Пропонуємо рецепти молдавського страви і приготуємо смачні плацинди з гарбузом. Традиційно їх смажать на сковороді в маслі, але можна зробити також таке страву в духовці, значно знизивши його калорійність і зробивши більш дієтичним і корисним.
Молдавські плацинди з гарбузом на сковороді - рецепт
Інгредієнти: вода – 320 мл; борошно пшеничне – 600-650 г; масло вершкове – 220 г; рослинна олія – 200 мл; сіль - 10 г; яєчний жовток - 1 шт.; Для начинки:
гарбуз – 520 г; коричневий цукор – 125 р. Приготування З п'ятдесяти грам рослинного масла, муки, солі, яєчного жовтка і теплої водички заводимо круте, абсолютно не липнущее тісто і даємо постояти при кімнатній температурі протягом тридцяти хвилин. Потім розділяємо його на дев'ять рівних частин. Розтоплюємо 150 г вершкового масла, додаємо 50 мл рослинного масла і перемішуємо.
Кожну частину тіста на плацинди з гарбузом викладаємо по черзі на щедро змащену масляною сумішшю поверхню і розтягуємо практично до прозорості, змащуючи весь час руки в тому ж маслі. Складаємо отримані тонкі пласти стопками по три штуки, по центру кладемо начинку з натертого гарбуза з коричневим цукром, розрізаємо краю у вигляді променів, підверніть їх вгору і трохи притискаємо. Разом отримуємо три вироби. Обсмажуємо плацинди в суміші вершкового і рослинного масла, спочатку уклавши їх на сковороду швом вниз, а потім підрум'янюємо з іншого боку.
Плацинди з гарбузом на кефірі в духовці - рецепт
Інгредієнти: кефір – 420 мл; борошно пшеничне вищого сорту – 480-520 г; масло вершкове – 120 г; дріжджі сухі – 15 г; цукровий пісок - 50 г; сіль - 10 г; яйце - 1 шт.; рослинна олія - 15 мл; Для начинки:
гарбуз – 450 г; цукровий пісок – 125 р. Приготування В зручну миску просіваємо пшеничне борошно, додаємо сухі дріжджі і перемішуємо. Потім розчиняємо в ледь теплому кефірі цукровий пісок і сіль, виливаємо в суху суміш і замішуємо м'яке, липке тісто, додавши в кінці замісу розтоплене вершкове масло. Визначаємо борошняний ком в тепле місце, прикривши чистим рушником. Коли його обсяг збільшиться вдвічі, робимо обминку руками і знову даємо підійти.
Відщипуємо від підійшов тіста кульку розміром приблизно, як невелика яблуко і тонко розкачуємо на
присипаній борошном поверхні за допомогою качалки. По всій поверхні розподіляємо попередньо очищену і пропущену через крупну тертку гарбуз, відступаючи від країв по півтора сантиметра, притрушиваем злегка цукровим піском і звертаємо пласт з начинкою рулетом. Защипуємо щільно краю і скручуємо отриману ковбаску у вигляді равлика в різні сторони. Отримуємо красивий крендель у формі «долара» із закрученими краями. Укладаємо плацинди з гарбузом на промазанный щедро рослинним маслом деко і змащуємо їх поверхню збитим яйцем.
Через тридцять хвилин перебування в прогрітій до 180 градусів духовці плацинди зарум'яняться і будуть готові.