Курячі ніжки в духовці з хрусткою скоринкою
Правильно приготовану курятину відрізняє не тільки соковитість м'яса, але й апетитна хрустка скоринка, в яку перетворюється шкіра при правильному запіканні. Рецепти нижче ми вирішили присвятити приготування курячих ніжок з хрусткою скоринкою в духовці.
Надійний спосіб забезпечити на курятині хрустку скоринку – запекти її в духовій шафі, покривши шаром панірування. Саме так ми і вирішили вступити в наступному рецепті.
Інгредієнти:
вершкове масло - 45 г;
філе анчоусів - 2 шт.;
часникові зубки - 2 шт.;
велика хлібна паніровка - 115 г;
курячі ніжки - 6 шт.;
яйце - 1 шт.;
борошно - 50 р;
паприка - 1 ст. ложка.
Приготування
Почніть з приготування ароматної панірування. Розтопіть вершкове масло і покладіть в нього філе анчоусів з подрібненим часником. Дочекайтеся, поки рибні тушки розтануть, після чого всипте в розігріту суміш крихту і обсмажте до рум'яного кольору. Викладіть крихту на серветки і дайте охолонути.
Обваляйте обсушені ніжки в борошні з паприкою, після занурте у збите яйце і обсипте ароматною крихтою. Викладіть курятину на покритий пергаментом деко і запікайте при 180 градусах 50 хвилин.
Ще один секрет запікання курячої шкіри до хрускоту полягає в обсыпании птиці розпушувачем. Він ідеально поглинає зайву вологу з поверхні, а смак такої добавки не відчувається в готовому блюді.
Інгредієнти:
курячі ніжки - 8 шт.;
розпушувач - 1 ст. ложка;
сіль.
Приготування
Перед тим, як зробити курячі ніжки з хрусткою скоринкою, обсушіть їх і щедро посипте сіллю з розпушувачем. Залиште в холоді на годину або аж до 8 годин. Надішліть ніжки в розігріту до 220 градусів духовку на годину, перевертаючи їх кожні 20 хвилин.
Домогтися золотистої скоринки можна і без всяких добавок, вибравши правильну технологію приготування. У нашому випадку, ми спершу запечемо птицю як зазвичай, а в кінці поставимо підсушитися під гриль з конвекцією.
Інгредієнти:
курячі стегенця - 12 кг;
суміш італійських трав - 1 ст. ложка;
оливкова олія - 35 мл
Приготування
Обсушену курятину приправте сіллю і посипте травами. Додайте масло і добре перемішайте. Після перемішування відправте птицю запікати при 200 градусах на 30-35 хвилин, а потім залиште під грилем з режимом конвекції ще на 20 хвилин. Протягом усього часу приготування курятину перевертають кожні 15 хвилин.
Курячі ніжки з хрусткою скоринкою в духовці
Надійний спосіб забезпечити на курятині хрустку скоринку – запекти її в духовій шафі, покривши шаром панірування. Саме так ми і вирішили вступити в наступному рецепті.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть з приготування ароматної панірування. Розтопіть вершкове масло і покладіть в нього філе анчоусів з подрібненим часником. Дочекайтеся, поки рибні тушки розтануть, після чого всипте в розігріту суміш крихту і обсмажте до рум'яного кольору. Викладіть крихту на серветки і дайте охолонути.
Обваляйте обсушені ніжки в борошні з паприкою, після занурте у збите яйце і обсипте ароматною крихтою. Викладіть курятину на покритий пергаментом деко і запікайте при 180 градусах 50 хвилин.
Рецепт курячих ніжок з скоринкою в духовці
Ще один секрет запікання курячої шкіри до хрускоту полягає в обсыпании птиці розпушувачем. Він ідеально поглинає зайву вологу з поверхні, а смак такої добавки не відчувається в готовому блюді.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити курячі ніжки з хрусткою скоринкою, обсушіть їх і щедро посипте сіллю з розпушувачем. Залиште в холоді на годину або аж до 8 годин. Надішліть ніжки в розігріту до 220 градусів духовку на годину, перевертаючи їх кожні 20 хвилин.
Курячі ніжки, запечені з золотистою скоринкою
Домогтися золотистої скоринки можна і без всяких добавок, вибравши правильну технологію приготування. У нашому випадку, ми спершу запечемо птицю як зазвичай, а в кінці поставимо підсушитися під гриль з конвекцією.
Інгредієнти:
Приготування
Обсушену курятину приправте сіллю і посипте травами. Додайте масло і добре перемішайте. Після перемішування відправте птицю запікати при 200 градусах на 30-35 хвилин, а потім залиште під грилем з режимом конвекції ще на 20 хвилин. Протягом усього часу приготування курятину перевертають кожні 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка в паніровці
Куряче м'ясо - універсальний продукт, рецептів приготування якого неймовірна кількість. Пропонуємо не витрачати дорогоцінний час на кулінарні шедеври
Страви з курячих ніжок
Сьогодні курятина - найдоступніше м'ясо, і, звичайно, існує неймовірна кількість рецептів з її використанням. Пропонуємо два найбільш оригінальних і
Запечені курячі ніжки
Щоб запекти курячі ніжки не обов'язково мати особливі кулінарні навички. Це м'ясо чудово поєднується різними нестандартними компонентами, що доводять
Курячі ніжки в рукаві в духовці
Коли закінчуються ідеї приготування смачного й оригінального вечері, на допомогу приходять перевірені рецепти з курячого м'яса. Пропонуємо два вельми
Як приготувати курячі ніжки в духовці?
Курячі ніжки - це найдоступніший вид м'яса і універсальний, що дозволяє проявляти фантазію в його приготуванні. Пропонуємо урізноманітнити вашу
Курячі ніжки в клярі
Існує безліч рецептів приготування курячого м'яса. Але, напевно, найбільш простими є різні частини тушки, запечені або смажені в густому клярі.