У цій статті розповімо, як смачно приготувати в духовці запечену курку. Безумовно, у кожної господині є свій фірмовий спосіб приготування цієї страви, але найчастіше м'ясо виходить жорстким або сухим. Що ж робити? Пропонуємо вам використати наші прості рецепти для отримання ідеальної курочки!
Рецепт смачною запеченої курки в духовці
Інгредієнти: курка (тушка) – 1 шт.; цибуля – 225 г; картопля – 315 г; морква – 105 г; яблуко зелене – 1 шт.; гірчиця готова – 30 мл; сік лимонний – 20 мл; чебрець і петрушка – по 15 г; цукор – 5 г; часник – 10 р. Приготування Тушку промиваємо, присипаємо з усіх боків спеціями і всередину поміщаємо ціле яблуко. Гірчицю змішуємо з лимонним соком, видавлюємо часник і додаємо цукор. Отриманим соусом промазуємо птицю і викладаємо її у форму. Оброблені овочі нарізаємо скибочками і розподіляємо навколо тушки. Посипаємо чебрецем, рубаною петрушкою, накриваємо фольгою і випікаємо смачну курочку в духовці 60 хвилин, до готовності.
Як смачно запекти курку в духовці цілком?
Інгредієнти: курка (тушка) – 13 кг; олія рослинна. Для маринаду:
часник – 15 г; олія оливкова – 25 мл; мелена паприка – 2 ч. ложки; спеції ; сухий базилік – 1 ч. ложка. Приготування Курку промиваємо, обсушуємо і промазуємо ароматним маринадом. Для його приготування змішуємо подрібнений часник з базиліком, меленою паприкою, спеціями, заливаємо оливковою маслом і розмішуємо. Форму для запікання промазуємо рослинним маслом, викладаємо курку і відправляємо в гарячу духовку на 70 хвилин до золотавої скоринки.
Як смачно запекти курку в духовці шматочками?
Інгредієнти: стегна курячі – 7 шт.; борошно – 45 г; майонез – 35 мл; часник – 1 зубчик; спеції. Приготування Стегна ретельно змащуємо майонезом, приправляємо спеціями, натираємо подрібненим часником і обвалюємо в борошні. Потім викладаємо заготовки на деко і запікаємо 35 хвилин при температурі 185 градусів.
Як смачно запекти грудку курки в духовці?
Інгредієнти: куряча грудка – 405 г; лавровий лист – 8 шт.; сметана – 65 мл; часник – 3 зубчики; спеції; хмелі-сунелі – за смаком. Приготування Грудку натираємо спеціями, шпигуємо часником і промазуємо з усіх боків сметаною. Перекладаємо курку на застелений фольгою деко. Лаврове сухі листочки ламаємо на шматочки і посипаємо навколо грудки. Відправляємо форму в розігріту до 155 градусів духовку на 35 хвилин, а потім збільшуємо нагрів до 200 градусів і запікаємо до повної готовності.