Курячі ніжки в духовці
Курячі ніжки, приготовлені в духовці, є універсальним стравою, яку можна подати як у будні, так і доповнити ними святковий стіл. Складом використовуваного маринаду можна кардинально змінювати смак і аромат страви, щоразу отримуючи новий кулінарний шедевр.
Пропонуємо кілька рецептів цього простого, але дуже смачного блюда і розповімо, як приготувати його просто на деку або запекти у фользі або рукаві.
Інгредієнти:
курячі ніжки – 950 г;
майонез або сметана – 65 г;
кетчуп або томатний соус – 65 г;
часник – 5-6 зубчиків;
хмелі-сунелі – 15 г;
приправа універсальна – 20 г;
сіль – 15 р.
Приготування
Курячі ніжки моєму, промаківающімі паперовим рушником і визначаємо в глибоку миску.
Окремо змішуємо кетчуп або томатний соус зі сметаною або майонезом, додаємо сіль, хмелі-сунелі, універсальну приправу, подрібнений гострим ножем або пропущений через прес часник. Приправляємо отриманою масою курячі ніжки, перемішуємо і залишаємо для маринування на одну годину.
Після закінчення часу розміщуємо промариновані гомілки в рукаві для запікання, скріплюємо його щільно затискачами з двох сторін і протикаємо виделкою зверху в декількох місцях, щоб уникнути пошкодження рукава від зайвого тиску.
Поміщаємо рукав з стравою на деко і відправляємо в прогріту до 195 градусів духовку на п'ятдесят хвилин.
По готовності розрізаємо дуже акуратно рукав за допомогою ножиць, викладаємо на блюдо і подаємо до столу.
Інгредієнти:
курячі ніжки – 950 г;
часник – 3 зубчики;
вино сухе, біле – 90 мл;
гірчиця – 25-30 г;
пряні трави – за смаком;
розмарин свіжий – 1-2 гілочки;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Курячі ніжки споліскують у холодній воді, витираємо насухо і замочуємо на два-три години в маринаді. Для його приготування змішуємо біле сухе вино, гірчицю, мелений чорний перець і сіль, а також додаємо за смаком будь-які пряні трави на свій вибір і смак.
На деко вистилаємо лист фольги, промасливаем його і розміщуємо на ньому промариновані гомілки, обсушивши їх попередньо від вологи паперовим рушником. Зверху кладемо пару гілочок свіжого розмарину (можна і без нього) і накриваємо зверху другим листом фольги. Запечатуємо краю, стуливши обидва листа, і визначаємо блюдо в заздалегідь прогрітий до 185 градусів духовку на сорок хвилин. Потім знімаємо верхній лист фольги, змінюємо температурний режим на 220 градусів і підрум'янюємо курячі ніжки ще протягом десяти хвилин.
Інгредієнти:
курячі ніжки – 950 г;
соєвий соус – 90 мл;
мед рідкий – 90 г;
часник – 3 зубчики;
свіжий корінь імбиру – 5-10 м;
кунжутне насіння – 10 р.
Приготування
Спочатку приготуємо маринад для курячих ніжок. Змішуємо в невеликій мисочці мед і соєвий соус, додаємо пропущений через прес попередньо очищений часник, натертий свіжий корінь імбиру і кунжутне насіння. Перемішуємо все хорошенечко і поливаємо отриманим маринадом заздалегідь підготовлені належним чином курячі ніжки. Залишаємо гомілки в маринаді приблизно на тридцять хвилин.
Після закінчення часу викладаємо ніжки на промаслений лист і визначаємо в заздалегідь прогрітий до 185 градусів духовку. Через сорок п'ять хвилин запікання курячі гомілки будуть готові. У процесі приготування варто один раз перевернути їх для рівномірності підрум'янення.
По готовності виймаємо ароматні курячі ніжки на блюдо і подаємо з улюбленим гарніром або свіжими овочами.
Пропонуємо кілька рецептів цього простого, але дуже смачного блюда і розповімо, як приготувати його просто на деку або запекти у фользі або рукаві.
