Рецепт осетинських пирогів із різними начинками

Тісто для осетинських пирогів - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Сто мілілітрів фільтрованої води прогріваємо до приємної теплоти, кидаємо цукровий пісок, дріжджі і перемішуємо до їх розчинення. Потім додаємо приблизно п'ятдесят-шістдесят грамів борошна і даємо час для початку активації дріжджів, визначивши посуд з опарою в тепле місце. Приблизно через тридцять хвилин, коли маса вспузырится, додаємо підігріту воду, що залишилася, тепле молоко, сіль і просіваємо борошно пшеничне. Замішуємо дуже м'яке липнущее тісто. Вимішувати необхідно довго і ретельно не менше десяти хвилин, в кінці замісу додавши рослинне масло.
Визначаємо тісто для вистоювання в тепле місце, прикривши чистою тканиною приблизно на одну годину. Коли маса збільшиться в об'ємі вдвічі, можна приступати до формування осетинських пирогів.
В якості начинки для осетинських пирогів можуть виступати традиційні овочеві наповнювачі з картоплі, капусти та інших продуктів або будь-м'ясний фарш, який можна доповнити спеціями на свій вибір і смак, а також присмачити натертим твердим сиром та зеленню.
Нижче пропонуємо рецепти смачних осетинських пирогів із різними начинками.
Осетинський пиріг з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно шаткуємо очищений ріпчасту цибулю і часник і додаємо у фарш. Підливаємо також нежирний м'ясний бульйон, додаємо за смаком сіль, гострий і чорний мелений перець, чабер і розмішуємо.
Тісто розділяємо на рівні частки для окремих пирогів, які в свою чергу поділимо на дві нерівні частини. Більшу з них розподіляємо круглої промасленим формі, формуємо бортики і викладаємо фарш. Прикриваємо розкатаним меншим шаром, з'єднуємо і защипуємо краю між собою і розрізаємо зверху в декількох місцях довільно або формуючи візерунок. Робимо аналогічним чином всі пироги.
Випікаємо осетинські пироги з м'ясом в попередньо прогрітій до 195 градусів духовці приблизно тридцять хвилин, а потім рясно промазуємо вершковим маслом і подаємо до столу.
Осетинський пиріг з картоплею
Інгредієнти:

Приготування
Картопляні бульби чистимо, розрізаємо на частини і відварюємо у воді, не додаючи сіль. Потім зливаємо воду, розминаємо картопляні шматочки до стану пюре, додаємо перетерту на тертці бринзу, мелений чорний перець і за бажанням свіжу зелень на свій вибір і перемішуємо.
Тісто розділяємо на частини, розкачуємо, по центру визначаємо начинку, підверніть краю мішечком, защипуємо і укладаємо на промаслений лист защипами вниз. Надаємо пирога форму коржі і випікаємо в розігрітій до 220 градусів духовій шафі приблизно двадцять хвилин або до рум'яності.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати осетинський пиріг в домашніх умовах?
Дуже популярною останнім часом стала осетинська випічка. Це абсолютно виправдано, адже такі пироги неймовірно смачні, та й зробити їх самостійно не

Осетинський пиріг з сиром - рецепт
Сьогодні досить часто зустрічаються рецепти осетинських пирогів із різними наповненнями. Одним з традиційних і найбільш смачних варіантів такої

Тісто на сметані для курника
Курник - це особливий вид російської випічки, який приготувати не дуже складно, хоч і клопітно, так як страва, що складається з декількох шарів

Тісто для осетинських пирогів
Дуже популярна на наших теренах стала осетинська випічка. І абсолютно виправдано! Ці чудові пироги, які виглядають досить просто, неймовірно смачні і

Осетинські пироги: рецепт
Всім відомо, що кухня народів Кавказу відрізняється різноманітністю і надзвичайною любов'ю до м'яса. Тим не менш, в Осетії, наприклад, роблять

Рецепт пирогів з дріжджового тіста
Дріжджові пироги - це смачне, але далеко не корисне блюдо. Але, якщо дуже хочеться, то можна. У нашій статті ми підкажемо, які варіанти їх можна