Рецепт курки з скоринкою цілком у духовці

Як приготувати цілу курку в духовці з хрусткою скоринкою - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб запекти курку в духовці з золотистою скоринкою, а також зробити її ароматною, м'якою і соковитою, птицю необхідно попередньо замаринувати. Для цього промиваємо курячу тушку і обсушуємо, промокнувши паперовим рушником або серветками. Тепер в окрему миску наливаємо соняшникова або оливкова без аромату масло і додаємо до нього сушену траву базиліка, мелений чорний перчик і солодку паприку, сіль і видавлені через прес зубці часникові. Натираємо отриманої пряною сумішшю курочку зовні і всередині, поміщаємо в пакет або відповідну невелику посудину з кришкою. Маємо заготовку на полиці холодильника на кілька годин або краще на добу, час від часу перевертаючи на інший бік.
Промаринованную курячу тушку можна запекти в духовці на класичному деку, в ємності, підходить для запікання, а також у фользі або рукаві. Який би спосіб ви не вибрали, в будь-якому випадку вийде неймовірно смачно і апетитно, але кожен з них має свої нюанси.
При запіканні птахи в рукаві або фользі м'ясо виходить більш соковитим, але скоринка буде тонше і менш вираженою. А для її освіти слід за п'ятнадцять хвилин до завершення приготування відвернути фольгу або розрізаний рукав в сторони.
Якщо ж ваша курочка буде запікатися в формі, скоринка буде більш хрусткою, але вона утворюється тільки з одного боку. Максимальної рум'яності і хрусткого ефекту можна домогтися, приготувавши птицю на рожні або решітці, але в такому випадку потрібно бути готовим до того,

В середньому для тушки зазначеного в рецептурі ваги буде потрібно для приготування в духовці 60-90 хвилин при температурі 180 градусів. За кілька хвилин до кінця процесу запікання температуру можна підвищити до максимальної і переключити додатково пристрій в режим гриль (при наявності), що надасть скоринці ще більшого хрускоту.
Даний рецепт приготування курки цілком з скоринкою в духовці можна трохи урізноманітнити, внісши свої корективи в склад маринаду .
Рекомендуємо добрі рецепти

Курка з скоринкою в духовці
Найбільш доступним стравою для обіднього меню можна впевнено назвати курятину, приготовлена різними способами. Далі опишемо, як запекти курку цілком

Курячі ніжки в духовці з хрусткою скоринкою
Деколи в запіканні птиці складно домогтися тієї самої рум'яної засмаженою скоринки. Проте в рецептах з статті детально описано кілька найпростіших

Качка, запечена в рукаві
Якщо у вас виникли сумніви, як цікаво приготувати качку, щоб страва вийшла м'яким, ніжним і смачним - безпрограшним варіантом стане запікання птиці в

Соковита і м'яка яловичина в духовці
Не секрет, що в приготуванні яловичини потрібно враховувати деякі нюанси, щоб блюдо вийшло неодмінно соковитим і м'яким. Тому далі розповімо два

Як приготувати курку гриль?
Не поспішайте купувати некорисну курку гриль у торговій лавці. Приготуйте її власноруч, адже це неймовірно просто. Далі розповімо, як домогтися

Курка з хрусткою скоринкою цілком у духовці
Безсумнівно всі люблять запечену ароматну курочку з запаморочливо хрусткою скоринкою. Але у всіх вона виходить ідеальною? Не сумнівайтеся і