Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Осетинський пиріг з сиром - рецепт

Осетинський пиріг з сиром - рецепт

2-11-2015, 00:32
1 339
Осетинський пиріг з сиром - рецепт
З наших сьогоднішніх рецептів ви дізнаєтеся, як приготувати осетинський пиріг з сиром. З безлічі різновидів цього національного осетинського страви вироби з сирним наповненням виходять найбільш ніжними і насиченими. Найчастіше сир поєднується з іншими компонентами, тонко доповнюючи їх смак і надаючи страві оригінальності.

Осетинський пиріг з картоплею, сиром і зеленню - рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • молоко – 190 мл;

  • вода – 310 мл;

  • дріжджі сухі – 10 г;

  • борошно пшеничне – 620-680 г;

  • масло рослинне – 65 мл;

  • цукор - 25 г;

  • сіль - 10 г;


  • Для начинки:

  • бульби картоплі – 520 г;

  • бринза або інший сир – 520 г;

  • свіжий зелена цибуля, петрушка і кріп – за смаком;

  • вершкове масло – 120 г;

  • перець чорний мелений.


  • Приготування
    Прогріваємо до п'ятдесяти градусів сто мілілітрів води, розчиняємо в ній цукровий пісок, дріжджі і п'ятдесят грамів борошна. Ставимо посуд з сумішшю в тепло на двадцять-тридцять хвилин або до появи пишною шапки. Далі вливаємо решту прогріту до такої ж температури воду і молоко, додаємо сіль, всипаємо попередньо просіяне борошно і замішуємо м'яке липнущее тісто. Вимішуємо досить довго, не менше десяти хвилин в кінці замісу додавши рослинне рафінована олія.
    Даємо тісту для осетинських пирогів з сиром близько години на визрівання, залишивши його в теплому і спокійному місці.
    Не гаючи часу, займемося приготуванням наповнення для осетинських пирогів. Очищаємо картоплю, розрізаємо кожен бульба на кілька частин і відварюємо до готовності. Потім перетираємо його до отримання пюреподібної маси і даємо охолонути. Нарізаємо невеликими брусочками або перетираємо через крупну тертку бринзу або інший сир, дрібно рубаємо свіжий зелений лук і зелень кропу і петрушки, додаємо до картоплі, приправляємо за смаком меленим чорним перцем, при необхідності сіллю і перемішуємо. Додаючи сіль, не забуваємо, що бринза досить солоний сир.
    Коли тісто збільшиться в обсязі мінімум в два рази, поділяємо його на непарну кількість частин і розміщуємо на щедро присипаній борошном поверхні. Надаємо кожному кому тесту форму коржі, розминаючи його за допомогою пальців рук, поміщаємо в центр начинку, скатав її кулею, підверніть краї тіста і скріплюємо мішечком. Швидко і віртуозно перевертаємо корж на інший бік, робимо в центрі отвір для виходу пари. Розміщуємо осетинські пироги на деку, які заздалегідь покриємо пергаментом і ставимо в попередньо прогрітий до 210 градусів духовку на двадцять хвилин або до бажаного ступеня зарум'янювання.

    Осетинський пиріг з адигейський сиром і гарбузом - рецепт


    Інгредієнти:

  • тісто для осетинських пирогів;

  • масло вершкове;


  • Для начинки:

  • гарбуз – 750 г;

  • сир адигейський – 300 г;

  • свіжа зелень (за бажанням) – за смаком;

  • сіль;

  • перець чорний мелений.


  • Приготування
    Першим ділом приготуємо тісто, повністю дотримуючись пропорції і рекомендації з попереднього рецепту і поки воно буде підходити, підготуємо наповнення з гарбуза і сиру. Для цього очищаємо гарбуз від шкірки та насіння і натираємо на крупній тертці. Якщо гарбуз не досить соковита, можна використовувати для натирання тертку поменше.
    Осетинський пиріг з сиром - рецепт
    Подрібнюємо також адигейський сир будь-яким зручним способом, пропустивши через ту ж тертці або дрібно нарізавши. Змішуємо дві основи начинки, додаємо за бажанням дрібно нарубану зелень, мелений чорний перець за смаком сіль і перемішуємо.
    Формуємо з тіста тонкі коржі, укладаємо в центр начинку, скріплюємо мішечком і запечатуємо. Поміщаємо пироги на застелений пергаментом або присипаний борошном деко, робимо отвір по центру і випікаємо в заздалегідь прогрітій до 210 градусів духовці приблизно двадцять хвилин.
    По готовності промазуємо поверхню осетинських пирогів розтопленим вершковим маслом і викладаємо стопкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати осетинський пиріг в домашніх умовах?
    Як приготувати осетинський пиріг в домашніх умовах?
    Дуже популярною останнім часом стала осетинська випічка. Це абсолютно виправдано, адже такі пироги неймовірно смачні, та й зробити їх самостійно не
    Рецепт осетинських пирогів із різними начинками
    Рецепт осетинських пирогів із різними начинками
    Осетинські пироги - це особливий вид випічки, який останнім часом поширений в наших краях. І зовсім не даремно, адже зробити його не особливо
    Тісто для осетинських пирогів
    Тісто для осетинських пирогів
    Дуже популярна на наших теренах стала осетинська випічка. І абсолютно виправдано! Ці чудові пироги, які виглядають досить просто, неймовірно смачні і
    Осетинські пироги: рецепт
    Осетинські пироги: рецепт
    Всім відомо, що кухня народів Кавказу відрізняється різноманітністю і надзвичайною любов'ю до м'яса. Тим не менш, в Осетії, наприклад, роблять
    Пиріг на кефірі - рецепт
    Пиріг на кефірі - рецепт
    Кефір як основа використовується для створення багатьох пирогів. Цей кисломолочний продукт надає тісту додаткову пишність і приємну ніжність. Давайте
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили