Плацинди з сиром і зеленню
Плацинди – це національна страва молдавської кухні, що представляє собою обсмажені в олії коржі з різними начинками на ваш смак. Сьогодні ми розповімо вам, як зробити плацинди з сиром і зеленню.
Інгредієнти:
Для тіста:
вода фільтрована – 200 мл;
борошно – 400 г;
сіль дрібна – щіпка;
масло рослинне – 50 мл
Для начинки:
зелений свіжий цибуля – 100 г;
морська сіль – щіпка;
свіжий кріп – 50 г;
сир – 500 г;
яйце – 2 шт.
Приготування
Першим ділом приступаємо до замісу тіста: беремо миску, наповнюємо її теплою водою, вводимо трохи рослинного масла, додаємо сіль і порціями всипаємо борошно. Накриваємо тісто зверху рушником і залишаємо постояти в теплі на 30 хвилин. Не гаючи часу, переходимо до начинки: зелена цибуля і кріп обполіскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо. Сир розтираємо окремо з яйцями і сіллю, а потім змішуємо із зеленню. Потім тісто розрізаємо на 10 рівних шматочків і скачуємо кожен рівний кульку. Стіл промазуємо рослинним маслом, розкачуємо кульки в коржі, викладаємо на тарілку, змащуємо маслом і залишаємо на 10 хвилин. Далі знову розгортаємо кожну корж тонший, складаємо краї тіста квадратом, розподіляємо сирну начинку і формуємо конверт. Обсмажуємо плацинди з сиром і зеленню на гарячій сковороді в рослинному маслечко з усіх боків. Після цього викладаємо їх стопкою на тарілку і запрошуємо всіх до столу.
Інгредієнти:
Для тіста:
кефір – 500 мл;
яйце – 1 шт.;
сіль дрібна – щіпка;
сода – щіпка;
борошно – 3 ст.
Для начинки:
сир – 600 г;
спеції;
яйце – 2 шт.;
свіжа зелень кропу – 1 пучок.
Приготування
У мисці збиваємо міксером яйце з дрібкою солі. Окремо в кефірі гасимо харчову соду, перемішуємо і вичікуємо кілька хвилин, а потім виливаємо суміш у миску з яйцем. Далі, помішуючи, додаємо борошно і замішуємо круте тісто. Залишаємо його на півгодини відпочити, а самі готуємо начинку. Сир розтираємо з яйцями, підсолюємо за смаком і додаємо подрібнений кріп. Тісто розділяємо на маленькі частини, формуємо з них кульки і розкачуємо кожен тоненький коржик. В центр викладаємо начинку і накриваємо її вільними краями тіста. Після цього обсмажуємо молдавські плацинди з сиром і свіжою зеленню в добре розпеченій з маслом сковороді з усіх боків.
Рецепт плацинди з сиром і зеленню
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Першим ділом приступаємо до замісу тіста: беремо миску, наповнюємо її теплою водою, вводимо трохи рослинного масла, додаємо сіль і порціями всипаємо борошно. Накриваємо тісто зверху рушником і залишаємо постояти в теплі на 30 хвилин. Не гаючи часу, переходимо до начинки: зелена цибуля і кріп обполіскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо. Сир розтираємо окремо з яйцями і сіллю, а потім змішуємо із зеленню. Потім тісто розрізаємо на 10 рівних шматочків і скачуємо кожен рівний кульку. Стіл промазуємо рослинним маслом, розкачуємо кульки в коржі, викладаємо на тарілку, змащуємо маслом і залишаємо на 10 хвилин. Далі знову розгортаємо кожну корж тонший, складаємо краї тіста квадратом, розподіляємо сирну начинку і формуємо конверт. Обсмажуємо плацинди з сиром і зеленню на гарячій сковороді в рослинному маслечко з усіх боків. Після цього викладаємо їх стопкою на тарілку і запрошуємо всіх до столу.
Плацинди з сиром і зеленню на кефірі
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У мисці збиваємо міксером яйце з дрібкою солі. Окремо в кефірі гасимо харчову соду, перемішуємо і вичікуємо кілька хвилин, а потім виливаємо суміш у миску з яйцем. Далі, помішуючи, додаємо борошно і замішуємо круте тісто. Залишаємо його на півгодини відпочити, а самі готуємо начинку. Сир розтираємо з яйцями, підсолюємо за смаком і додаємо подрібнений кріп. Тісто розділяємо на маленькі частини, формуємо з них кульки і розкачуємо кожен тоненький коржик. В центр викладаємо начинку і накриваємо її вільними краями тіста. Після цього обсмажуємо молдавські плацинди з сиром і свіжою зеленню в добре розпеченій з маслом сковороді з усіх боків.
Рекомендуємо добрі рецепти
Плацинди з картоплею
Молдавська кухня досить популярна у наших краях, адже страви часто складаються з невеликого і досить доступного складу компонентів. У їх числі і
Плацинди з гарбузом - рецепт
Молдавська кухня славиться простими простими стравами, одним з таких є плацинди. Це особлива випічка, яку доповнюють різноманітними начинками.
Плацинди з гарбузом в духовці
Рецептів традиційної молдавської плацинди існує досить багато і в розпал дозрівання гарбуза начинка з неї для цього виду випічки вельми актуальна.
Молдавські плацинди - рецепт
Плацинди - це дуже смачне молдавське блюдо. Готують їх з різною начинкою: картоплею, м'ясом, сиром, сиром. Про останніх двох варіантах ми розповімо у
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили
Кутаби з зеленню
Кутаби - це тонкі коржі з начинкою у формі півмісяця. Традиційно це блюдо готують в Азербайджані. І зараз ми підкажемо вам кілька рецептів створення