Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Курка в тесті

3-07-2016, 21:42
242
Курка в тесті
Курка в тесті відноситься до тих страв, які безперечно варті святкового столу. А якщо приготувати її у будні, то подяками домочадців не буде межі. Пропонуємо два варіанти запікання курки в тесті, які поза всяких сумнівів припадуть вам до смаку.

Курка в листковому тесті в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • куряче м'ясо (філе грудки) – 750 г;

  • печериці свіжі – 120 г;

  • тісто листкове дріжджове – 320 г;

  • зубці часнику – 2 шт.;

  • куряче яйце середнього розміру – 1 шт.;

  • соняшникова без аромату масло – 25 мл;

  • перець і сіль;


  • Для соусу:

  • вино біле – 140 мл;

  • вершки жирністю більше 30% – 110 мл;

  • гірчиця – 45 р.


  • Приготування
    Для приготування курки в листковому тісті по даному рецепту підійде і філе з ніжок і стегон, але зручніше працювати з філе курячої грудки. Разделаем його на кілька частин, робимо в кожному шматочку подобу кишеньки, розрізавши його вздовж ножем, і злегка відбиваємо кухонним молоточком, обов'язково прикривши м'ясо відрізу харчової плівки. Приправляємо після цього курку сіллю і перцем і залишаємо просочитися на кілька хвилин. При бажанні можна додатково присмачити курячу м'якоть сушеними травами і спеціями на свій смак.
    Тепер підготуємо наповнення з грибочків. Для цього промиті і нарізані як можна дрібніше печериці і очищені і подрібнені дрібненько часникові зубчики підрум'янюємо на сковороді з соняшниковою без аромату маслом протягом десяти хвилин, не забуваючи масу посолити у процесі і поперчити.
    Листкове тісто розкочуємо тонко і розрізаємо на смуги. У кишеньку кожного підготовленого скибочки курки вкладаємо потроху грибної начинки, надаємо скибочці акуратну форму і обертаємо смугою тіста, укладаючи її по спіралі внапуск. Защипуємо також і краю і укладаємо заготовки на деко з пергаментным відрізу. Промазуємо поверхню виробів збитим яйцем і відправляємо на півгодини запікатися в розігріту завчасно духовку. Температурний режим підтримуємо при цьому на рівні 185 градусів.
    Для приготування соусу до такої курочку в тесті змішуємо в сотейнику гірчицю і біле вино і уварюють до загусання, приправивши в процесі сіллю і бажаними спеціями. Наприкінці варіння вливаємо вершки і прогріваємо соус ще протягом двох хвилин.

    Курка в дріжджовому тесті в духовці - рецепт


    Інгредієнти:

  • ціла куряча тушка – 15-18 кг;

  • чебрець і шавлія (зелень) – 1 пучок;

  • суміш перців мелена;

  • сіль крупна;

  • базилік сушений;

  • розмарин або орегано;


  • Для тіста:

  • борошно пшеничне вищого сорту – 820 г;

  • борошно пшеничне грубого помелу – 210 г;

  • вода – 710 мл;

  • сухі дріжджі – 10 г;

  • олія оливкова – 55 мл;

  • сухі ароматні трави – 1 щіпка;

  • сіль – 20 р.


  • Приготування
    Для приготування тіста змішуємо два види пшеничного борошна, додаємо дріжджі сухі, сіль, кидаємо туди ж щіпку запашних сухих трав і перемішуємо. Тепер вливаємо до сухих компонентів оливкова олія і воду і виробляємо заміс. Тісто виходить трохи липким, тому для полегшення процесу вимішування періодично змащуємо долоні рук маслом. Поміщаємо вимішене тісто у відповідну посудину, прикривають плівкою або рушником і розташовуємо в холодильнику на добу.
    Відразу ж замаринуем і курочку. Промиваємо тушку, обсушуємо, натираємо з усіх боків крупною сіллю, перцем, сушеним базиліком, розмарином і орегано. Поміщаємо птицю в пакет і
    Курка в тесті
    відправляємо також в холодильник, як і тісто.
    Після доби вкладаємо в птицю пучок промитої зелені чебрецю та шавлії і викладаємо тушку на пласт тіста. Його необхідно спочатку розділити навпіл і одну з частин розкачати трохи на деку з пергаментным листом. Прикриваємо курку другим пластом тіста, попередньо його розкотивши до необхідного розміру, і защипуємо краю, стуливши з нижнім шаром.
    Для запікання курки в тесті, поміщаємо її на двадцять хвилин при температурі 220 градусів, після чого знижуємо температуру до 180 градусів і готуємо птаха ще протягом години.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Піца на листковому тесті в духовці
    Піца на листковому тесті в духовці
    Найбільш клопітка і нелюбима багатьма справа в приготуванні домашньої піци - зробити ідеальну основу. Але цей процес можна звести до мінімальних
    Рецепт курки з скоринкою цілком у духовці
    Рецепт курки з скоринкою цілком у духовці
    Традиційним головною стравою на святковому столі у багатьох будинках є запечена курка. Її часто запікають цілком і наповнюють різними компонентами, а
    Курка з скоринкою в духовці
    Курка з скоринкою в духовці
    Найбільш доступним стравою для обіднього меню можна впевнено назвати курятину, приготовлена різними способами. Далі опишемо, як запекти курку цілком
    Стегенця в тісті
    Стегенця в тісті
    Абсолютно незвичайну страву можна приготувати із звичної курятини. Розповімо, як вразити гостей простими стегенцями, тільки приготованими за
    Як смачно запекти курку в духовці?
    Як смачно запекти курку в духовці?
    Варіантів запікання курятини неймовірне безліч, і далі опишемо тільки найцікавіші і зовсім не складні. Розповімо, як запекти цілу тушку курки, і
    Качка, запечена в рукаві
    Качка, запечена в рукаві
    Якщо у вас виникли сумніви, як цікаво приготувати качку, щоб страва вийшла м'яким, ніжним і смачним - безпрограшним варіантом стане запікання птиці в