Рецепт курячих ніжок у духовці в рукаві
Інгредієнти:
Приготування
Курячі ніжки моєму, промаківающімі паперовим рушником і визначаємо в глибоку миску.
Окремо змішуємо кетчуп або томатний соус зі сметаною або майонезом, додаємо сіль, хмелі-сунелі, універсальну приправу, подрібнений гострим ножем або пропущений через прес часник. Приправляємо отриманою масою курячі ніжки, перемішуємо і залишаємо для маринування на одну годину.
Після закінчення часу розміщуємо промариновані гомілки в рукаві для запікання, скріплюємо його щільно затискачами з двох сторін і протикаємо виделкою зверху в декількох місцях, щоб уникнути пошкодження рукава від зайвого тиску.
Поміщаємо рукав з стравою на деко і відправляємо в прогріту до 195 градусів духовку на п'ятдесят хвилин.
По готовності розрізаємо дуже акуратно рукав за допомогою ножиць, викладаємо на блюдо і подаємо до столу.
Як смачно запекти курячі ніжки в фользі в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Курячі ніжки споліскують у холодній воді, витираємо насухо і замочуємо на два-три години в маринаді. Для його приготування змішуємо біле сухе вино, гірчицю, мелений чорний перець і сіль, а також додаємо за смаком будь-які пряні трави на свій вибір і смак.
На деко вистилаємо лист фольги, промасливаем його і розміщуємо на ньому промариновані гомілки, обсушивши їх попередньо від вологи паперовим рушником. Зверху кладемо пару гілочок свіжого розмарину (можна і без нього) і накриваємо зверху другим листом фольги. Запечатуємо краю, стуливши обидва листа, і визначаємо блюдо в заздалегідь прогрітий до 185 градусів духовку на сорок хвилин. Потім знімаємо верхній лист фольги, змінюємо температурний режим на 220 градусів і підрум'янюємо курячі ніжки ще протягом десяти хвилин.
Як приготувати курячі ніжки з медом в духовці - рецепт?
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку приготуємо маринад для курячих ніжок. Змішуємо в невеликій мисочці мед і соєвий соус, додаємо пропущений через прес попередньо очищений часник, натертий свіжий корінь імбиру і кунжутне насіння. Перемішуємо все хорошенечко і поливаємо отриманим маринадом заздалегідь підготовлені належним чином курячі ніжки. Залишаємо гомілки в маринаді приблизно на тридцять хвилин.
Після закінчення часу викладаємо ніжки на промаслений лист і визначаємо в заздалегідь прогрітий до 185 градусів духовку. Через сорок п'ять хвилин запікання курячі гомілки будуть готові. У процесі приготування варто один раз перевернути їх для рівномірності підрум'янення.
По готовності виймаємо ароматні курячі ніжки на блюдо і подаємо з улюбленим гарніром або свіжими овочами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячі ніжки в рукаві в духовці
Коли закінчуються ідеї приготування смачного й оригінального вечері, на допомогу приходять перевірені рецепти з курячого м'яса. Пропонуємо два вельми
Як смачно приготувати курячі ніжки?
Напевно у багатьох є такі рецепти, які рятують, якщо несподівано гості нагрянули або ідеї для смачної вечері вичерпалися. Пропонуємо поповнити
Смажені курячі ніжки
Щоб просто посмажити курячі ніжки не потрібно бути віртуозним кулінаром, а от зробити блюдо ще й оригінальним - тут звичайно потрібно підключити
Як приготувати курячі ніжки в духовці?
Курячі ніжки - це найдоступніший вид м'яса і універсальний, що дозволяє проявляти фантазію в його приготуванні. Пропонуємо урізноманітнити вашу
Тушковані курячі ніжки
Страви з курячого м'яса користуються особливою популярністю в багатьох будинках. З нього можна зробити вишукане святкове страву або простий домашній
Курячі ніжки в рукаві
Курячі ніжки кожна господиня готує дуже часто. З чим це пов'язано? В першу чергу в дешевизною продукту, простотою і швидкістю його приготування. Якщо