Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як смачно запекти курку в духовці?

Як смачно запекти курку в духовці?

27-05-2016, 20:32
713
Як смачно запекти курку в духовці?
У цій статті розповімо, як смачно приготувати в духовці запечену курку. Безумовно, у кожної господині є свій фірмовий спосіб приготування цієї страви, але найчастіше м'ясо виходить жорстким або сухим. Що ж робити? Пропонуємо вам використати наші прості рецепти для отримання ідеальної курочки!

Рецепт смачною запеченої курки в духовці


Інгредієнти:

  • курка (тушка) – 1 шт.;

  • цибуля – 225 г;

  • картопля – 315 г;

  • морква – 105 г;

  • яблуко зелене – 1 шт.;

  • гірчиця готова – 30 мл;

  • сік лимонний – 20 мл;

  • чебрець і петрушка – по 15 г;

  • цукор – 5 г;

  • часник – 10 р.


  • Приготування
    Тушку промиваємо, присипаємо з усіх боків спеціями і всередину поміщаємо ціле яблуко. Гірчицю змішуємо з лимонним соком, видавлюємо часник і додаємо цукор. Отриманим соусом промазуємо птицю і викладаємо її у форму. Оброблені овочі нарізаємо скибочками і розподіляємо навколо тушки. Посипаємо чебрецем, рубаною петрушкою, накриваємо фольгою і випікаємо смачну курочку в духовці 60 хвилин, до готовності.

    Як смачно запекти курку в духовці цілком?


    Інгредієнти:

  • курка (тушка) – 13 кг;

  • олія рослинна.


  • Для маринаду:

  • часник – 15 г;

  • олія оливкова – 25 мл;

  • мелена паприка – 2 ч. ложки;

  • спеції ;

  • сухий базилік – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Курку промиваємо, обсушуємо і промазуємо ароматним маринадом. Для його приготування змішуємо подрібнений часник з базиліком, меленою паприкою, спеціями, заливаємо оливковою маслом і розмішуємо. Форму для запікання промазуємо рослинним маслом, викладаємо курку і відправляємо в гарячу духовку на 70 хвилин до золотавої скоринки.

    Як смачно запекти курку в духовці шматочками?


    Інгредієнти:

  • стегна курячі – 7 шт.;

  • борошно – 45 г;

  • майонез – 35 мл;

  • часник – 1 зубчик;

  • спеції.


  • Приготування
    Стегна ретельно змащуємо майонезом, приправляємо спеціями, натираємо подрібненим часником і обвалюємо в борошні. Потім викладаємо заготовки на деко і запікаємо 35 хвилин при температурі 185 градусів.

    Як смачно запекти грудку курки в духовці?


    Інгредієнти:

  • куряча грудка – 405 г;

  • лавровий лист – 8 шт.;

  • сметана – 65 мл;

  • часник – 3 зубчики;
  • Як смачно запекти курку в духовці?

  • спеції;

  • хмелі-сунелі – за смаком.


  • Приготування
    Грудку натираємо спеціями, шпигуємо часником і промазуємо з усіх боків сметаною. Перекладаємо курку на застелений фольгою деко. Лаврове сухі листочки ламаємо на шматочки і посипаємо навколо грудки. Відправляємо форму в розігріту до 155 градусів духовку на 35 хвилин, а потім збільшуємо нагрів до 200 градусів і запікаємо до повної готовності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як смачно запекти скумбрію в духовці?
    Як смачно запекти скумбрію в духовці?
    Недорога скумбрія піддається будь-якого способу приготування. Але найбільш смачною вона виходить, звичайно, в запеченому вигляді. Пропонуємо
    Як смачно запекти курку цілком у духовці?
    Як смачно запекти курку цілком у духовці?
    Часто головною стравою на святковому столі є курка, по-особливому приготована. І це зрозуміло, адже птах не дорога, а рецептів її приготування
    Як посмажити курку?
    Як посмажити курку?
    Просто посмажити курятину, напевно, зможе кожен, але зробити по-справжньому оригінальне блюдо можна, використовуючи описані далі рецепти. Пропонуємо
    Курка в рукаві в духовці
    Курка в рукаві в духовці
    Для ідеального результату в приготуванні звичайної курки опишемо далі спосіб її запікання, використовуючи спеціальний рукав. Ваше блюдо вийде,
    Курка з картоплею в фользі в духовці
    Курка з картоплею в фользі в духовці
    Курка в компанії картоплі, запечена у фользі - це завжди безпрограшний варіант приготування страви, якщо гості вже на порозі. Далі розповімо, як
    Запечена курка з апельсинами
    Запечена курка з апельсинами
    Курка, запечена з апельсинами - незвичайне, соковите і ароматне блюдо з пікантним смаком. Така страва прикрасить як святкове торжество, так і