» » Рецепт осетинських пирогів із різними начинками

Рецепт осетинських пирогів із різними начинками

Рецепт осетинських пирогів із різними начинками
Якщо вам ще не доводилося куштувати осетинські пироги, то обов'язково рекомендуємо приготувати це чудове блюдо, скориставшись запропонованими нижче рецептами. Ми докладно розповімо, як зробити тісто для такої випічки, а також запропонуємо рецепти осетинських пирогів із різними начинками.

Тісто для осетинських пирогів - рецепт


Інгредієнти:

  • молоко – 210 мл;

  • вода фільтрована – 190 мл;

  • дріжджі сухі – 10 г;

  • борошно пшеничне вищого сорту – 620-680 г;

  • олія рафінована рослинна – 60 мл;

  • цукровий пісок – 30 г;

  • сіль – 10 р.


  • Приготування
    Сто мілілітрів фільтрованої води прогріваємо до приємної теплоти, кидаємо цукровий пісок, дріжджі і перемішуємо до їх розчинення. Потім додаємо приблизно п'ятдесят-шістдесят грамів борошна і даємо час для початку активації дріжджів, визначивши посуд з опарою в тепле місце. Приблизно через тридцять хвилин, коли маса вспузырится, додаємо підігріту воду, що залишилася, тепле молоко, сіль і просіваємо борошно пшеничне. Замішуємо дуже м'яке липнущее тісто. Вимішувати необхідно довго і ретельно не менше десяти хвилин, в кінці замісу додавши рослинне масло.
    Визначаємо тісто для вистоювання в тепле місце, прикривши чистою тканиною приблизно на одну годину. Коли маса збільшиться в об'ємі вдвічі, можна приступати до формування осетинських пирогів.
    В якості начинки для осетинських пирогів можуть виступати традиційні овочеві наповнювачі з картоплі, капусти та інших продуктів або будь-м'ясний фарш, який можна доповнити спеціями на свій вибір і смак, а також присмачити натертим твердим сиром та зеленню.
    Нижче пропонуємо рецепти смачних осетинських пирогів із різними начинками.

    Осетинський пиріг з м'ясом


    Інгредієнти:

  • тісто для осетинських пирогів;

  • яловичий фарш – 750 г;

  • цибуля ріпчаста – 300 г;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • перець чилі (за бажанням) – за смаком;

  • перець чорний мелений – за смаком;

  • чабер сушений – за смаком;

  • бульйон м'ясний – 75-100 мл;

  • вершкове масло – 75 г;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Дрібно шаткуємо очищений ріпчасту цибулю і часник і додаємо у фарш. Підливаємо також нежирний м'ясний бульйон, додаємо за смаком сіль, гострий і чорний мелений перець, чабер і розмішуємо.
    Тісто розділяємо на рівні частки для окремих пирогів, які в свою чергу поділимо на дві нерівні частини. Більшу з них розподіляємо круглої промасленим формі, формуємо бортики і викладаємо фарш. Прикриваємо розкатаним меншим шаром, з'єднуємо і защипуємо краю між собою і розрізаємо зверху в декількох місцях довільно або формуючи візерунок. Робимо аналогічним чином всі пироги.
    Випікаємо осетинські пироги з м'ясом в попередньо прогрітій до 195 градусів духовці приблизно тридцять хвилин, а потім рясно промазуємо вершковим маслом і подаємо до столу.

    Осетинський пиріг з картоплею


    Інгредієнти:

  • тісто для осетинських пирогів;

  • бульби картоплі – 520 г;

  • бринза – 520 г;

  • свіжий зелена цибуля, петрушка і кріп – за бажанням і смаком;

  • вершкове масло – 120 г;

  • перець чорний мелений.
  • Рецепт осетинських пирогів із різними начинками


    Приготування
    Картопляні бульби чистимо, розрізаємо на частини і відварюємо у воді, не додаючи сіль. Потім зливаємо воду, розминаємо картопляні шматочки до стану пюре, додаємо перетерту на тертці бринзу, мелений чорний перець і за бажанням свіжу зелень на свій вибір і перемішуємо.
    Тісто розділяємо на частини, розкачуємо, по центру визначаємо начинку, підверніть краю мішечком, защипуємо і укладаємо на промаслений лист защипами вниз. Надаємо пирога форму коржі і випікаємо в розігрітій до 220 градусів духовій шафі приблизно двадцять хвилин або до рум'яності.
    Додав: admin | 2-11-2015, 00:37
    Переглядів: 251