Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смажені курячі ніжки

Смажені курячі ніжки

2-11-2015, 00:22
852
Смажені курячі ніжки
Навіть таке просте і банальне страву як смажені курячі ніжки можна зробити оригінальним і вишуканим на смак, використовуючи деякі кулінарні хитрощі, про які ми розповімо нижче в наших рецептах.

Як приготувати смажені курячі ніжки на сковороді – рецепт?


Інгредієнти:

  • курячі ніжки – 6 шт.;

  • вино біле сухе – 110 мл;

  • оцет бальзамічний – 1/2 ч. ложки;

  • мелена солодка паприка – за смаком;

  • розмарин сушений – за смаком;

  • базилік сушений – за смаком;

  • чабер сушений – за смаком;

  • шавлія сушений – за смаком;

  • мускатний горіх – за смаком;

  • рослинне масло – 55 мл;

  • вершкове масло – 35 г;

  • сіль;

  • мелений чорний перець.


  • Приготування
    Курячі гомілки гарненько промиваємо, обсушуємо і замочуємо в маринаді, Для його приготування змішуємо біле сухе вино, бальзамічний оцет, сушений розмарин, базилік, чабер і шавлія, а також приправляємо маринад сіллю і меленим чорним перцем. Через тридцять хвилин перевертаємо ніжки в маринаді і залишаємо ще на такий же час.
    Потім витираємо гомілки від вологи паперовим рушником, потім в суміші борошна, солі, меленого перцю, солодкої паприки і мускатного горіха і розміщуємо на розпеченій сковороді з рослинним маслом без запаху. Після зарум'янювання з одного боку, перевертаємо ніжки на іншу, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою до готовності, перевертаючи кожні чотири хвилини.
    На іншій сковороді або в сотейнику пасеруємо на рослинній олії, що залишилася пряну борошно протягом хвилини, підливаємо малими порціями маринад, в якій замочували ніжки, і безперервно заважаємо до отримання бажаної консистенції соусу. При бажанні додамо за смаком ще солі, перцю і прянощів.
    По готовності подаємо курячі ніжки разом з приготовленим соусом.

    Смажені курячі ніжки на сковороді зі сметаною і часником


    Інгредієнти:

  • курячі ніжки – 750 г;

  • сметана – 210 мл;

  • рослинна рафінована олія – 55 мл;

  • базилік сушений – за смаком;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • прованські трави – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль.
  • Смажені курячі ніжки


    Приготування
    Вимиті курячі гомілки обсушуємо, натираємо сіллю, меленим чорним перцем і визначаємо на сковороду з невеликою кількістю розпеченого рослинного масла. Обсмажуємо їх небагато, заправляємо сметанним соусом, приготованим шляхом змішування сметани, подрібненого часнику, базиліку, прованських трав і солі, прикриваємо кришкою і протушиваем на малому вогні до випаровування рідини. У процесі гасіння ніжки періодично перевертаємо. Потім вливаємо ще трохи олії, додаємо спеку і підрум'янюємо їх з двох боків до появи аппетитнейшей скоринки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курячі стегенця з картоплею в мультиварці
    Курячі стегенця з картоплею в мультиварці
    Найчастіше курячі ніжки готують дуже просто, без надмірностей. Тому такого роду страва воліють подавати на повсякденний стіл. Однак, дотримуючись
    Як смачно приготувати курячі ніжки?
    Як смачно приготувати курячі ніжки?
    Напевно у багатьох є такі рецепти, які рятують, якщо несподівано гості нагрянули або ідеї для смачної вечері вичерпалися. Пропонуємо поповнити
    Як приготувати курячі ніжки в духовці?
    Як приготувати курячі ніжки в духовці?
    Курячі ніжки - це найдоступніший вид м'яса і універсальний, що дозволяє проявляти фантазію в його приготуванні. Пропонуємо урізноманітнити вашу
    Як приготувати курячі ніжки?
    Як приготувати курячі ніжки?
    Сьогодні найбільш доступним м'ясом вважається курятина і рецептів з її участю неймовірне безліч. Пропонуємо приготувати оригінально курячі ніжки.
    Тушковані курячі ніжки
    Тушковані курячі ніжки
    Страви з курячого м'яса користуються особливою популярністю в багатьох будинках. З нього можна зробити вишукане святкове страву або простий домашній
    Курячі ніжки в сметані
    Курячі ніжки в сметані
    Курячі ніжки в сметані - чудове страву для недільного обіду, так і святкового вечері. Давайте розглянемо кілька рецептів цього простого