Плацинди з гарбузом - рецепт
Пропонуємо рецепти молдавського страви і приготуємо смачні плацинди з гарбузом. Традиційно їх смажать на сковороді в маслі, але можна зробити також таке страву в духовці, значно знизивши його калорійність і зробивши більш дієтичним і корисним.
Інгредієнти:
вода – 320 мл;
борошно пшеничне – 600-650 г;
масло вершкове – 220 г;
рослинна олія – 200 мл;
сіль - 10 г;
яєчний жовток - 1 шт.;
Для начинки:
гарбуз – 520 г;
коричневий цукор – 125 р.
Приготування
З п'ятдесяти грам рослинного масла, муки, солі, яєчного жовтка і теплої водички заводимо круте, абсолютно не липнущее тісто і даємо постояти при кімнатній температурі протягом тридцяти хвилин. Потім розділяємо його на дев'ять рівних частин. Розтоплюємо 150 г вершкового масла, додаємо 50 мл рослинного масла і перемішуємо.
Кожну частину тіста на плацинди з гарбузом викладаємо по черзі на щедро змащену масляною сумішшю поверхню і розтягуємо практично до прозорості, змащуючи весь час руки в тому ж маслі. Складаємо отримані тонкі пласти стопками по три штуки, по центру кладемо начинку з натертого гарбуза з коричневим цукром, розрізаємо краю у вигляді променів, підверніть їх вгору і трохи притискаємо. Разом отримуємо три вироби. Обсмажуємо плацинди в суміші вершкового і рослинного масла, спочатку уклавши їх на сковороду швом вниз, а потім підрум'янюємо з іншого боку.
Інгредієнти:
кефір – 420 мл;
борошно пшеничне вищого сорту – 480-520 г;
масло вершкове – 120 г;
дріжджі сухі – 15 г;
цукровий пісок - 50 г;
сіль - 10 г;
яйце - 1 шт.;
рослинна олія - 15 мл;
Для начинки:
гарбуз – 450 г;
цукровий пісок – 125 р.
Приготування
В зручну миску просіваємо пшеничне борошно, додаємо сухі дріжджі і перемішуємо. Потім розчиняємо в ледь теплому кефірі цукровий пісок і сіль, виливаємо в суху суміш і замішуємо м'яке, липке тісто, додавши в кінці замісу розтоплене вершкове масло. Визначаємо борошняний ком в тепле місце, прикривши чистим рушником. Коли його обсяг збільшиться вдвічі, робимо обминку руками і знову даємо підійти.
Відщипуємо від підійшов тіста кульку розміром приблизно, як невелика яблуко і тонко розкачуємо на присипаній борошном поверхні за допомогою качалки. По всій поверхні розподіляємо попередньо очищену і пропущену через крупну тертку гарбуз, відступаючи від країв по півтора сантиметра, притрушиваем злегка цукровим піском і звертаємо пласт з начинкою рулетом. Защипуємо щільно краю і скручуємо отриману ковбаску у вигляді равлика в різні сторони. Отримуємо красивий крендель у формі «долара» із закрученими краями. Укладаємо плацинди з гарбузом на промазанный щедро рослинним маслом деко і змащуємо їх поверхню збитим яйцем.
Через тридцять хвилин перебування в прогрітій до 180 градусів духовці плацинди зарум'яняться і будуть готові.
Молдавські плацинди з гарбузом на сковороді - рецепт
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
З п'ятдесяти грам рослинного масла, муки, солі, яєчного жовтка і теплої водички заводимо круте, абсолютно не липнущее тісто і даємо постояти при кімнатній температурі протягом тридцяти хвилин. Потім розділяємо його на дев'ять рівних частин. Розтоплюємо 150 г вершкового масла, додаємо 50 мл рослинного масла і перемішуємо.
Кожну частину тіста на плацинди з гарбузом викладаємо по черзі на щедро змащену масляною сумішшю поверхню і розтягуємо практично до прозорості, змащуючи весь час руки в тому ж маслі. Складаємо отримані тонкі пласти стопками по три штуки, по центру кладемо начинку з натертого гарбуза з коричневим цукром, розрізаємо краю у вигляді променів, підверніть їх вгору і трохи притискаємо. Разом отримуємо три вироби. Обсмажуємо плацинди в суміші вершкового і рослинного масла, спочатку уклавши їх на сковороду швом вниз, а потім підрум'янюємо з іншого боку.
Плацинди з гарбузом на кефірі в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
В зручну миску просіваємо пшеничне борошно, додаємо сухі дріжджі і перемішуємо. Потім розчиняємо в ледь теплому кефірі цукровий пісок і сіль, виливаємо в суху суміш і замішуємо м'яке, липке тісто, додавши в кінці замісу розтоплене вершкове масло. Визначаємо борошняний ком в тепле місце, прикривши чистим рушником. Коли його обсяг збільшиться вдвічі, робимо обминку руками і знову даємо підійти.
Відщипуємо від підійшов тіста кульку розміром приблизно, як невелика яблуко і тонко розкачуємо на присипаній борошном поверхні за допомогою качалки. По всій поверхні розподіляємо попередньо очищену і пропущену через крупну тертку гарбуз, відступаючи від країв по півтора сантиметра, притрушиваем злегка цукровим піском і звертаємо пласт з начинкою рулетом. Защипуємо щільно краю і скручуємо отриману ковбаску у вигляді равлика в різні сторони. Отримуємо красивий крендель у формі «долара» із закрученими краями. Укладаємо плацинди з гарбузом на промазанный щедро рослинним маслом деко і змащуємо їх поверхню збитим яйцем.
Через тридцять хвилин перебування в прогрітій до 180 градусів духовці плацинди зарум'яняться і будуть готові.
Рекомендуємо добрі рецепти
Самса з гарбузом по-узбецьки
Дуже популярний вид узбецької випічки - самсу, можна приготувати самостійно, причому зовсім без труднощів. Далі докладно розповімо, як спекти на
Плацинди з картоплею
Молдавська кухня досить популярна у наших краях, адже страви часто складаються з невеликого і досить доступного складу компонентів. У їх числі і
Плацинди з гарбузом в духовці
Рецептів традиційної молдавської плацинди існує досить багато і в розпал дозрівання гарбуза начинка з неї для цього виду випічки вельми актуальна.
Плацинди з сиром і зеленню
Плацинди - традиційні молдавські пироги, які мають величезну різноманітність наповнень. Однією з найсмачніших можна назвати несолодке начинку з сиру
Булочки з гарбузом
Страви з гарбуза завжди мають неймовірний ніжний аромат, крім того, не втрачають свою корисність. А булочки з гарбузом виходять приємного золотистого
Молдавські плацинди - рецепт
Плацинди - це дуже смачне молдавське блюдо. Готують їх з різною начинкою: картоплею, м'ясом, сиром, сиром. Про останніх двох варіантах ми розповімо у