Тісто для осетинських пирогів
Осетинські пироги відомі ще з давніх часів. Робляться вони з найрізноманітнішими начинками. Раніше для їх приготування використовували тільки бездріжджове прісне тісто, але з часом їх рецептура трохи змінилася. Давайте дізнаємося з вами як приготувати тісто для осетинських пирогів.
Інгредієнти:
масло рослинне – 3 ст. ложки;
швидкорозчинні дріжджі – 7 г;
борошно – 500 г;
кефір – 500 мл;
дрібна сіль – щіпка.
Приготування
Кефір злегка підігріваємо, а борошно просіваємо з дрібною сіллю. Потім кидаємо в кефір дріжджі, додаємо кілька ложок борошна і залишаємо опару хвилин на 15. Після цього акуратно виливаємо її в борошно і вимішуємо круте тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо на 1 годину в будь-якому теплому місці. Тісто для осетинських пирогів на кефірі ретельно обминаємо і розрізаємо на 3 частини, формуючи кульки. Залишаємо заготовки ще на 30 хвилин, а тим часом готуємо будь-яку начинку.
Інгредієнти:
борошно – 2 ст.;
молоко свіже – 05 ст.;
яйце – 2 шт.;
олія оливкова – 1 ч. ложка;
спеції.
Приготування
Борошно просіваємо і висипаємо гіркою на стіл з поглибленням посередині. Яйця збиваємо з оливковим маслом і вводимо поступово тепле молоко. Після цього отриману суміш виливаємо в борошно і обережно замішуємо тісто. Коли воно стане еластичним, формуємо кульку, загортаємо його у вологе полотенечко і залишаємо на півгодини. Після закінчення часу розкачуємо тісто качалкою і переходимо до приготування пирогів з будь-якою начинкою.
Інгредієнти:
Для опари:
швидкорозчинні дріжджі – 1 ч. ложка;
цукор білий – 1 ч. ложка;
борошно – 1 ч. ложка;
молоко – 1 ч. ложка.
Для тіста:
кефір – 250 мл;
борошно – 600 г;
молоко – 150 мл;
масло вершкове – 30 г;
сіль дрібна – за смаком.
Приготування
У невелику склянку висипаємо сухі дріжджі, додаємо трохи борошна, цукру і вливаємо підігріте молоко. Ретельно все перемішуємо і залишаємо опару підходити, поставивши в тепло. В іншу миску просіваємо борошно, додаємо кефір кімнатної температури, додаємо молоко і розтоплене вершкове масло. Потім додаємо дрібку солі, вводимо підійшла опару і замішуємо пластичне, однорідне тісто, не прилипающее до стінок посуду. Після цього загортаємо його в плівочку і залишаємо на 2 години. Не гаючи часу, готуємо будь-яку начинку для осетинського пирога на ваш розсуд.
Рецепт тіста для осетинських пирогів
Інгредієнти:
Приготування
Кефір злегка підігріваємо, а борошно просіваємо з дрібною сіллю. Потім кидаємо в кефір дріжджі, додаємо кілька ложок борошна і залишаємо опару хвилин на 15. Після цього акуратно виливаємо її в борошно і вимішуємо круте тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо на 1 годину в будь-якому теплому місці. Тісто для осетинських пирогів на кефірі ретельно обминаємо і розрізаємо на 3 частини, формуючи кульки. Залишаємо заготовки ще на 30 хвилин, а тим часом готуємо будь-яку начинку.
Бездріжджове тісто для осетинських пирогів
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо і висипаємо гіркою на стіл з поглибленням посередині. Яйця збиваємо з оливковим маслом і вводимо поступово тепле молоко. Після цього отриману суміш виливаємо в борошно і обережно замішуємо тісто. Коли воно стане еластичним, формуємо кульку, загортаємо його у вологе полотенечко і залишаємо на півгодини. Після закінчення часу розкачуємо тісто качалкою і переходимо до приготування пирогів з будь-якою начинкою.
Тісто для осетинських пирогів
Інгредієнти:
Для опари:
Для тіста:
Приготування
У невелику склянку висипаємо сухі дріжджі, додаємо трохи борошна, цукру і вливаємо підігріте молоко. Ретельно все перемішуємо і залишаємо опару підходити, поставивши в тепло. В іншу миску просіваємо борошно, додаємо кефір кімнатної температури, додаємо молоко і розтоплене вершкове масло. Потім додаємо дрібку солі, вводимо підійшла опару і замішуємо пластичне, однорідне тісто, не прилипающее до стінок посуду. Після цього загортаємо його в плівочку і залишаємо на 2 години. Не гаючи часу, готуємо будь-яку начинку для осетинського пирога на ваш розсуд.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати осетинський пиріг в домашніх умовах?
Дуже популярною останнім часом стала осетинська випічка. Це абсолютно виправдано, адже такі пироги неймовірно смачні, та й зробити їх самостійно не
Рецепт осетинських пирогів із різними начинками
Осетинські пироги - це особливий вид випічки, який останнім часом поширений в наших краях. І зовсім не даремно, адже зробити його не особливо
Як зробити тісто для пиріжків?
Запорукою будь вдалою випічки є тісто. Адже визначившись з основою ваших майбутніх пиріжків, ви забезпечуєте успішний результат готового страви.
Тісто для смажених пиріжків
Рецептів смажених пиріжків неймовірно велика кількість. Їх перевага в тому, що наповнення можна використовувати абсолютно будь-який: солодке, овочеве
Осетинські пироги: рецепт
Всім відомо, що кухня народів Кавказу відрізняється різноманітністю і надзвичайною любов'ю до м'яса. Тим не менш, в Осетії, наприклад, роблять
Тісто для ватрушок
Всі ми з дитинства любимо ватрушки - відкритий пиріг з сирною начинкою. Для їх приготування, звичайно ж, необхідно зробити тісто. Воно може бути