З наших сьогоднішніх рецептів ви дізнаєтеся, як приготувати осетинський пиріг з сиром. З безлічі різновидів цього національного осетинського страви вироби з сирним наповненням виходять найбільш ніжними і насиченими. Найчастіше сир поєднується з іншими компонентами, тонко доповнюючи їх смак і надаючи страві оригінальності.
Осетинський пиріг з картоплею, сиром і зеленню - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
молоко – 190 мл; вода – 310 мл; дріжджі сухі – 10 г; борошно пшеничне – 620-680 г; масло рослинне – 65 мл; цукор - 25 г; сіль - 10 г; Для начинки:
бульби картоплі – 520 г; бринза або інший сир – 520 г; свіжий зелена цибуля, петрушка і кріп – за смаком; вершкове масло – 120 г; перець чорний мелений. Приготування Прогріваємо до п'ятдесяти градусів сто мілілітрів води, розчиняємо в ній цукровий пісок, дріжджі і п'ятдесят грамів борошна. Ставимо посуд з сумішшю в тепло на двадцять-тридцять хвилин або до появи пишною шапки. Далі вливаємо решту прогріту до такої ж температури воду і молоко, додаємо сіль, всипаємо попередньо просіяне борошно і замішуємо м'яке липнущее тісто. Вимішуємо досить довго, не менше десяти хвилин в кінці замісу додавши рослинне рафінована олія.
Даємо тісту для осетинських пирогів з сиром близько години на визрівання, залишивши його в теплому і спокійному місці.
Не гаючи часу, займемося приготуванням наповнення для осетинських пирогів. Очищаємо картоплю, розрізаємо кожен бульба на кілька частин і відварюємо до готовності. Потім перетираємо його до отримання пюреподібної маси і даємо охолонути. Нарізаємо невеликими брусочками або перетираємо через крупну тертку бринзу або інший сир, дрібно рубаємо свіжий зелений лук і зелень кропу і петрушки, додаємо до картоплі, приправляємо за смаком меленим чорним перцем, при необхідності сіллю і перемішуємо. Додаючи сіль, не забуваємо, що бринза досить солоний сир.
Коли тісто збільшиться в обсязі мінімум в два рази, поділяємо його на непарну кількість частин і розміщуємо на щедро присипаній борошном поверхні. Надаємо кожному кому тесту форму коржі, розминаючи його за допомогою пальців рук, поміщаємо в центр начинку, скатав її кулею, підверніть краї тіста і скріплюємо мішечком. Швидко і віртуозно перевертаємо корж на інший бік, робимо в центрі отвір для виходу пари. Розміщуємо осетинські пироги на деку, які заздалегідь покриємо пергаментом і ставимо в попередньо прогрітий до 210 градусів духовку на двадцять хвилин або до бажаного ступеня зарум'янювання.
Осетинський пиріг з адигейський сиром і гарбузом - рецепт
Інгредієнти: тісто для осетинських пирогів; масло вершкове; Для начинки:
гарбуз – 750 г; сир адигейський – 300 г; свіжа зелень (за бажанням) – за смаком; сіль; перець чорний мелений. Приготування Першим ділом приготуємо тісто, повністю дотримуючись пропорції і рекомендації з попереднього рецепту і поки воно буде підходити, підготуємо наповнення з гарбуза і сиру. Для цього очищаємо гарбуз від шкірки та насіння і натираємо на крупній тертці. Якщо гарбуз не досить соковита, можна використовувати для натирання тертку поменше.
Подрібнюємо також адигейський сир будь-яким зручним способом, пропустивши через ту ж тертці або дрібно нарізавши. Змішуємо дві основи начинки, додаємо за бажанням дрібно нарубану зелень, мелений чорний перець за смаком сіль і перемішуємо.
Формуємо з тіста тонкі коржі, укладаємо в центр начинку, скріплюємо мішечком і запечатуємо. Поміщаємо пироги на застелений пергаментом або присипаний борошном деко, робимо отвір по центру і випікаємо в заздалегідь прогрітій до 210 градусів духовці приблизно двадцять хвилин.
По готовності промазуємо поверхню осетинських пирогів розтопленим вершковим маслом і викладаємо стопкою.