Осетинський пиріг з сиром - рецепт
З наших сьогоднішніх рецептів ви дізнаєтеся, як приготувати осетинський пиріг з сиром. З безлічі різновидів цього національного осетинського страви вироби з сирним наповненням виходять найбільш ніжними і насиченими. Найчастіше сир поєднується з іншими компонентами, тонко доповнюючи їх смак і надаючи страві оригінальності.
Інгредієнти:
Для тіста:
молоко – 190 мл;
вода – 310 мл;
дріжджі сухі – 10 г;
борошно пшеничне – 620-680 г;
масло рослинне – 65 мл;
цукор - 25 г;
сіль - 10 г;
Для начинки:
бульби картоплі – 520 г;
бринза або інший сир – 520 г;
свіжий зелена цибуля, петрушка і кріп – за смаком;
вершкове масло – 120 г;
перець чорний мелений.
Приготування
Прогріваємо до п'ятдесяти градусів сто мілілітрів води, розчиняємо в ній цукровий пісок, дріжджі і п'ятдесят грамів борошна. Ставимо посуд з сумішшю в тепло на двадцять-тридцять хвилин або до появи пишною шапки. Далі вливаємо решту прогріту до такої ж температури воду і молоко, додаємо сіль, всипаємо попередньо просіяне борошно і замішуємо м'яке липнущее тісто. Вимішуємо досить довго, не менше десяти хвилин в кінці замісу додавши рослинне рафінована олія.
Даємо тісту для осетинських пирогів з сиром близько години на визрівання, залишивши його в теплому і спокійному місці.
Не гаючи часу, займемося приготуванням наповнення для осетинських пирогів. Очищаємо картоплю, розрізаємо кожен бульба на кілька частин і відварюємо до готовності. Потім перетираємо його до отримання пюреподібної маси і даємо охолонути. Нарізаємо невеликими брусочками або перетираємо через крупну тертку бринзу або інший сир, дрібно рубаємо свіжий зелений лук і зелень кропу і петрушки, додаємо до картоплі, приправляємо за смаком меленим чорним перцем, при необхідності сіллю і перемішуємо. Додаючи сіль, не забуваємо, що бринза досить солоний сир.
Коли тісто збільшиться в обсязі мінімум в два рази, поділяємо його на непарну кількість частин і розміщуємо на щедро присипаній борошном поверхні. Надаємо кожному кому тесту форму коржі, розминаючи його за допомогою пальців рук, поміщаємо в центр начинку, скатав її кулею, підверніть краї тіста і скріплюємо мішечком. Швидко і віртуозно перевертаємо корж на інший бік, робимо в центрі отвір для виходу пари. Розміщуємо осетинські пироги на деку, які заздалегідь покриємо пергаментом і ставимо в попередньо прогрітий до 210 градусів духовку на двадцять хвилин або до бажаного ступеня зарум'янювання.
Інгредієнти:
тісто для осетинських пирогів;
масло вершкове;
Для начинки:
гарбуз – 750 г;
сир адигейський – 300 г;
свіжа зелень (за бажанням) – за смаком;
сіль;
перець чорний мелений.
Приготування
Першим ділом приготуємо тісто, повністю дотримуючись пропорції і рекомендації з попереднього рецепту і поки воно буде підходити, підготуємо наповнення з гарбуза і сиру. Для цього очищаємо гарбуз від шкірки та насіння і натираємо на крупній тертці. Якщо гарбуз не досить соковита, можна використовувати для натирання тертку поменше. Подрібнюємо також адигейський сир будь-яким зручним способом, пропустивши через ту ж тертці або дрібно нарізавши. Змішуємо дві основи начинки, додаємо за бажанням дрібно нарубану зелень, мелений чорний перець за смаком сіль і перемішуємо.
Формуємо з тіста тонкі коржі, укладаємо в центр начинку, скріплюємо мішечком і запечатуємо. Поміщаємо пироги на застелений пергаментом або присипаний борошном деко, робимо отвір по центру і випікаємо в заздалегідь прогрітій до 210 градусів духовці приблизно двадцять хвилин.
По готовності промазуємо поверхню осетинських пирогів розтопленим вершковим маслом і викладаємо стопкою.
