Як смачно запекти курку в духовці?
У цій статті розповімо, як смачно приготувати в духовці запечену курку. Безумовно, у кожної господині є свій фірмовий спосіб приготування цієї страви, але найчастіше м'ясо виходить жорстким або сухим. Що ж робити? Пропонуємо вам використати наші прості рецепти для отримання ідеальної курочки!
Інгредієнти:
курка (тушка) – 1 шт.;
цибуля – 225 г;
картопля – 315 г;
морква – 105 г;
яблуко зелене – 1 шт.;
гірчиця готова – 30 мл;
сік лимонний – 20 мл;
чебрець і петрушка – по 15 г;
цукор – 5 г;
часник – 10 р.
Приготування
Тушку промиваємо, присипаємо з усіх боків спеціями і всередину поміщаємо ціле яблуко. Гірчицю змішуємо з лимонним соком, видавлюємо часник і додаємо цукор. Отриманим соусом промазуємо птицю і викладаємо її у форму. Оброблені овочі нарізаємо скибочками і розподіляємо навколо тушки. Посипаємо чебрецем, рубаною петрушкою, накриваємо фольгою і випікаємо смачну курочку в духовці 60 хвилин, до готовності.
Інгредієнти:
курка (тушка) – 13 кг;
олія рослинна.
Для маринаду:
часник – 15 г;
олія оливкова – 25 мл;
мелена паприка – 2 ч. ложки;
спеції ;
сухий базилік – 1 ч. ложка.
Приготування
Курку промиваємо, обсушуємо і промазуємо ароматним маринадом. Для його приготування змішуємо подрібнений часник з базиліком, меленою паприкою, спеціями, заливаємо оливковою маслом і розмішуємо. Форму для запікання промазуємо рослинним маслом, викладаємо курку і відправляємо в гарячу духовку на 70 хвилин до золотавої скоринки.
Інгредієнти:
стегна курячі – 7 шт.;
борошно – 45 г;
майонез – 35 мл;
часник – 1 зубчик;
спеції.
Приготування
Стегна ретельно змащуємо майонезом, приправляємо спеціями, натираємо подрібненим часником і обвалюємо в борошні. Потім викладаємо заготовки на деко і запікаємо 35 хвилин при температурі 185 градусів.
Інгредієнти:
куряча грудка – 405 г;
лавровий лист – 8 шт.;
сметана – 65 мл;
часник – 3 зубчики;
спеції;
хмелі-сунелі – за смаком.
Приготування
Грудку натираємо спеціями, шпигуємо часником і промазуємо з усіх боків сметаною. Перекладаємо курку на застелений фольгою деко. Лаврове сухі листочки ламаємо на шматочки і посипаємо навколо грудки. Відправляємо форму в розігріту до 155 градусів духовку на 35 хвилин, а потім збільшуємо нагрів до 200 градусів і запікаємо до повної готовності.
Рецепт смачною запеченої курки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Тушку промиваємо, присипаємо з усіх боків спеціями і всередину поміщаємо ціле яблуко. Гірчицю змішуємо з лимонним соком, видавлюємо часник і додаємо цукор. Отриманим соусом промазуємо птицю і викладаємо її у форму. Оброблені овочі нарізаємо скибочками і розподіляємо навколо тушки. Посипаємо чебрецем, рубаною петрушкою, накриваємо фольгою і випікаємо смачну курочку в духовці 60 хвилин, до готовності.
Як смачно запекти курку в духовці цілком?
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Курку промиваємо, обсушуємо і промазуємо ароматним маринадом. Для його приготування змішуємо подрібнений часник з базиліком, меленою паприкою, спеціями, заливаємо оливковою маслом і розмішуємо. Форму для запікання промазуємо рослинним маслом, викладаємо курку і відправляємо в гарячу духовку на 70 хвилин до золотавої скоринки.
Як смачно запекти курку в духовці шматочками?
Інгредієнти:
Приготування
Стегна ретельно змащуємо майонезом, приправляємо спеціями, натираємо подрібненим часником і обвалюємо в борошні. Потім викладаємо заготовки на деко і запікаємо 35 хвилин при температурі 185 градусів.
Як смачно запекти грудку курки в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Грудку натираємо спеціями, шпигуємо часником і промазуємо з усіх боків сметаною. Перекладаємо курку на застелений фольгою деко. Лаврове сухі листочки ламаємо на шматочки і посипаємо навколо грудки. Відправляємо форму в розігріту до 155 градусів духовку на 35 хвилин, а потім збільшуємо нагрів до 200 градусів і запікаємо до повної готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як смачно запекти скумбрію в духовці?
Недорога скумбрія піддається будь-якого способу приготування. Але найбільш смачною вона виходить, звичайно, в запеченому вигляді. Пропонуємо
Як смачно запекти курку цілком у духовці?
Часто головною стравою на святковому столі є курка, по-особливому приготована. І це зрозуміло, адже птах не дорога, а рецептів її приготування
Як посмажити курку?
Просто посмажити курятину, напевно, зможе кожен, але зробити по-справжньому оригінальне блюдо можна, використовуючи описані далі рецепти. Пропонуємо
Курка в рукаві в духовці
Для ідеального результату в приготуванні звичайної курки опишемо далі спосіб її запікання, використовуючи спеціальний рукав. Ваше блюдо вийде,
Курка з картоплею в фользі в духовці
Курка в компанії картоплі, запечена у фользі - це завжди безпрограшний варіант приготування страви, якщо гості вже на порозі. Далі розповімо, як
Запечена курка з апельсинами
Курка, запечена з апельсинами - незвичайне, соковите і ароматне блюдо з пікантним смаком. Така страва прикрасить як святкове торжество, так і