Якщо вам ще не доводилося куштувати осетинські пироги, то обов'язково рекомендуємо приготувати це чудове блюдо, скориставшись запропонованими нижче рецептами. Ми докладно розповімо, як зробити тісто для такої випічки, а також запропонуємо рецепти осетинських пирогів із різними начинками.
Тісто для осетинських пирогів - рецепт
Інгредієнти: молоко – 210 мл; вода фільтрована – 190 мл; дріжджі сухі – 10 г; борошно пшеничне вищого сорту – 620-680 г; олія рафінована рослинна – 60 мл; цукровий пісок – 30 г; сіль – 10 р. Приготування Сто мілілітрів фільтрованої води прогріваємо до приємної теплоти, кидаємо цукровий пісок, дріжджі і перемішуємо до їх розчинення. Потім додаємо приблизно п'ятдесят-шістдесят грамів борошна і даємо час для початку активації дріжджів, визначивши посуд з опарою в тепле місце. Приблизно через тридцять хвилин, коли маса вспузырится, додаємо підігріту воду, що залишилася, тепле молоко, сіль і просіваємо борошно пшеничне. Замішуємо дуже м'яке липнущее тісто. Вимішувати необхідно довго і ретельно не менше десяти хвилин, в кінці замісу додавши рослинне масло.
Визначаємо тісто для вистоювання в тепле місце, прикривши чистою тканиною приблизно на одну годину. Коли маса збільшиться в об'ємі вдвічі, можна приступати до формування осетинських пирогів.
В якості начинки для осетинських пирогів можуть виступати традиційні овочеві наповнювачі з картоплі, капусти та інших продуктів або будь-м'ясний фарш, який можна доповнити спеціями на свій вибір і смак, а також присмачити натертим твердим сиром та зеленню.
Нижче пропонуємо рецепти смачних осетинських пирогів із різними начинками.
Осетинський пиріг з м'ясом
Інгредієнти: тісто для осетинських пирогів; яловичий фарш – 750 г; цибуля ріпчаста – 300 г; часник – 2-3 зубчики; перець чилі (за бажанням) – за смаком; перець чорний мелений – за смаком; чабер сушений – за смаком; бульйон м'ясний – 75-100 мл; вершкове масло – 75 г; сіль – за смаком. Приготування Дрібно шаткуємо очищений ріпчасту цибулю і часник і додаємо у фарш. Підливаємо також нежирний м'ясний бульйон, додаємо за смаком сіль, гострий і чорний мелений перець, чабер і розмішуємо.
Тісто розділяємо на рівні частки для окремих пирогів, які в свою чергу поділимо на дві нерівні частини. Більшу з них розподіляємо круглої промасленим формі, формуємо бортики і викладаємо фарш. Прикриваємо розкатаним меншим шаром, з'єднуємо і защипуємо краю між собою і розрізаємо зверху в декількох місцях довільно або формуючи візерунок. Робимо аналогічним чином всі пироги.
Випікаємо осетинські пироги з м'ясом в попередньо прогрітій до 195 градусів духовці приблизно тридцять хвилин, а потім рясно промазуємо вершковим маслом і подаємо до столу.
Осетинський пиріг з картоплею
Інгредієнти: тісто для осетинських пирогів; бульби картоплі – 520 г; бринза – 520 г; свіжий зелена цибуля, петрушка і кріп – за бажанням і смаком; вершкове масло – 120 г; перець чорний мелений. Приготування Картопляні бульби чистимо, розрізаємо на частини і відварюємо у воді, не додаючи сіль. Потім зливаємо воду, розминаємо картопляні шматочки до стану пюре, додаємо перетерту на тертці бринзу, мелений чорний перець і за бажанням свіжу зелень на свій вибір і перемішуємо.
Тісто розділяємо на частини, розкачуємо, по центру визначаємо начинку, підверніть краю мішечком, защипуємо і укладаємо на промаслений лист защипами вниз. Надаємо пирога форму коржі і випікаємо в розігрітій до 220 градусів духовій шафі приблизно двадцять хвилин або до рум'яності.