Як приготувати курячі ніжки в духовці?
З наших сьогоднішніх рецептів ви дізнаєтеся, як смачно і оригінально приготувати курячі ніжки в духовці. В такому виконанні банальне повсякденна страва перетворюється у прекрасний варіант для святкового столу.
Інгредієнти:
курячі ніжки – 16 кг;
майонез – 75 г;
імбир 20 г;
часник – 5-6 зубчиків;
оливкова або олія – 15 мл;
солодка мелена паприка – 20 г;
порошок каррі – 15 г;
куркума – 10 г;
сік лимона – 30 мл;
сухі пряні трави – 20 г;
сіль – 10 г або по смаку.
Приготування
Спочатку приготуємо маринад для курячих ніжок у духовці. Для цього наливаємо в миску рослинне масло, додаємо майонез, сік лимона, перетираємо на маленькій тертці імбир і попередньо очищений часник. Відміряємо потрібну кількість меленої паприки, куркуми, каррі і сухих пряних трав, присмачую ними маринад, додаємо сіль, мелений чорний перець і перемішуємо. Курячі гомілки промиваємо, хорошенечко витираємо насухо паперовими рушниками чи серветками і замочуємо в приготовленої пряної суміші, гарненько перемішавши і змастивши поверхню кожної ніжки. Залишаємо їх маринуватися приблизно на три-чотири години, щогодини помішуючи.
По закінченні часу укладаємо пряні курячі ніжки в рукав для запікання, перев'язуємо його герметично з двох сторін, укладаємо у форму або на деко і проколюємо зверху ножем або виделкою, щоб забезпечити безперешкодний вихід пари. Визначаємо блюдо в попередньо прогрітий до 185 градусів духовку на шістдесят хвилин.
Курячі ніжки, приготовлені в духовці в рукаві, виходять з рум'яною хрусткою скоринкою, якщо за десять хвилин до кінця приготування розрізати акуратно рукав зверху відвернути його і поставити блюдо під верхній гриль.
Інгредієнти:
курячі ніжки – 750 г;
тісто листкове дріжджове – 500 г;
спеції для курки – за смаком;
яйце – 1 шт.;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Курячі ніжки миємо, обсушуємо дуже ретельно, присмачую меленим чорним перцем, сіллю, натираємо спеціями для курки з усіх боків і даємо зовсім трохи промаринуватися. Потім підрум'янюємо гомілки на розпеченому рослинному маслі, викладаємо на тарілку і даємо охолонути.
Листкове тісто (його вистачить приблизно на п'ять гомілок) розрізаємо на довгі смужки шириною приблизно півтора-два сантиметри і обмотуємо ними кожну ніжку по спіралі внапуск, трохи відступивши від кісточки. Потім загорнути цю кісточку (без тесту) фольгою, промазуємо поверхню гомілок збитим яйцем і розміщуємо на деко, попередньо застеливши його пергаментом. Прогріваємо Духовку заздалегідь до 200 градусів і визначаємо в неї ніжки в тісті на тридцять п'ять-сорок хвилин.
Як запекти курячі ніжки в рукаві в духовці – рецепт?
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку приготуємо маринад для курячих ніжок у духовці. Для цього наливаємо в миску рослинне масло, додаємо майонез, сік лимона, перетираємо на маленькій тертці імбир і попередньо очищений часник. Відміряємо потрібну кількість меленої паприки, куркуми, каррі і сухих пряних трав, присмачую ними маринад, додаємо сіль, мелений чорний перець і перемішуємо. Курячі гомілки промиваємо, хорошенечко витираємо насухо паперовими рушниками чи серветками і замочуємо в приготовленої пряної суміші, гарненько перемішавши і змастивши поверхню кожної ніжки. Залишаємо їх маринуватися приблизно на три-чотири години, щогодини помішуючи.
По закінченні часу укладаємо пряні курячі ніжки в рукав для запікання, перев'язуємо його герметично з двох сторін, укладаємо у форму або на деко і проколюємо зверху ножем або виделкою, щоб забезпечити безперешкодний вихід пари. Визначаємо блюдо в попередньо прогрітий до 185 градусів духовку на шістдесят хвилин.
Курячі ніжки, приготовлені в духовці в рукаві, виходять з рум'яною хрусткою скоринкою, якщо за десять хвилин до кінця приготування розрізати акуратно рукав зверху відвернути його і поставити блюдо під верхній гриль.
Як приготувати курячі ніжки в листковому тісті в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Курячі ніжки миємо, обсушуємо дуже ретельно, присмачую меленим чорним перцем, сіллю, натираємо спеціями для курки з усіх боків і даємо зовсім трохи промаринуватися. Потім підрум'янюємо гомілки на розпеченому рослинному маслі, викладаємо на тарілку і даємо охолонути.
Листкове тісто (його вистачить приблизно на п'ять гомілок) розрізаємо на довгі смужки шириною приблизно півтора-два сантиметри і обмотуємо ними кожну ніжку по спіралі внапуск, трохи відступивши від кісточки. Потім загорнути цю кісточку (без тесту) фольгою, промазуємо поверхню гомілок збитим яйцем і розміщуємо на деко, попередньо застеливши його пергаментом. Прогріваємо Духовку заздалегідь до 200 градусів і визначаємо в неї ніжки в тісті на тридцять п'ять-сорок хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячі ніжки в духовці
Напевно, кожна господиня раз у житті запікала курячі ніжки в духовці і точно знає, що це зовсім не складне блюдо, яке люблять усі домочадці.
Курячі ніжки в рукаві в духовці
Коли закінчуються ідеї приготування смачного й оригінального вечері, на допомогу приходять перевірені рецепти з курячого м'яса. Пропонуємо два вельми
Як смачно приготувати курячі ніжки?
Напевно у багатьох є такі рецепти, які рятують, якщо несподівано гості нагрянули або ідеї для смачної вечері вичерпалися. Пропонуємо поповнити
Смажені курячі ніжки
Щоб просто посмажити курячі ніжки не потрібно бути віртуозним кулінаром, а от зробити блюдо ще й оригінальним - тут звичайно потрібно підключити
Як приготувати курячі ніжки?
Сьогодні найбільш доступним м'ясом вважається курятина і рецептів з її участю неймовірне безліч. Пропонуємо приготувати оригінально курячі ніжки.
Курячі ніжки в рукаві
Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо