Плацинди – це національна страва молдавської кухні, що представляє собою обсмажені в олії коржі з різними начинками на ваш смак. Сьогодні ми розповімо вам, як зробити плацинди з сиром і зеленню.
Рецепт плацинди з сиром і зеленню
Інгредієнти: Для тіста:
вода фільтрована – 200 мл; борошно – 400 г; сіль дрібна – щіпка; масло рослинне – 50 мл Для начинки:
зелений свіжий цибуля – 100 г; морська сіль – щіпка; свіжий кріп – 50 г; сир – 500 г; яйце – 2 шт. Приготування Першим ділом приступаємо до замісу тіста: беремо миску, наповнюємо її теплою водою, вводимо трохи рослинного масла, додаємо сіль і порціями всипаємо борошно. Накриваємо тісто зверху рушником і залишаємо постояти в теплі на 30 хвилин. Не гаючи часу, переходимо до начинки: зелена цибуля і кріп обполіскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо. Сир розтираємо окремо з яйцями і сіллю, а потім змішуємо із зеленню. Потім тісто розрізаємо на 10 рівних шматочків і скачуємо кожен рівний кульку. Стіл промазуємо рослинним маслом, розкачуємо кульки в коржі, викладаємо на тарілку, змащуємо маслом і залишаємо на 10 хвилин. Далі знову розгортаємо кожну корж тонший, складаємо краї тіста квадратом, розподіляємо сирну начинку і формуємо конверт. Обсмажуємо плацинди з сиром і зеленню на гарячій сковороді в рослинному маслечко з усіх боків. Після цього викладаємо їх стопкою на тарілку і запрошуємо всіх до столу.
Плацинди з сиром і зеленню на кефірі
Інгредієнти: Для тіста:
кефір – 500 мл; яйце – 1 шт.; сіль дрібна – щіпка; сода – щіпка; борошно – 3 ст. Для начинки:
сир – 600 г; спеції; яйце – 2 шт.; свіжа зелень кропу – 1 пучок. Приготування У мисці збиваємо міксером яйце з дрібкою солі. Окремо в кефірі гасимо харчову соду, перемішуємо і вичікуємо кілька хвилин, а потім виливаємо суміш у миску з яйцем. Далі, помішуючи, додаємо борошно і замішуємо круте тісто. Залишаємо його на півгодини відпочити, а самі готуємо начинку. Сир розтираємо з яйцями, підсолюємо за смаком і додаємо подрібнений кріп. Тісто розділяємо на маленькі частини, формуємо з них кульки і розкачуємо кожен тоненький коржик. В центр викладаємо начинку і накриваємо її вільними краями тіста. Після цього обсмажуємо молдавські плацинди з сиром і свіжою зеленню в добре розпеченій з маслом сковороді з усіх боків.