Пироги – одне з улюблених страв на Русі. Але сьогодні великою популярністю користуються не тільки традиційні рецепти, але і національні страви різних країн. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати справжній осетинський пиріг зі свіжою зеленню і сиром, який нагадує закриту піцу, наповнену соковитою і смачною начинкою.
Рецепт осетинського пирога з сиром і зеленню
Інгредієнти: Для тіста:
сухі розчинні дріжджі – 20 г; молоко – 135 мл; масло рослинне – 15 мл; борошно – 255 г; цукор – 5 г; сіль – щіпка. Для начинки:
зелені пір'я цибулі – 35 г; сметана – 55 мл; масло вершкове – 35 г; сир сулугуні - 305 м; свіжий кріп – 30 р. Приготування Дріжджі і цукор заливаємо невеликою кількістю тепленького молока, швиденько розмішуємо і залишаємо хвилин на 10. В отриману опару додаємо порціями просіяне борошно і виливаємо решту холодне молоко. Кидаємо сіль, додаємо рослинне масло і вимішуємо некруте рідкувате тісто. Прикриваємо його рушником і залишаємо на 35 хвилин.
Для приготування начинки сир шаткуємо на дрібній тертці, а цибулю нарізаємо кільцями. Змішуємо в мисці сир зі сметаною, додаємо цибулю і рубаний кріп.
Начинку злегка розминаємо чистими руками, щоб зелень виділила сік. Після цього скачуємо масу в кульку.
Із підійшов тіста формуємо коржик і викладаємо на середину кулька зеленої начинки. Защипуємо краю зверху, акуратно розгортаємо заготівлю долонями, рівномірно розподіляючи начинку. В центрі робимо невелику проріз, щоб виходила пара, і викладаємо пиріг з сиром сулугуні і зеленню на промаслений лист. Запікаємо страву в розігрітій до 185 градусів духовці 25 хвилин. Перед подачею промазуємо верхівку пирога розтопленим вершковим маслом.
Рецепт пирога з сиром і зеленню
Інгредієнти: Для тіста:
цукор – 10 г; сухі дріжджі – 10 г; борошно – 505 г; масло рослинне – 10 мл; вода – 205 мл Для начинки:
свіжий шпинат – 355 г; сир адигейський - 205 г; масло вершкове – 105 г; цибуля зелена – 65 г; кінза свіжа – 75 г; кріп – 70 р. Приготування Для приготування начинки подрібнюємо кінзу, зелену цибулю, шпинат і кріп. Викладаємо зелень в миску, вершкове масло і тертий сир дрібно.
З води, масла, цукру, дріжджів і просіяного борошна замішуємо тісто і наполягаємо його близько 35 хвилин. Далі розгортаємо в коржик, викладаємо начинку і збираємо краї тіста нагорі. Придавлюємо заготівлю руками, робимо в центрі невеликий отвір і випікаємо дріжджовий пиріг з сиром і зеленню в духовій шафі 15 хвилин при 220 градусах.