Смажені курячі ніжки
Навіть таке просте і банальне страву як смажені курячі ніжки можна зробити оригінальним і вишуканим на смак, використовуючи деякі кулінарні хитрощі, про які ми розповімо нижче в наших рецептах.
Інгредієнти:
курячі ніжки – 6 шт.;
вино біле сухе – 110 мл;
оцет бальзамічний – 1/2 ч. ложки;
мелена солодка паприка – за смаком;
розмарин сушений – за смаком;
базилік сушений – за смаком;
чабер сушений – за смаком;
шавлія сушений – за смаком;
мускатний горіх – за смаком;
рослинне масло – 55 мл;
вершкове масло – 35 г;
сіль;
мелений чорний перець.
Приготування
Курячі гомілки гарненько промиваємо, обсушуємо і замочуємо в маринаді, Для його приготування змішуємо біле сухе вино, бальзамічний оцет, сушений розмарин, базилік, чабер і шавлія, а також приправляємо маринад сіллю і меленим чорним перцем. Через тридцять хвилин перевертаємо ніжки в маринаді і залишаємо ще на такий же час.
Потім витираємо гомілки від вологи паперовим рушником, потім в суміші борошна, солі, меленого перцю, солодкої паприки і мускатного горіха і розміщуємо на розпеченій сковороді з рослинним маслом без запаху. Після зарум'янювання з одного боку, перевертаємо ніжки на іншу, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою до готовності, перевертаючи кожні чотири хвилини.
На іншій сковороді або в сотейнику пасеруємо на рослинній олії, що залишилася пряну борошно протягом хвилини, підливаємо малими порціями маринад, в якій замочували ніжки, і безперервно заважаємо до отримання бажаної консистенції соусу. При бажанні додамо за смаком ще солі, перцю і прянощів.
По готовності подаємо курячі ніжки разом з приготовленим соусом.
Інгредієнти:
курячі ніжки – 750 г;
сметана – 210 мл;
рослинна рафінована олія – 55 мл;
базилік сушений – за смаком;
часник – 2-3 зубчики;
прованські трави – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль.
Приготування
Вимиті курячі гомілки обсушуємо, натираємо сіллю, меленим чорним перцем і визначаємо на сковороду з невеликою кількістю розпеченого рослинного масла. Обсмажуємо їх небагато, заправляємо сметанним соусом, приготованим шляхом змішування сметани, подрібненого часнику, базиліку, прованських трав і солі, прикриваємо кришкою і протушиваем на малому вогні до випаровування рідини. У процесі гасіння ніжки періодично перевертаємо. Потім вливаємо ще трохи олії, додаємо спеку і підрум'янюємо їх з двох боків до появи аппетитнейшей скоринки.
Як приготувати смажені курячі ніжки на сковороді – рецепт?
Інгредієнти:
Приготування
Курячі гомілки гарненько промиваємо, обсушуємо і замочуємо в маринаді, Для його приготування змішуємо біле сухе вино, бальзамічний оцет, сушений розмарин, базилік, чабер і шавлія, а також приправляємо маринад сіллю і меленим чорним перцем. Через тридцять хвилин перевертаємо ніжки в маринаді і залишаємо ще на такий же час.
Потім витираємо гомілки від вологи паперовим рушником, потім в суміші борошна, солі, меленого перцю, солодкої паприки і мускатного горіха і розміщуємо на розпеченій сковороді з рослинним маслом без запаху. Після зарум'янювання з одного боку, перевертаємо ніжки на іншу, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою до готовності, перевертаючи кожні чотири хвилини.
На іншій сковороді або в сотейнику пасеруємо на рослинній олії, що залишилася пряну борошно протягом хвилини, підливаємо малими порціями маринад, в якій замочували ніжки, і безперервно заважаємо до отримання бажаної консистенції соусу. При бажанні додамо за смаком ще солі, перцю і прянощів.
По готовності подаємо курячі ніжки разом з приготовленим соусом.
Смажені курячі ніжки на сковороді зі сметаною і часником
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті курячі гомілки обсушуємо, натираємо сіллю, меленим чорним перцем і визначаємо на сковороду з невеликою кількістю розпеченого рослинного масла. Обсмажуємо їх небагато, заправляємо сметанним соусом, приготованим шляхом змішування сметани, подрібненого часнику, базиліку, прованських трав і солі, прикриваємо кришкою і протушиваем на малому вогні до випаровування рідини. У процесі гасіння ніжки періодично перевертаємо. Потім вливаємо ще трохи олії, додаємо спеку і підрум'янюємо їх з двох боків до появи аппетитнейшей скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курячі стегенця з картоплею в мультиварці
Найчастіше курячі ніжки готують дуже просто, без надмірностей. Тому такого роду страва воліють подавати на повсякденний стіл. Однак, дотримуючись
Як смачно приготувати курячі ніжки?
Напевно у багатьох є такі рецепти, які рятують, якщо несподівано гості нагрянули або ідеї для смачної вечері вичерпалися. Пропонуємо поповнити
Як приготувати курячі ніжки в духовці?
Курячі ніжки - це найдоступніший вид м'яса і універсальний, що дозволяє проявляти фантазію в його приготуванні. Пропонуємо урізноманітнити вашу
Як приготувати курячі ніжки?
Сьогодні найбільш доступним м'ясом вважається курятина і рецептів з її участю неймовірне безліч. Пропонуємо приготувати оригінально курячі ніжки.
Тушковані курячі ніжки
Страви з курячого м'яса користуються особливою популярністю в багатьох будинках. З нього можна зробити вишукане святкове страву або простий домашній
Курячі ніжки в сметані
Курячі ніжки в сметані - чудове страву для недільного обіду, так і святкового вечері. Давайте розглянемо кілька рецептів цього простого