» » Рецепт курки з скоринкою цілком у духовці

Рецепт курки з скоринкою цілком у духовці

Рецепт курки з скоринкою цілком у духовці
Курка, запечена в духовці до золотистої хрусткою скоринкою, та ще ароматний і соковитий - що може бути краще для святкового вечері або будь-якого торжества? Запропонований нижче рецепт допоможе вам приготувати таке ласощі власноруч у себе на кухні.

Як приготувати цілу курку в духовці з хрусткою скоринкою - рецепт


Інгредієнти:

  • куряча тушка – 15-2 кг;

  • соняшникова без аромату масло – 45 мл;

  • зубці часникові – 4-5 шт.;

  • базилік сушений – 5 г;

  • мелений чорний перець – 10 г;

  • червона мелена солодка паприка – 20 г;

  • сіль велика – 30 р.


  • Приготування
    Щоб запекти курку в духовці з золотистою скоринкою, а також зробити її ароматною, м'якою і соковитою, птицю необхідно попередньо замаринувати. Для цього промиваємо курячу тушку і обсушуємо, промокнувши паперовим рушником або серветками. Тепер в окрему миску наливаємо соняшникова або оливкова без аромату масло і додаємо до нього сушену траву базиліка, мелений чорний перчик і солодку паприку, сіль і видавлені через прес зубці часникові. Натираємо отриманої пряною сумішшю курочку зовні і всередині, поміщаємо в пакет або відповідну невелику посудину з кришкою. Маємо заготовку на полиці холодильника на кілька годин або краще на добу, час від часу перевертаючи на інший бік.
    Промаринованную курячу тушку можна запекти в духовці на класичному деку, в ємності, підходить для запікання, а також у фользі або рукаві. Який би спосіб ви не вибрали, в будь-якому випадку вийде неймовірно смачно і апетитно, але кожен з них має свої нюанси.
    При запіканні птахи в рукаві або фользі м'ясо виходить більш соковитим, але скоринка буде тонше і менш вираженою. А для її освіти слід за п'ятнадцять хвилин до завершення приготування відвернути фольгу або розрізаний рукав в сторони.
    Якщо ж ваша курочка буде запікатися в формі, скоринка буде більш хрусткою, але вона утворюється тільки з одного боку. Максимальної рум'яності і хрусткого ефекту можна домогтися, приготувавши птицю на рожні або решітці, але в такому випадку потрібно бути готовим до того,
    Рецепт курки з скоринкою цілком у духовці
    що загубиться деяка частка соковитості м'яса всередині.
    В середньому для тушки зазначеного в рецептурі ваги буде потрібно для приготування в духовці 60-90 хвилин при температурі 180 градусів. За кілька хвилин до кінця процесу запікання температуру можна підвищити до максимальної і переключити додатково пристрій в режим гриль (при наявності), що надасть скоринці ще більшого хрускоту.
    Даний рецепт приготування курки цілком з скоринкою в духовці можна трохи урізноманітнити, внісши свої корективи в склад маринаду .
    Додав: admin | 3-07-2016, 21:42
    Переглядів: 246