» » Плацинди з гарбузом - рецепт

Плацинди з гарбузом - рецепт

Плацинди з гарбузом - рецепт
Пропонуємо рецепти молдавського страви і приготуємо смачні плацинди з гарбузом. Традиційно їх смажать на сковороді в маслі, але можна зробити також таке страву в духовці, значно знизивши його калорійність і зробивши більш дієтичним і корисним.

Молдавські плацинди з гарбузом на сковороді - рецепт


Інгредієнти:

  • вода – 320 мл;

  • борошно пшеничне – 600-650 г;

  • масло вершкове – 220 г;

  • рослинна олія – 200 мл;

  • сіль - 10 г;

  • яєчний жовток - 1 шт.;


  • Для начинки:

  • гарбуз – 520 г;

  • коричневий цукор – 125 р.


  • Приготування
    З п'ятдесяти грам рослинного масла, муки, солі, яєчного жовтка і теплої водички заводимо круте, абсолютно не липнущее тісто і даємо постояти при кімнатній температурі протягом тридцяти хвилин. Потім розділяємо його на дев'ять рівних частин. Розтоплюємо 150 г вершкового масла, додаємо 50 мл рослинного масла і перемішуємо.
    Кожну частину тіста на плацинди з гарбузом викладаємо по черзі на щедро змащену масляною сумішшю поверхню і розтягуємо практично до прозорості, змащуючи весь час руки в тому ж маслі. Складаємо отримані тонкі пласти стопками по три штуки, по центру кладемо начинку з натертого гарбуза з коричневим цукром, розрізаємо краю у вигляді променів, підверніть їх вгору і трохи притискаємо. Разом отримуємо три вироби. Обсмажуємо плацинди в суміші вершкового і рослинного масла, спочатку уклавши їх на сковороду швом вниз, а потім підрум'янюємо з іншого боку.

    Плацинди з гарбузом на кефірі в духовці - рецепт


    Інгредієнти:

  • кефір – 420 мл;

  • борошно пшеничне вищого сорту – 480-520 г;

  • масло вершкове – 120 г;

  • дріжджі сухі – 15 г;

  • цукровий пісок - 50 г;

  • сіль - 10 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • рослинна олія - 15 мл;


  • Для начинки:

  • гарбуз – 450 г;

  • цукровий пісок – 125 р.


  • Приготування
    В зручну миску просіваємо пшеничне борошно, додаємо сухі дріжджі і перемішуємо. Потім розчиняємо в ледь теплому кефірі цукровий пісок і сіль, виливаємо в суху суміш і замішуємо м'яке, липке тісто, додавши в кінці замісу розтоплене вершкове масло. Визначаємо борошняний ком в тепле місце, прикривши чистим рушником. Коли його обсяг збільшиться вдвічі, робимо обминку руками і знову даємо підійти.
    Відщипуємо від підійшов тіста кульку розміром приблизно, як невелика яблуко і тонко розкачуємо на
    Плацинди з гарбузом - рецепт
    присипаній борошном поверхні за допомогою качалки. По всій поверхні розподіляємо попередньо очищену і пропущену через крупну тертку гарбуз, відступаючи від країв по півтора сантиметра, притрушиваем злегка цукровим піском і звертаємо пласт з начинкою рулетом. Защипуємо щільно краю і скручуємо отриману ковбаску у вигляді равлика в різні сторони. Отримуємо красивий крендель у формі «долара» із закрученими краями. Укладаємо плацинди з гарбузом на промазанный щедро рослинним маслом деко і змащуємо їх поверхню збитим яйцем.
    Через тридцять хвилин перебування в прогрітій до 180 градусів духовці плацинди зарум'яняться і будуть готові.
    Додав: admin | 31-01-2016, 16:33
    Переглядів: 811