і відкладіть в сторону.
Подрібніть за допомогою великої терки сир і наріжте великими смужками листя бурякової гички, попередньо видаливши стебла. З'єднайте інгредієнти начинки, при необхідності присолите і сформуйте в кульку рівний кульки тіста.
Викладене на обробну дошку тісто спочатку розтягніть руками, а потім скористайтеся качалкою, після викладіть кулька начинки і відтягуючи тісто з країв, защипывайте вгорі, за принципом ліплення хінкалі. Акуратно обминайте тісто руками, після накрийте другою досточкой, переверніть і обминайте з іншого боку. Такий пиріг викладається в заздалегідь розігріту форму і випікається 10 хвилин при максимальній температурі.
Інгредієнти:
тісто листкове – 02 кг;
петрушка, кріп;
зелена цибуля, шпинат;
сир напівтвердий – 150 г;
яйце – 1 шт.;
олія соняшникова – 60 г;
сіль;
перець.
Приготування
Зелень вимийте і не дрібно порубаєте, до неї вбийте яйце, всипте сир подрібнений на крупній тертці, влийте масло. Після добре вимішайте і за необхідності додайте перець і сіль, не забуваючи про те, що сир може бути солоним. На одну половину прямокутника з тіста кладіть начинку, а другий прикрийте зверху і заліпіть по краях. Випікається такий пиріг 20 хвилин при 180 градусах.
Цей рецепт вдалий для того моменту, коли зовсім немає часу довго возитися з тестом.
Інгредієнти:
борошно 160 г;
кефір – 250 г;
масло рослинне – 40 г;
сода – 10 г;
зелень (мікс);
яйця варені – 3 шт.;
сир адигейський – 155 г;
яйце – 2 шт.;
майонез – 35 г;
сіль.
Приготування
Збийте 1 яйце з сіллю і, не перестаючи працювати віночком, вводите кефір, а потім потроху борошно, в яку ви заздалегідь повинні додати соду. Форму змастіть і влийте в неї тісто. Подрібніть сир, варені яйця, зелень і покладіть у форму. Залишився сире яйце збийте з майонезом і залийте пиріг зверху. Готується він всього півгодини при 200 градусах.
Рецепт осетинського пирога з сиром і зеленню
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку поставте підігріти воду до 35-40 градусів, щоб дріжджі швидше заробили і відповідно швидше підійшло тісто. У заздалегідь просіяне борошно додайте цукор, дріжджі, сіль і перемішайте руками. Після цього вводьте яйце і сметану, вони зроблять це тісто більш ніжним і смачним. Тепер ретельно перетирайте тісто і поступово вводите теплу воду. Потім, коли ви доведете його до однорідності, можна вливати олію, вимішувати і перетирати руками тісто ви повинні поки не підуть у ньому всі грудочки. Тісто зобов'язана вийде дуже еластичним, адже особливість цих пирогів в тому, що начинка за обсягом відповідає обсягу тесту. Залиште його на 60-90 хвилин, коли воно збільшиться вдвічі, розділіть на 3 однакові частини і злегка обваляйте в борошні, після зробіть з них кульки і відкладіть в сторону.
Подрібніть за допомогою великої терки сир і наріжте великими смужками листя бурякової гички, попередньо видаливши стебла. З'єднайте інгредієнти начинки, при необхідності присолите і сформуйте в кульку рівний кульки тіста.
Викладене на обробну дошку тісто спочатку розтягніть руками, а потім скористайтеся качалкою, після викладіть кулька начинки і відтягуючи тісто з країв, защипывайте вгорі, за принципом ліплення хінкалі. Акуратно обминайте тісто руками, після накрийте другою досточкой, переверніть і обминайте з іншого боку. Такий пиріг викладається в заздалегідь розігріту форму і випікається 10 хвилин при максимальній температурі.
Листковий пиріг з сиром і зеленню
Інгредієнти:
Приготування
Зелень вимийте і не дрібно порубаєте, до неї вбийте яйце, всипте сир подрібнений на крупній тертці, влийте масло. Після добре вимішайте і за необхідності додайте перець і сіль, не забуваючи про те, що сир може бути солоним. На одну половину прямокутника з тіста кладіть начинку, а другий прикрийте зверху і заліпіть по краях. Випікається такий пиріг 20 хвилин при 180 градусах.
Заливний пиріг з адигейський сиром і зеленню
Цей рецепт вдалий для того моменту, коли зовсім немає часу довго возитися з тестом.
Інгредієнти:
Приготування
Збийте 1 яйце з сіллю і, не перестаючи працювати віночком, вводите кефір, а потім потроху борошно, в яку ви заздалегідь повинні додати соду. Форму змастіть і влийте в неї тісто. Подрібніть сир, варені яйця, зелень і покладіть у форму. Залишився сире яйце збийте з майонезом і залийте пиріг зверху. Готується він всього півгодини при 200 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Осетинський пиріг з зеленню і сиром
Якщо проста несолодка випічка вам набридла пропонуємо звернутися в кавказьку кулінарію. Розповімо, як правильно зробити незрівнянні і сьогодні
Як спекти піцу?
Рецептів піци неймовірне безліч, починаючи від самої основи до різноманітного наповнення. Сьогодні пропонуємо зупинитися на способи її приготування.
Сирні коржики за 5 хвилин
Хочете здивувати всіх незвичайним сніданком? Спеките домочадцям сирні коржики - вони їм точно сподобаються. Подавати їх можна і в гарячому, і в
Пиріг на кефірі - рецепт
Кефір як основа використовується для створення багатьох пирогів. Цей кисломолочний продукт надає тісту додаткову пишність і приємну ніжність. Давайте