Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Плацинди з картоплею

Плацинди з картоплею

31-01-2016, 16:34
2 339
Плацинди з картоплею
Сьогодні ми розповімо, як приготувати традиційну молдавське страва - плацинди з картоплею. Мінімальний набір продуктів, трохи вільного часу і на вашому столі буде відмінний варіант ситної вечері або оригінальної закуски для гостей.

Плацинди молдавські з картоплею - рецепт


Інгредієнти:

  • тепла вода – 200 мл;

  • борошно пшеничне вищого сорту – 400-420 г;

  • масло рослинне – 55 мл;

  • сіль - щіпка;


  • Для начинки:

  • бульби картоплі – 650 г;

  • цибуля ріпчаста – 75 г;

  • свіжа зелень кропу – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • масло рослинне – 35 мл;

  • сіль - щіпка;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Для приготування тіста на плацинди з картоплею в глибоку миску просіваємо борошно пшеничне, кидаємо пару щіпок солі, перемішуємо, робимо по центру поглиблення і вливаємо теплу водичку з рослинним маслом. Замішуємо круте тісто, трохи м'якше, ніж на локшину, і залишаємо його на тридцять-сорок хвилин настоятися.
    Тим часом приготуємо начинку. Відварюємо картоплю в підсоленій воді, попередньо очистивши його від шкірки і порізали на кілька частин. По готовності воду зливаємо, картопляні шматочки розминаємо товкачиком до стану пюре, приправляємо меленим чорним перцем, обсмажені на олії кубиками цибулі, дрібно нарубаною зеленню кропу і перемішуємо.
    Тепер поділяємо ком тесту на сім рівних частин, кожну з яких розкачуємо за допомогою качалки дуже тонко. Краї пласта витягуємо за допомогою рук ще тонше, до товщини зошитового листа. По центру укладаємо остиглу картопляну начинку, тонкі краю надрізаємо, трохи не доходячи до рівня начинки, у вигляді променів для отримання свого роду пелюсток. Кожен з них підверніть вгору, трохи притискаємо і защипуємо краю.
    Наливаємо в сковороду з товстим дном рослинна рафінована олія, прогріваємо його добряче і
    Плацинди з картоплею
    підрум'янюємо в ньому плацинди протягом трьох-чотирьох хвилин з кожного боку.
    Плацинди з картоплею можна різноманітити, доповнивши картопляну начинку замість цибулевої обжарювання дрібно нарубаним зеленою цибулею, або приготувати плацинди з картоплею і сиром. Для цього змішуємо приготований товчена картопля з сиром, приправляємо за смаком розтопленим вершковим маслом , рубаною зеленню і спеціями на свій вибір і смак і перемішуємо.
    Можна також використовувати для начинки сирої перетертий на крупній тертці або дрібно нарізану картоплю, змішаний з цибулею і зеленню кропу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Плацинди з гарбузом - рецепт
    Плацинди з гарбузом - рецепт
    Молдавська кухня славиться простими простими стравами, одним з таких є плацинди. Це особлива випічка, яку доповнюють різноманітними начинками.
    Плацинди з гарбузом в духовці
    Плацинди з гарбузом в духовці
    Рецептів традиційної молдавської плацинди існує досить багато і в розпал дозрівання гарбуза начинка з неї для цього виду випічки вельми актуальна.
    Плацинди з сиром і зеленню
    Плацинди з сиром і зеленню
    Плацинди - традиційні молдавські пироги, які мають величезну різноманітність наповнень. Однією з найсмачніших можна назвати несолодке начинку з сиру
    Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
    Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
    Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,
    Молдавські плацинди - рецепт
    Молдавські плацинди - рецепт
    Плацинди - це дуже смачне молдавське блюдо. Готують їх з різною начинкою: картоплею, м'ясом, сиром, сиром. Про останніх двох варіантах ми розповімо у
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили