Осетинські пироги відомі ще з давніх часів. Робляться вони з найрізноманітнішими начинками. Раніше для їх приготування використовували тільки бездріжджове прісне тісто, але з часом їх рецептура трохи змінилася. Давайте дізнаємося з вами як приготувати тісто для осетинських пирогів.
Рецепт тіста для осетинських пирогів
Інгредієнти: масло рослинне – 3 ст. ложки; швидкорозчинні дріжджі – 7 г; борошно – 500 г; кефір – 500 мл; дрібна сіль – щіпка. Приготування Кефір злегка підігріваємо, а борошно просіваємо з дрібною сіллю. Потім кидаємо в кефір дріжджі, додаємо кілька ложок борошна і залишаємо опару хвилин на 15. Після цього акуратно виливаємо її в борошно і вимішуємо круте тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо на 1 годину в будь-якому теплому місці. Тісто для осетинських пирогів на кефірі ретельно обминаємо і розрізаємо на 3 частини, формуючи кульки. Залишаємо заготовки ще на 30 хвилин, а тим часом готуємо будь-яку начинку.
Бездріжджове тісто для осетинських пирогів
Інгредієнти: борошно – 2 ст.; молоко свіже – 05 ст.; яйце – 2 шт.; олія оливкова – 1 ч. ложка; спеції. Приготування Борошно просіваємо і висипаємо гіркою на стіл з поглибленням посередині. Яйця збиваємо з оливковим маслом і вводимо поступово тепле молоко. Після цього отриману суміш виливаємо в борошно і обережно замішуємо тісто. Коли воно стане еластичним, формуємо кульку, загортаємо його у вологе полотенечко і залишаємо на півгодини. Після закінчення часу розкачуємо тісто качалкою і переходимо до приготування пирогів з будь-якою начинкою.
Тісто для осетинських пирогів
Інгредієнти: Для опари:
швидкорозчинні дріжджі – 1 ч. ложка; цукор білий – 1 ч. ложка; борошно – 1 ч. ложка; молоко – 1 ч. ложка. Для тіста:
кефір – 250 мл; борошно – 600 г; молоко – 150 мл; масло вершкове – 30 г; сіль дрібна – за смаком. Приготування У невелику склянку висипаємо сухі дріжджі, додаємо трохи борошна, цукру і вливаємо підігріте молоко. Ретельно все перемішуємо і залишаємо опару підходити, поставивши в тепло. В іншу миску просіваємо борошно, додаємо кефір кімнатної температури, додаємо молоко і розтоплене вершкове масло. Потім додаємо дрібку солі, вводимо підійшла опару і замішуємо пластичне, однорідне тісто, не прилипающее до стінок посуду. Після цього загортаємо його в плівочку і залишаємо на 2 години. Не гаючи часу, готуємо будь-яку начинку для осетинського пирога на ваш розсуд.