Вернуться назад Распечатать

Тісто на сметані для курника

Тісто на сметані для курника
Староруський курник – многосоставное страва, що включає в себе начинку з м'яса і крупи, пошарово викладену на млинці . Готовий пиріг обертається тестом, а потім подається з бульйоном, а тому одним із головних завдань рецепти тесту для цієї страви є утримання вологи. Ми поділимося з вами кількома простими варіантами тесту для курника на сметані, які легко справляються з цим завданням, а крім того, дають апетитну хрустку і рум'яну скоринку після запікання.

Тісто для курника на сметані і маргарині – рецепт


При бажанні, маргарин в цьому рецепті можна замінити вершковим маслом в еквівалентних кількостях, оскільки саме тісто вийде менш пористим і маслянистим.
Інгредієнти:

  • борошно - 255 г;

  • маргарин - 225 г;

  • сметана - 115 мл


  • Приготування
    У даному рецепті, як і в рецепті звичайного пісочного тіста, ключем до блискучого результату є температура використовуваних інгредієнтів, а тому перед тим, як замісити тісто на курник на сметані, не тримайте складові при кімнатній температурі.
    З'єднайте борошно з пучкою солі і додайте до неї кубики крижаного маргарину. Розітріть борошно і маргарин в крихту, в ідеалі, за допомогою виделки або порубавши ножем, але можна справитися з цим завданням і холодними пальцями. Тепер влийте сметану, неодмінно жирну, і зберіть всю крихту в єдиний ком. Оберніть ком тесту плівкою і поставте в холодильник, нехай відпочиває, поки ви займаєтеся начинкою і млинцями. Далі тісто для курника зі сметаною залишиться лише рівномірно розкачати і можна приступати до формування пирога.

    Тісто на курник на сметані і майонезі


    Для більш вираженого смаку можна замінити частину сметани в рецепті майонезом. Результат вийде не самим дієтичним, зате гарантовано смачним.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 185 г;

  • борошно - 395 м;

  • сметана - 180 мл;

  • майонез - 110 мл;

  • крижана вода - 60-80 мл


  • Приготування
    Тісто на сметані для курника

    Посоліть борошно і розітріть її з крижаним вершковим маслом. На виході вийде суха крихта, яку необхідно буде зібрати разом за допомогою сметани і майонезу. Додавши обидва соусу, не забудьте підлити ще трохи крижаної води, вона допоможе формуванню глютеновых ниток, щоб тісто можна було легко розгортати в подальшому. Довго вимішувати пісочне тісто для курника на сметані не можна, оскільки тане масло почне робити тісто липким і на виході воно втратить свою міцність, буде розпадатися і погано утримувати вологу. Як тільки крихітка зібралася разом, оберніть куля плівкою і залиште на холоді мінімум на півгодини.