Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Плацинди з сиром і зеленню

Плацинди з сиром і зеленню

31-01-2016, 16:33
3 380
Плацинди з сиром і зеленню
Плацинди – це національна страва молдавської кухні, що представляє собою обсмажені в олії коржі з різними начинками на ваш смак. Сьогодні ми розповімо вам, як зробити плацинди з сиром і зеленню.

Рецепт плацинди з сиром і зеленню


Інгредієнти:
Для тіста:

  • вода фільтрована – 200 мл;

  • борошно – 400 г;

  • сіль дрібна – щіпка;

  • масло рослинне – 50 мл


  • Для начинки:

  • зелений свіжий цибуля – 100 г;

  • морська сіль – щіпка;

  • свіжий кріп – 50 г;

  • сир – 500 г;

  • яйце – 2 шт.


  • Приготування
    Першим ділом приступаємо до замісу тіста: беремо миску, наповнюємо її теплою водою, вводимо трохи рослинного масла, додаємо сіль і порціями всипаємо борошно. Накриваємо тісто зверху рушником і залишаємо постояти в теплі на 30 хвилин. Не гаючи часу, переходимо до начинки: зелена цибуля і кріп обполіскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо. Сир розтираємо окремо з яйцями і сіллю, а потім змішуємо із зеленню. Потім тісто розрізаємо на 10 рівних шматочків і скачуємо кожен рівний кульку. Стіл промазуємо рослинним маслом, розкачуємо кульки в коржі, викладаємо на тарілку, змащуємо маслом і залишаємо на 10 хвилин. Далі знову розгортаємо кожну корж тонший, складаємо краї тіста квадратом, розподіляємо сирну начинку і формуємо конверт. Обсмажуємо плацинди з сиром і зеленню на гарячій сковороді в рослинному маслечко з усіх боків. Після цього викладаємо їх стопкою на тарілку і запрошуємо всіх до столу.

    Плацинди з сиром і зеленню на кефірі


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • кефір – 500 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • сіль дрібна – щіпка;

  • сода – щіпка;

  • борошно – 3 ст.


  • Для начинки:

  • сир – 600 г;

  • спеції;

  • яйце – 2 шт.;

  • свіжа зелень кропу – 1 пучок.


  • Приготування
    Плацинди з сиром і зеленню

    У мисці збиваємо міксером яйце з дрібкою солі. Окремо в кефірі гасимо харчову соду, перемішуємо і вичікуємо кілька хвилин, а потім виливаємо суміш у миску з яйцем. Далі, помішуючи, додаємо борошно і замішуємо круте тісто. Залишаємо його на півгодини відпочити, а самі готуємо начинку. Сир розтираємо з яйцями, підсолюємо за смаком і додаємо подрібнений кріп. Тісто розділяємо на маленькі частини, формуємо з них кульки і розкачуємо кожен тоненький коржик. В центр викладаємо начинку і накриваємо її вільними краями тіста. Після цього обсмажуємо молдавські плацинди з сиром і свіжою зеленню в добре розпеченій з маслом сковороді з усіх боків.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плацинди з картоплею
    Плацинди з картоплею
    Молдавська кухня досить популярна у наших краях, адже страви часто складаються з невеликого і досить доступного складу компонентів. У їх числі і
    Плацинди з гарбузом - рецепт
    Плацинди з гарбузом - рецепт
    Молдавська кухня славиться простими простими стравами, одним з таких є плацинди. Це особлива випічка, яку доповнюють різноманітними начинками.
    Плацинди з гарбузом в духовці
    Плацинди з гарбузом в духовці
    Рецептів традиційної молдавської плацинди існує досить багато і в розпал дозрівання гарбуза начинка з неї для цього виду випічки вельми актуальна.
    Молдавські плацинди - рецепт
    Молдавські плацинди - рецепт
    Плацинди - це дуже смачне молдавське блюдо. Готують їх з різною начинкою: картоплею, м'ясом, сиром, сиром. Про останніх двох варіантах ми розповімо у
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили
    Кутаби з зеленню
    Кутаби з зеленню
    Кутаби - це тонкі коржі з начинкою у формі півмісяця. Традиційно це блюдо готують в Азербайджані. І зараз ми підкажемо вам кілька рецептів створення