» » Тісто для осетинських пирогів

Тісто для осетинських пирогів

Тісто для осетинських пирогів
Осетинські пироги відомі ще з давніх часів. Робляться вони з найрізноманітнішими начинками. Раніше для їх приготування використовували тільки бездріжджове прісне тісто, але з часом їх рецептура трохи змінилася. Давайте дізнаємося з вами як приготувати тісто для осетинських пирогів.

Рецепт тіста для осетинських пирогів


Інгредієнти:

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • швидкорозчинні дріжджі – 7 г;

  • борошно – 500 г;

  • кефір – 500 мл;

  • дрібна сіль – щіпка.


  • Приготування
    Кефір злегка підігріваємо, а борошно просіваємо з дрібною сіллю. Потім кидаємо в кефір дріжджі, додаємо кілька ложок борошна і залишаємо опару хвилин на 15. Після цього акуратно виливаємо її в борошно і вимішуємо круте тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо на 1 годину в будь-якому теплому місці. Тісто для осетинських пирогів на кефірі ретельно обминаємо і розрізаємо на 3 частини, формуючи кульки. Залишаємо заготовки ще на 30 хвилин, а тим часом готуємо будь-яку начинку.

    Бездріжджове тісто для осетинських пирогів


    Інгредієнти:

  • борошно – 2 ст.;

  • молоко свіже – 05 ст.;

  • яйце – 2 шт.;

  • олія оливкова – 1 ч. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Борошно просіваємо і висипаємо гіркою на стіл з поглибленням посередині. Яйця збиваємо з оливковим маслом і вводимо поступово тепле молоко. Після цього отриману суміш виливаємо в борошно і обережно замішуємо тісто. Коли воно стане еластичним, формуємо кульку, загортаємо його у вологе полотенечко і залишаємо на півгодини. Після закінчення часу розкачуємо тісто качалкою і переходимо до приготування пирогів з будь-якою начинкою.

    Тісто для осетинських пирогів


    Інгредієнти:
    Для опари:

  • швидкорозчинні дріжджі – 1 ч. ложка;

  • цукор білий – 1 ч. ложка;

  • борошно – 1 ч. ложка;

  • молоко – 1 ч. ложка.


  • Для тіста:

  • кефір – 250 мл;

  • борошно – 600 г;

  • молоко – 150 мл;

  • масло вершкове – 30 г;

  • сіль дрібна – за смаком.


  • Приготування
    Тісто для осетинських пирогів

    У невелику склянку висипаємо сухі дріжджі, додаємо трохи борошна, цукру і вливаємо підігріте молоко. Ретельно все перемішуємо і залишаємо опару підходити, поставивши в тепло. В іншу миску просіваємо борошно, додаємо кефір кімнатної температури, додаємо молоко і розтоплене вершкове масло. Потім додаємо дрібку солі, вводимо підійшла опару і замішуємо пластичне, однорідне тісто, не прилипающее до стінок посуду. Після цього загортаємо його в плівочку і залишаємо на 2 години. Не гаючи часу, готуємо будь-яку начинку для осетинського пирога на ваш розсуд.
    Додав: admin | 2-11-2015, 00:32
    Переглядів: 266