Осетинський пиріг з картоплею, сиром і зеленню - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Прогріваємо до п'ятдесяти градусів сто мілілітрів води, розчиняємо в ній цукровий пісок, дріжджі і п'ятдесят грамів борошна. Ставимо посуд з сумішшю в тепло на двадцять-тридцять хвилин або до появи пишною шапки. Далі вливаємо решту прогріту до такої ж температури воду і молоко, додаємо сіль, всипаємо попередньо просіяне борошно і замішуємо м'яке липнущее тісто. Вимішуємо досить довго, не менше десяти хвилин в кінці замісу додавши рослинне рафінована олія.
Даємо тісту для осетинських пирогів з сиром близько години на визрівання, залишивши його в теплому і спокійному місці.
Не гаючи часу, займемося приготуванням наповнення для осетинських пирогів. Очищаємо картоплю, розрізаємо кожен бульба на кілька частин і відварюємо до готовності. Потім перетираємо його до отримання пюреподібної маси і даємо охолонути. Нарізаємо невеликими брусочками або перетираємо через крупну тертку бринзу або інший сир, дрібно рубаємо свіжий зелений лук і зелень кропу і петрушки, додаємо до картоплі, приправляємо за смаком меленим чорним перцем, при необхідності сіллю і перемішуємо. Додаючи сіль, не забуваємо, що бринза досить солоний сир.
Коли тісто збільшиться в обсязі мінімум в два рази, поділяємо його на непарну кількість частин і розміщуємо на щедро присипаній борошном поверхні. Надаємо кожному кому тесту форму коржі, розминаючи його за допомогою пальців рук, поміщаємо в центр начинку, скатав її кулею, підверніть краї тіста і скріплюємо мішечком. Швидко і віртуозно перевертаємо корж на інший бік, робимо в центрі отвір для виходу пари. Розміщуємо осетинські пироги на деку, які заздалегідь покриємо пергаментом і ставимо в попередньо прогрітий до 210 градусів духовку на двадцять хвилин або до бажаного ступеня зарум'янювання.
Осетинський пиріг з адигейський сиром і гарбузом - рецепт
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Першим ділом приготуємо тісто, повністю дотримуючись пропорції і рекомендації з попереднього рецепту і поки воно буде підходити, підготуємо наповнення з гарбуза і сиру. Для цього очищаємо гарбуз від шкірки та насіння і натираємо на крупній тертці. Якщо гарбуз не досить соковита, можна використовувати для натирання тертку поменше. Подрібнюємо також адигейський сир будь-яким зручним способом, пропустивши через ту ж тертці або дрібно нарізавши. Змішуємо дві основи начинки, додаємо за бажанням дрібно нарубану зелень, мелений чорний перець за смаком сіль і перемішуємо.
Формуємо з тіста тонкі коржі, укладаємо в центр начинку, скріплюємо мішечком і запечатуємо. Поміщаємо пироги на застелений пергаментом або присипаний борошном деко, робимо отвір по центру і випікаємо в заздалегідь прогрітій до 210 градусів духовці приблизно двадцять хвилин.
По готовності промазуємо поверхню осетинських пирогів розтопленим вершковим маслом і викладаємо стопкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати осетинський пиріг в домашніх умовах?
Дуже популярною останнім часом стала осетинська випічка. Це абсолютно виправдано, адже такі пироги неймовірно смачні, та й зробити їх самостійно не
Рецепт осетинських пирогів із різними начинками
Осетинські пироги - це особливий вид випічки, який останнім часом поширений в наших краях. І зовсім не даремно, адже зробити його не особливо
Тісто для осетинських пирогів
Дуже популярна на наших теренах стала осетинська випічка. І абсолютно виправдано! Ці чудові пироги, які виглядають досить просто, неймовірно смачні і
Осетинські пироги: рецепт
Всім відомо, що кухня народів Кавказу відрізняється різноманітністю і надзвичайною любов'ю до м'яса. Тим не менш, в Осетії, наприклад, роблять
Пиріг на кефірі - рецепт
Кефір як основа використовується для створення багатьох пирогів. Цей кисломолочний продукт надає тісту додаткову пишність і приємну ніжність. Давайте
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили