Курка в тесті

Курка в листковому тесті в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Для приготування курки в листковому тісті по даному рецепту підійде і філе з ніжок і стегон, але зручніше працювати з філе курячої грудки. Разделаем його на кілька частин, робимо в кожному шматочку подобу кишеньки, розрізавши його вздовж ножем, і злегка відбиваємо кухонним молоточком, обов'язково прикривши м'ясо відрізу харчової плівки. Приправляємо після цього курку сіллю і перцем і залишаємо просочитися на кілька хвилин. При бажанні можна додатково присмачити курячу м'якоть сушеними травами і спеціями на свій смак.
Тепер підготуємо наповнення з грибочків. Для цього промиті і нарізані як можна дрібніше печериці і очищені і подрібнені дрібненько часникові зубчики підрум'янюємо на сковороді з соняшниковою без аромату маслом протягом десяти хвилин, не забуваючи масу посолити у процесі і поперчити.
Листкове тісто розкочуємо тонко і розрізаємо на смуги. У кишеньку кожного підготовленого скибочки курки вкладаємо потроху грибної начинки, надаємо скибочці акуратну форму і обертаємо смугою тіста, укладаючи її по спіралі внапуск. Защипуємо також і краю і укладаємо заготовки на деко з пергаментным відрізу. Промазуємо поверхню виробів збитим яйцем і відправляємо на півгодини запікатися в розігріту завчасно духовку. Температурний режим підтримуємо при цьому на рівні 185 градусів.
Для приготування соусу до такої курочку в тесті змішуємо в сотейнику гірчицю і біле вино і уварюють до загусання, приправивши в процесі сіллю і бажаними спеціями. Наприкінці варіння вливаємо вершки і прогріваємо соус ще протягом двох хвилин.
Курка в дріжджовому тесті в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Приготування
Для приготування тіста змішуємо два види пшеничного борошна, додаємо дріжджі сухі, сіль, кидаємо туди ж щіпку запашних сухих трав і перемішуємо. Тепер вливаємо до сухих компонентів оливкова олія і воду і виробляємо заміс. Тісто виходить трохи липким, тому для полегшення процесу вимішування періодично змащуємо долоні рук маслом. Поміщаємо вимішене тісто у відповідну посудину, прикривають плівкою або рушником і розташовуємо в холодильнику на добу.
Відразу ж замаринуем і курочку. Промиваємо тушку, обсушуємо, натираємо з усіх боків крупною сіллю, перцем, сушеним базиліком, розмарином і орегано. Поміщаємо птицю в пакет і

Після доби вкладаємо в птицю пучок промитої зелені чебрецю та шавлії і викладаємо тушку на пласт тіста. Його необхідно спочатку розділити навпіл і одну з частин розкачати трохи на деку з пергаментным листом. Прикриваємо курку другим пластом тіста, попередньо його розкотивши до необхідного розміру, і защипуємо краю, стуливши з нижнім шаром.
Для запікання курки в тесті, поміщаємо її на двадцять хвилин при температурі 220 градусів, після чого знижуємо температуру до 180 градусів і готуємо птаха ще протягом години.
Рекомендуємо добрі рецепти

Піца на листковому тесті в духовці
Найбільш клопітка і нелюбима багатьма справа в приготуванні домашньої піци - зробити ідеальну основу. Але цей процес можна звести до мінімальних

Рецепт курки з скоринкою цілком у духовці
Традиційним головною стравою на святковому столі у багатьох будинках є запечена курка. Її часто запікають цілком і наповнюють різними компонентами, а

Курка з скоринкою в духовці
Найбільш доступним стравою для обіднього меню можна впевнено назвати курятину, приготовлена різними способами. Далі опишемо, як запекти курку цілком

Стегенця в тісті
Абсолютно незвичайну страву можна приготувати із звичної курятини. Розповімо, як вразити гостей простими стегенцями, тільки приготованими за

Як смачно запекти курку в духовці?
Варіантів запікання курятини неймовірне безліч, і далі опишемо тільки найцікавіші і зовсім не складні. Розповімо, як запекти цілу тушку курки, і

Качка, запечена в рукаві
Якщо у вас виникли сумніви, як цікаво приготувати качку, щоб страва вийшла м'яким, ніжним і смачним - безпрограшним варіантом стане запікання птиці в