Тісто на сметані для курника
Староруський курник – многосоставное страва, що включає в себе начинку з м'яса і крупи, пошарово викладену на млинці . Готовий пиріг обертається тестом, а потім подається з бульйоном, а тому одним із головних завдань рецепти тесту для цієї страви є утримання вологи. Ми поділимося з вами кількома простими варіантами тесту для курника на сметані, які легко справляються з цим завданням, а крім того, дають апетитну хрустку і рум'яну скоринку після запікання.
При бажанні, маргарин в цьому рецепті можна замінити вершковим маслом в еквівалентних кількостях, оскільки саме тісто вийде менш пористим і маслянистим.
Інгредієнти:
борошно - 255 г;
маргарин - 225 г;
сметана - 115 мл
Приготування
У даному рецепті, як і в рецепті звичайного пісочного тіста, ключем до блискучого результату є температура використовуваних інгредієнтів, а тому перед тим, як замісити тісто на курник на сметані, не тримайте складові при кімнатній температурі.
З'єднайте борошно з пучкою солі і додайте до неї кубики крижаного маргарину. Розітріть борошно і маргарин в крихту, в ідеалі, за допомогою виделки або порубавши ножем, але можна справитися з цим завданням і холодними пальцями. Тепер влийте сметану, неодмінно жирну, і зберіть всю крихту в єдиний ком. Оберніть ком тесту плівкою і поставте в холодильник, нехай відпочиває, поки ви займаєтеся начинкою і млинцями. Далі тісто для курника зі сметаною залишиться лише рівномірно розкачати і можна приступати до формування пирога.
Для більш вираженого смаку можна замінити частину сметани в рецепті майонезом. Результат вийде не самим дієтичним, зате гарантовано смачним.
Інгредієнти:
вершкове масло - 185 г;
борошно - 395 м;
сметана - 180 мл;
майонез - 110 мл;
крижана вода - 60-80 мл
Приготування
Посоліть борошно і розітріть її з крижаним вершковим маслом. На виході вийде суха крихта, яку необхідно буде зібрати разом за допомогою сметани і майонезу. Додавши обидва соусу, не забудьте підлити ще трохи крижаної води, вона допоможе формуванню глютеновых ниток, щоб тісто можна було легко розгортати в подальшому. Довго вимішувати пісочне тісто для курника на сметані не можна, оскільки тане масло почне робити тісто липким і на виході воно втратить свою міцність, буде розпадатися і погано утримувати вологу. Як тільки крихітка зібралася разом, оберніть куля плівкою і залиште на холоді мінімум на півгодини.
Тісто для курника на сметані і маргарині – рецепт
При бажанні, маргарин в цьому рецепті можна замінити вершковим маслом в еквівалентних кількостях, оскільки саме тісто вийде менш пористим і маслянистим.
Інгредієнти:
Приготування
У даному рецепті, як і в рецепті звичайного пісочного тіста, ключем до блискучого результату є температура використовуваних інгредієнтів, а тому перед тим, як замісити тісто на курник на сметані, не тримайте складові при кімнатній температурі.
З'єднайте борошно з пучкою солі і додайте до неї кубики крижаного маргарину. Розітріть борошно і маргарин в крихту, в ідеалі, за допомогою виделки або порубавши ножем, але можна справитися з цим завданням і холодними пальцями. Тепер влийте сметану, неодмінно жирну, і зберіть всю крихту в єдиний ком. Оберніть ком тесту плівкою і поставте в холодильник, нехай відпочиває, поки ви займаєтеся начинкою і млинцями. Далі тісто для курника зі сметаною залишиться лише рівномірно розкачати і можна приступати до формування пирога.
Тісто на курник на сметані і майонезі
Для більш вираженого смаку можна замінити частину сметани в рецепті майонезом. Результат вийде не самим дієтичним, зате гарантовано смачним.
Інгредієнти:
Приготування
Посоліть борошно і розітріть її з крижаним вершковим маслом. На виході вийде суха крихта, яку необхідно буде зібрати разом за допомогою сметани і майонезу. Додавши обидва соусу, не забудьте підлити ще трохи крижаної води, вона допоможе формуванню глютеновых ниток, щоб тісто можна було легко розгортати в подальшому. Довго вимішувати пісочне тісто для курника на сметані не можна, оскільки тане масло почне робити тісто липким і на виході воно втратить свою міцність, буде розпадатися і погано утримувати вологу. Як тільки крихітка зібралася разом, оберніть куля плівкою і залиште на холоді мінімум на півгодини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто на маргарині для курника
Курник - це шикарний багатоскладниковий пиріг, який приготувати не так складно, хоч і клопітно. Пропонуємо найпростіший варіант основи для такого
Тісто на курники в духовці
Курник - це шикарний пиріг, який в основному готують на торжество. Пропонуємо кілька простих рецептів тесту для такого роду випічки, використовуючи
Курник - рецепт на кефірі
Класичний пиріг курник готується зазвичай без додавання кефіру, або будь-якого роду молочних продуктів, але як показала практика, саме завдяки їм
Тісто для курника
Курник - популярне російське блюдо, яке вміють готувати на святкову вечерю практично всі господині. Цей пиріг вважається символом процвітання і
Курник з грибами
Курник - це смачний пиріг з курячої начинкою, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. І сьогодні ми поділимося з вами дивовижними рецептами
Курник в мультиварці
У минулому курник був дуже відомий і шанований, оскільки готували його тільки на весілля. У наш час таких строгих правил не дотримуються, а тому